Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Hoe yoga je leven kan veranderen

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Hoe yoga je leven kan veranderen

Je hoort zo vaak verhalen dat yoga je leven kan veranderen. Ik kan me voorstellen dat je dit leest en denkt ‘hoe dan, door enkele keer per week een yoga pose te doen?’ Het klinkt ongeloofwaardig, maar toch heeft yoga in combinatie met een gezond eetpatroon ook mijn leven totaal veranderd.

 

Levensstijl

Ik schrijf dit artikel onder het genot van een kopje pure jasmijn thee en een zelfgemaakte brownie van rauwe cacaopoeder en amandelmeel. Klinkt dit je bekend in de oren? Zo ja, dan hoor je bij een kleine groep want voor de meeste Nederlanders is het eten van ‘puur voedsel’ nog steeds onbekend terrein. Heel wat jaren geleden voor mij ook. Ik dacht dat ik over het algemeen best gezond at, maar ik werd steeds zwaarder en voelde me alles behalve energiek. Dat mijn gezondheid niet goed was, was geen geheim meer. In mijn tienerjaren heb ik een vervelende auto-immuunziekte gekregen en als gevolg van het niet goed functioneren van mijn darmen kreeg ik allerlei huidproblemen. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik depressieve gedachten. Vanaf toen had ik er alles voor over om erachter te komen hoe ik weer gezond kon worden.

Na jarenlang verschillende ziekenhuizen te hebben bezocht en keer op keer te horen hebben gekregen dat zij niet veel voor mij konden betekenen, besloot ik het heft in eigen hand te nemen. Ik wilde bovendien niet de symptomen bestrijden, maar achter de oorzaak van mijn ziekten en depressieve gedachten komen. Ik wilde absoluut niet ziek op de bank komen te liggen. Ik heb dagenlang het internet afgezocht en rolde van het ene concept in het andere concept, totdat een beschrijving van een health coach mij het meeste aansprak. Ze sprak over biologische voeding, in balans komen en gelukkig worden en dat haalde mij over de streep omdat het als een realistische en natuurlijke aanpak klonk. Zij hielp me door middel van consults, een voedingsplan en sportadvies op weg. Ik snapte er eerlijk gezegd maar weinig van in het begin, bijna alles was nieuw voor mij. Biologisch eten? Minder sporten? Yoga? Ik heb er een paar maanden over gedaan om te wennen aan mijn nieuwe healthy lifestyle.

 

Happy Yoga

Mijn health coach legde uit dat veel sporten voor mij niet perse de sleutel was tot een gezond leven. Ik mocht maximaal drie keer per week naar de sportschool en ik moest zeker één per keer week naar een yoga sessie. Ik zie je denken, maximaal drie keer in de week sporten? Ik sportte al mijn hele leven lang veel, zeker vier keer per week. Door veel te sporten maakt je lichaam overmatig cortisol aan wat cru gezegd leidt tot stress. Mijn auto-immuunziekte en andere problemen gaven duidelijk aan dat mijn hormonen niet in balans waren. Om mijn hormonen in balans te brengen was het voor mij essentieel om gezond te eten, niet te veel sporten en rust op te zoeken. Geen stress dus. Ik koos voor yoga om de rust op te zoeken en voegde hier later meditatie aan toe. Waarom? Yoga kende ik van een aantal jaren geleden en ik kon sessies in mijn sportschool volgen. Daarbij werd yoga in mijn ogen steeds populairder dus ik wilde wel een stuk meevaren op die boot. Hoe yoga mijn leven zou veranderen had ik toen niet kunnen bedenken.

