Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Hoe word je rustiger in hoofd?

  • Geplaatst op
  • Door Lennart - Superyoga
Hoe word je rustiger in hoofd?

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel dat ze van alles moeten. Werk, huishouden, kinderen, sporten, familie, vrienden en ga zo maar door. Dit zorgt voor onrustige gedachten.

Als dit een tijdje aanhoudt dan gaat je lichaam op geven moment aangeven dat het genoeg is. Vervolgens kamp je structureel met depressieve gevoelens, maak je je overal zorgen om en kun je last krijgen van je spieren. Door eerlijk naar je zelf te kijken kun je dit vaak al voorkomen. Al moet gezegd worden dat dit makkelijker is dan het lijkt. Besef in ieder geval dat zorgen maken vaak iets is wat je jezelf aanpraat en niet realistisch is. Leef in het nu en kijk niet te veel naar voren of naar achteren, zowel de toekomst als het verleden is niet te veranderen. De eerste stap is het accepteren van de gedachten of gevoelens die je hebt, deze acceptatie geeft direct aan waar je moet wezen en dat het tijd is om een momentje voor jezelf te pakken. Lees hieronder een aantal tips hoe je rustiger in je hoofd kan worden.

 

Mediteren

We trappen af met de beste tip, en dat is mediteren. Dit hoeft niet te veel tijd in beslag te nemen. 5 minuten kan al voldoende zijn om je mood te veranderen en een positievere houding aan te nemen. Je focust je op het nu waardoor je realiseert dat de zorgen die je hebt eigenlijk wel meevallen. Met mediteren kun je deze gedachten snel loslaten en je blik richten op andere zaken. Het beste is om aan het begin van de dag en einde van de dag minimaal een paar minuten voor je zelf te nemen. Zo start je de dag met een goede intentie en slaap je beter omdat je rust hebt gecreëerd in je hoofd. Er zijn diverse apps voor op je telefoon die je kunt gebruiken en ook op onze website kun je meer lezen over verschillende soorten meditaties.

 

Natuur

Zit je vaak de hele dag binnen? Ga dan eens meer naar buiten, frisse lucht helpt je te ontspannen. Kijk eens naar de mooie natuur om je heen en besef dat je daar onderdeel van bent. Door je meer met de natuur te connecten voel je je meer verbonden met andere mensen maar ook met het leven zelf. Ideaal zou zijn om in de ochtend, middag en avond even buiten te zijn. Pak, als het kan, de fiets naar je werk en loop in de middag na je lunch een kwartiertje buiten. Adem bewust een aantal keer in en uit zodat je volledig tot rust komt. Zo heb je meteen weer nieuwe energie voor de middag opgebouwd.

 

Bewegen

Bewegen geeft een rustgevend effect. Doe bijvoorbeeld aan yoga, hardlopen of een andere sport om je gedachten te verzetten. Je kunt je maar op één ding tegelijk focussen, door te gaan sporten is je aandacht al verdeeld en zijn je zorgen even geen zorgen meer. Sporten geeft voldoening en dit gevoel neem je nog een tijd erna mee. Je profiteert er zelfs de volgende dag nog van. Vind je het moeilijk om meer te bewegen? Start dan eens met één keer per week en bouw het langzaam op naar meer, zo is het makkelijker om het langer vol te houden.

 

Gezond eten en drinken

Gezond leven is een belangrijke factor om je goed te voelen. Neem je voedingspatroon eens onder de loep om te kijken of deze gezond genoeg is. Eet je door de dag heen (veel) suiker of andere ongezonde dingen? Probeer dit eens te verbeteren door ongezond te vervangen door gezond. Denk bijvoorbeeld aan het eten van avocado, volkoren producten, vette vis en vezelrijke voeding zoals noten en zaden, groene bladgroenten en peulvruchten. Het zal je verbazen hoeveel effect dit heeft op je lichaam. Zo heb je geen dip van de suiker maar juist de hele dag een energiek gevoel. Kijk niet alleen naar wat je eet maar ook naar wat je drinkt. Drink vooral voldoende water of (kruiden)thee, aan te raden is zo’n twee tot drie liter per dag. Sla de frisdrank en andere drankjes met suiker en cafeïne zoveel mogelijk over. Houd dit een tijdje vol en zie of het een ander resultaat oplevert.

Door deze tips zoveel mogelijk in je dagelijkse leven te verwerken ontstaat er een automatisme waardoor je bewust en onbewust tijd voor je zelf neemt.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.