Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

India – dé bestemming voor een yogareis

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
India – dé bestemming voor een yogareis

India is de geboorteplaats van yoga en het is dan ook niet zonder reden dat een reis naar India bovenaan het verlanglijstje van vele yogaliefhebbers staat. Het Zuid-Aziatische land kent veel diversiteit op het gebied van yoga en heeft voor iedere yogaliefhebber wat te bieden.

In elke stad zijn korte lessen van een uur te vinden voor beginners, maar ook gevorderde beoefenaars van yoga komen hier aan hun trekken. Volg bijvoorbeeld een intensief programma in een yoga ashram of neem een lesbevoegdheid mee naar huis!

 

Spirituele plaatsen in India

India is niet alleen de bakermat van de yoga, maar herbergt ook talloze spirituele plaatsen. De meeste mensen kennen Varanasi wel. Varanasi is een van de oudste steden ter wereld en is een heilige stad voor Hindoes, die minstens één keer in hun leven naar deze stad afreizen om zich in de heilige rivier de Ganges te baden. Aan de oevers van deze rivier ligt Rishikesh, de hoofdstad van de yoga. In deze stad zijn dan ook vele ashrams te vinden, waar complete yoga- en meditatiecursussen gevolgd kunnen worden onder leiding van ervaren leraren. Zelfs de Beatles kwamen in 1968 naar deze stad om een cursus Transcendente Meditatie bij te wonen in de ashram van Maharishi Mahesh Yogi.

Naast Rishikesh zijn er nog meer plaatsen in India die bijzonder bekend zijn in de yogawereld, zoals Goa, Dharamsala en Kerala. Je kunt in India echter in bijna elke stad wel yogalessen volgen. Dat India de bakermat van de yoga is, is niet de enige reden waarom liefhebbers van deze levensstijl naar het land willen reizen: veel yogaliefhebbers worden ook aangetrokken door het feit dat zij hier veel geestverwanten kunnen vinden.

Rishikesh

Rishikesh, de yoga hoofdstad van de wereld, is een van de beste plaatsen om yoga te ontdekken. Deze stad biedt een prachtig uitzicht op de indrukwekkende bergketens van de Himalaya en de heilige rivier de Ganges. Er zijn talloze instituten die kwalitatieve yogaopleidingen en het is de verblijfplaats van vele yogaleraren en spirituele goeroes, van wie je de fijne kneepjes van het vak kan leren. Daarnaast is Rishikesh sinds mensenheugenis een heilige plaats waar veel reizigers op zoek gaan naar spiritualiteit.

Ieder jaar wordt hier in maart gedurende 7 dagen het International Yoga Festival gehouden.

 

 

Goa

Goa is een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een yogaretreat en spiritualiteit, maar ook van paradijselijke stranden en ongerepte natuur houden. In deze Indiase deelstaat, gelegen in de regio Konkan aan de westkust van India, kun je yogalessen combineren met duik- of surflessen. De fantastische resorts en het ideale klimaat van Goa bieden oneindig veel opties voor zowel yoga als wellness.

Goa is ook een geschikte bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in Ayurveda, de traditionele geneeskunde van Zuid-India.

 

Beste reistijd

India kent verschillende klimaten. Voor een reis naar het noorden van het land zijn de maanden van oktober tot maart het meest geschikt, aangezien het dan weinig regent en de temperaturen aangenaam zijn. Als je naar het zuiden reist wordt aangeraden om tussen februari en december te gaan. Aan de westkust van India, bijvoorbeeld in Mumbai of Goa, valt tussen oktober en mei de minste neerslag en dus zijn deze maanden het meest geschikt voor een bezoek aan dit gebied.

Niet alleen de regio die je bezoekt, maar ook de activiteiten die je in India wil ondernemen spelen een rol in het bepalen van de beste reistijd. Hoewel een reis tijdens het regenseizoen over het algemeen afgeraden wordt, kan het voor reizigers die naar India reizen voor een ayurvedabehandeling juist een aanrader zijn om dit tijdens het regenseizoen te doen. De lucht is dan vochtiger en koeler is, waardoor de huid de kruidenoliën beter opneemt. Daarnaast zijn er in het zomer- en regenseizoen minder toeristen dan tussen november en maart.

Van februari tot half maart worden er in Rishikesh dagelijks satsangs (‘verbinding met de wijzen’) gehouden. Dit zijn spirituele evenementen waarbij studenten van heinde en verre komen om in de aanwezigheid van hun spirituele leraren te zijn. Tijdens een satsang begint de leraar of ‘guru’ met een toespraak en het delen van wijsheid, die wordt gevolgd door een vraag-antwoordsessie. Als je hierin geïnteresseerd bent zou je je reis dus gedurende deze twee maanden kunnen plannen.

 

Voorbereidingen

Wat meenemen

Zorg dat je 4 à 5 comfortabele yoga kledingsets bij je hebt. Zo hoef je niet telkens een wasserette op te zoeken, want met de Indiase temperaturen is je kleding al snel aan een wasbeurt toe! Verder mag een lichtgewicht yogamat natuurlijk niet ontbreken en neem ook een kleine sneldrogende microvezelhanddoek mee. Na afloop van je yogareis kun je de mat schenken aan je yogaschool. In de weekenden plannen de meeste yogaresorts dagtripjes voor de deelnemers. Zorg dat je die dagen voldoende zonnebrandcrème en een zonnebril bij je hebt om je te beschermen tegen de felle zon.

 

Vergeet je visum niet

Iedereen die naar India wil reizen, of het nu voor een yogareis is of voor een andere vakantie, moet een visum voor India aanvragen. Het visum India kan snel en gemakkelijk online worden aangevraagd door het invullen van het online aanvraagformulier en het aanleveren van enkele vereiste documenten, zoals een scan van het paspoort en een pasfoto. Als je aan alle voorwaarden van het e-visum India voldoet, kun je voor een yogavakantie in India online een toeristenvisum aanvragen. De aanvraagprocedure neemt slechts enkele minuten in beslag en het visum India wordt vervolgens binnen gemiddeld een week toegekend. Het visum is vervolgens een heel jaar geldig. Een yogareis in India mag met het e-visum wel maar maximaal 90 aaneengesloten dagen duren.

 

Aanbevolen producten om mee te nemen

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.