Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Het verhaal van: Mirjam en Dika

  • Geplaatst op
  • Door Mirjam van Yoga Swings 4 you
Het verhaal van: Mirjam en Dika

Practice what you preach is het gezegde en daar hebben we heel veel profijt van gehad. Vooral de eerste 2 weken hebben we ondervonden hoe het voelt wanneer je basisveiligheid er niet meer is. Alle skills die we hebben opgedaan als yogadocent en ademcoach hebben we gebruikt om kalm en vol vertrouwen te blijven. Toch zo gek nog niet dat yoga!

Even voorstellen

Wij zijn Dika Kuivenhoven en Mirjam Pet-Meijvogel en samen zijn wij eigenaar van een hele fijne yogastudio, Yoga Swings 4 you in Katwijk aan Zee. Wij zijn in de 6 jaar dat wij bestaan, uitgegroeid naar een professionele yogastudio met een fijne, grote klantenkring.

Yogadocente Florentina is onze steun en toeverlaat en werkt als ZZP’er in de studio.

 

Practice what you preach

15 Maart 2020 staat in ons geheugen gegrift.

Al weken hadden we een naar gevoel in ons onderbuik, het gevoel van naderend onheil en nu werd het opeens werkelijkheid. Na de persconferentie van minister Rutte was de sluiting van onze studio Yoga Swings 4 you een feit.

Practice what you preach is het gezegde en daar hebben we heel veel profijt van gehad. Vooral de eerste 2 weken hebben we ondervonden hoe het voelt wanneer je basisveiligheid er niet meer is.

Alle skills die we hebben opgedaan als yogadocent en ademcoach hebben we gebruikt om kalm en vol vertrouwen te blijven. Toch zo gek nog niet dat yoga ;-)

 

Wat een chaos!

Hoe lang gaat dit duren, hoe betalen we de huur en hoe gaat het met ons inkomen?

Per 1 april zouden we de sleutel van onze 2e studio krijgen, maar hoe moesten we dat doen? Minder inkomsten en een dubbele huur. Daar krijg je toch wel pijn in je buik van. Dolgelukkig waren we, toen we het 2e pand konden afzeggen. Ironisch dat je heel blij kan worden van geen tweede pand.

Wij hebben de eerste week ontzettend veel gebrainstormd en zijn gelijk aan de slag gegaan om zo snel mogelijk online lessen op te nemen. Zoek als digibeet maar eens uit hoe je de lessen bij je leden thuis krijgt en dan het liefst zo snel mogelijk. In turbo tempo ging er een digitale wereld voor ons open.

Blijkt dat het ook heel handig is om een tienerdochter in huis te hebben. Met engelengeduld heeft ze ons door de wereld van o.a. YouTube geloodst. De paar dikke zuchten namen we maar op de koop toe. 

 

Mind Switch

Maar… we hebben ook ontzettend veel lol gehad. Lekker gênant als je steeds jezelf terugziet op video en wat dacht je van je stem!! Moeten de mensen daar altijd naar luisteren? We hebben een hele serie bloopers in voorraad en straks krijgen onze leden Bloopers The Movie te zien.

Vrij snel ging de knop om en zijn we serieus aan het werk gegaan. En weet je wat er in de weken daarna gebeurde? We kregen er plezier in en er kwamen kwaliteiten naar boven waarvan we niet wisten dat we die hadden. Wij merkten dat we vanuit de chaos naar rust en vastberadenheid kwamen. Voor elk probleem is een oplossing en kan het niet linksom, dan rechtsom. Heerlijk, we stonden weer met beide voeten op de grond.

 

Verbinding

Wij hebben onze leden gelukkig heel tevreden kunnen houden met de online lessen. Elke week ontvangen zij een compleet online lesrooster waarvan ze de lessen onbeperkt mogen volgen. We hebben ook intensief mailcontact om de verbinding te behouden en laten regelmatig wat van ons horen door een leuk filmpje te posten.

De studio hangt vol met leuke selfies van de thuislessen. Zo zijn we toch niet helemaal alleen tijdens de opnames. We zijn ontzettend blij met onze lieve yogi’s. De reacties zijn hartverwarmend en dit geeft ons de drive om vol goede moed door te gaan.

 

Positief

We zijn heel dankbaar dat wij en onze naasten gezond zijn. Ons hart gaat uit naar diegenen die te maken hebben met de gevolgen van het virus. Naast alle angst en verwarring heeft deze periode ons persoonlijk ook veel mooie dingen gebracht. We zijn op persoonlijk en zakelijk vlak ontzettend gegroeid. Onze vriendschap is nog sterker geworden en we voelen ons zonder volle yogastudio meer yogi dan we ons ooit hebben gevoeld.

We waarderen de kleine dingen nog meer en genieten ons suf van de blauwe luchten en alle mooie dingen van het leven. Het stilstaan van de wereld heeft ons een nieuwe kijk gegeven op wat wij zelf belangrijk vinden en gaan loslaten wat niet meer bij ons past, ook al is dat soms spannend.

 

Toekomst

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid en daarom volgen wij nu samen een cursus waar we alles leren op het gebied van online programma’s maken. Op dit moment mogen we gelukkig weer buiten lesgeven en dat voelt echt als een feestje, iedereen geniet ervan om elkaar weer te zien.

Lesgeven in de studio wordt de volgende uitdaging. Hoe kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat iedereen weer naar de les kan komen in deze 1,5 meter samenleving?

We hebben er vertrouwen in dat het leven loopt zoals het loopt en ademen tot die tijd rustig door.
Adem in..adem uit…

Vind je het leuk om een kijkje te nemen in de studio? Ga dan naar www.yogaswings.nl

Namaste Dika & Mirjam

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.