Wat bleek: ik had onbewust veel stress, een flinke hormoondisbalans, en dit gecombineerd met een verkeerd eetpatroon leidde tot een ongezond lichaam en een geest die niet goed functioneerden. De combinatie van gezonde voeding en yoga zorgden ervoor dat ik van depressief naar vrolijk ging en maar liefst 18 kilo afviel! Ik ben er inmiddels achter gekomen dat je darmflora 60 tot 70% van je immuunsysteem bepaalt en dat je twee zenuwcentra hebt: je hersenen en je ‘gut’ (darmflora) die naadloos samenwerken. Geen gezond lichaam betekende voor mij dus geen gezonde geest, en andersom. Door te starten met yoga leerde ik ontspannen, goed ademhalen en happy te zijn. Dat was een begin van het herstellen van een belangrijk deel in mijn leven. Tegelijkertijd pakte ik met een gezond eetpatroon en meer nachtrust het andere deel aan. In het verleden heb ik ook een jaar lang yoga en pilates sessies gevolgd, maar achteraf bleek dat ik toen geen focus had. Ik wilde toen meedoen met de lessen en de oefeningen goed kunnen uitvoeren zonder een achterliggende gedachte. Door vooraf een doel te stellen (innerlijke rust en een hoofd zonder stress) werk ik toe naar een gewenst resultaat en dat blijkt heel positief te werken: ik heb mijn draai gevonden op de mat, mediteer meerdere keren per week en mijn lichaam en geest beginnen meer en meer van mijn keuzes te houden. Ik ben weer helemaal zen en ook een aantal gezondheidsproblemen (huid, nagels, gewicht) verdween als sneeuw voor de zon!

 

Superyoga

Omdat mijn partner en ik ons vol enthousiasme in de gezonde levensstijl hebben gestort, bouwden we een enorme passie op voor alles wat hier mee te maken heeft. Vanaf het begin hebben we ons in zoveel mogelijk onderwerpen verdiept: hoe werkt je lichaam? Hoe werkt je geest? Wat doet sporten met je? Waaruit bestaat onze dagelijkse voeding? Waarom en hoe moet je ontspannen? Hoe leeft het gros van Nederland en waarom zijn zoveel mensen ziek? En waarom zijn mensen in Oosterse culturen veel minder vaak ziek (en kennen ze sommige ziekten nauwelijks) maar in westelijke culturen (zoals de USA) zo extreem? Ga zo maar door. Hieruit werd Superyoga geboren. Een webshop gericht op yoga en meditatie producten, informatievoorziening door middel van blogartikelen en een omgeving waar iedereen lekkere gezonde recepten kan vinden. Een gezond leven bereik je door je lichaam en geest in balans te brengen. We hebben zorgvuldig een assortiment samengesteld van de beste merken uit Europa en de VS en zijn in love met geweldige yoga merken als Manduka en Yoga Design Lab vanwege de fantastische kwaliteit en hoe deze merken met mens en natuur omgaan! De oorsprong van het merk is erg mooi en dat uit zich in wereldwijde bekendheid en grootsheid die ze hebben verworven. Na jarenlange ervaring in combinatie met specialistische kennis is inmiddels ons eigen merk Lotus geboren. Lotus producten worden met veel passie en liefde ontworpen, samengesteld en geproduceerd. Kwaliteit en betaalbaarheid staan voorop, zo kan iedereen jarenlang zijn of haar yoga, meditatie en mindfulness practice verrijken.

 

Hoe yoga je leven kan veranderen

Inmiddels heb ik samen met mensen in mijn omgeving gezien hoe yoga je leven kan veranderen en zie ik dagelijks mooie feedback terug van klanten waarbij yoga een mooie bijdrage levert aan het leven dat zij leiden.

Voor iedereen is de weg anders, maar als je wilt ervaren hoe yoga je leven kan veranderen is er één stap nodig en dat is beginnen! Alleen actie leidt tot resultaat, wat het resultaat ook mag zijn. Denk in kleine stapjes om bij je einddoel uit te komen en stippel het pad van te voren in grote lijnen uit. Begin te bedenken met wat je wilt bereiken en schrijf dat op of pak het creatiever aan met het maken van een moodboard. Verdiep jezelf door middel van blogartikelen en boeken in yoga, ga bij een yogastudio langs om informatie te vragen en een proefles te proberen, investeer in een maandabonnement of cursus of klik kosteloos een YouTube yoga kanaal open en voel wat bij jou past. Als je je prettig voelt bij een bepaalde omgeving, yoga stijl en docent en het sluit aan op je dromen, wensen en doelen ga je op jouw eigen yoga reis en wie weet verandert yoga ook jouw leven.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.