Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Hoe dik moet een yogamat zijn?

  • Geplaatst op
Hoe dik moet een yogamat zijn?

Als je op zoek bent naar een yogamat dan kom je er al snel achter dat er oneindig veel keuze is. In dit artikel gaan we in op de aandachtspunten zodat je makkelijker de juiste selectie kunt maken.

Waarom een yogamat uitkomst biedt

Van oudsher wordt yoga beoefend op bijvoorbeeld gras of katoenen geweven matjes. Met de opkomst van het gebruik van kunststoffen en de verspreiding van yoga over de hele wereld werd de eerste yogamat naar hoe we hem kennen ontwikkeld rond 1960. Door het gebruik van ander materiaal dan katoen was de mat stroever en gaf het meer isolatie en demping dan het katoenen geweven matje. Inmiddels is de yogamat verder doorontwikkeld, zodat wij onze sessies steeds optimaler kunnen benutten. Tevens houden (gelukkig!) steeds meer producenten rekening met onze geliefde aarde, zodat we zo min mogelijk schade aanrichten.

Yogamatten bestaan er in allerlei soorten materialen, vormen, kleuren, diktes, lengtes en breedtes. Zo kan ieder zijn of haar wensen omzetten in de juiste mat en genieten van optimaal comfort. Uiteindelijk willen we allemaal een comfortabele en hygiënische ondergrond met de juiste grip en isolatie. Het is heel prettig om een eigen matje te hebben als je naar de yogastudio of sportschool gaat. Zo weet je zeker dat je een yogamat hebt die bij je past, niet versleten is en schoon is op het moment dat het tijd is voor jouw sessie. Je kunt overigens ook voor een yoga handdoek gaan als je nog geen eigen mat hebt! Een eenvoudige oplossing en met de juiste keuze verbeter je je grip.

 

Aandachtspunten

Een yogamat heeft veel kenmerken, zo zijn er eindeloos veel kleur– en printvarianten, lengtes, breedtes, vormen en diktes.

Hoe dik moet een yogamat zijn? Ook dat hangt weer helemaal af van jouw wensen! Zo kun je kiezen voor een mat die je heel makkelijk op kunt vouwen zodat je deze mee kunt nemen op reis. Zo zijn de Manduka eKO SupeLite matten 1,6 mm dik. Je kunt de matjes lekker opvouwen, ze zijn erg licht en dus jouw ideale reispartner. De tussenformaten in dikte zijn rond de 4 a 5 mm dik, deze matten geven een fijne ondersteuning en demping. Je kunt ze bovendien nog gemakkelijk oprollen en meenemen. De 6 mm matten geven doorgaans een prettige demping en de nodige comfort zodat iedere yoga practice een genot is. Als je deze dikke mat neerlegt ligt de mat meteen stevig op de vloer en deze zal niet meer snel verschuiven. Heb je gevoelige knieën? Dan is extra dikte heel fijn.

Wat betreft lengte en breedte heb je ook veel uitzoek. Een standaard mat is 183 cm x 61 cm, dit is doorgaans een mat waarmee de meeste mensen goed mee uitkomen. Als je graag meer ruimte wilt in de lengte dan kun je denken aan een mat van 200 cm lang, als je juist graag meer breedte wilt dan is een mat van 66 – 80 cm waarschijnlijk beter aan jou besteed.

Als je nog steeds twijfelt of je afvraagt welke mat het beste bij jou past, dan helpen we je natuurlijk graag door met je mee te denken!

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.