Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Het verhaal van: Lotte van Koningsveld

  • Geplaatst op
  • Door Lotte van Koningsveld
Het verhaal van: Lotte van Koningsveld

Hoe blijf ik met beide benen op de grond terwijl de wereld op z’n kop staat? Deze gedachte popte direct bij me op, toen mijn yogastudio plotseling haar deuren moest sluiten. En er een kruis kwam door veel moois waar ik met al mijn passie naar toegewerkt had.

DE KRACHT VAN YIN

Mijn man Rob is net als ik zzp’er en ook zijn agenda was in één klap leeg. En ja, dat bracht de nodige zorgen met zich mee. Als gezin in ons droomhuis met bijbehorende hypotheek.

 

Flexibiliteit

In plaats van op retreat te gaan in Spanje en naar New York te vliegen voor een training, richtten we een homeschool in. “We got this” zeiden Rob en ik tegen elkaar. We zijn een commitment met elkaar aangegaan, er het beste van te maken. Deze situatie dwong ons om flexibel te zijn. En onze eigen uitdagingen te overstijgen. De zin “we’re all in this together” werd mijn mantra.

 

De kracht van yoga & meditatie

In plaats van vanuit angst te reageren vroeg ik mezelf af: “wat zou liefde doen?” En “wat heeft deze situatie ons te vertellen?”. Ik zag het als één grote yogapractice. Het lukt me vrij snel om los te komen van allerlei verwachtingen en illusies. En alles wat ik ooit op de mat geleerd had, hielp mij nu om mee te bewegen met de flow van het leven. Precies om die reden startte ik met online yin yoga en meditatie. Mijn missie om yin met zoveel mogelijk mensen te delen, groeide. Juist nu.

 

Verbinding

Aan mijn live sessies op Instagram deden mensen mee vanuit Groningen tot Thailand. Yogi’s die normaal gesproken waarschijnlijk nooit in mijn yogastudio waren gekomen. Al gauw lanceerde ik het online inner peace programma. En de verbinding die ik online ervaarde had ik nooit voor mogelijk gehouden. De yoga community groeide, vanuit onze eigen woonkamer of tuin.

 

Overgave en Vertrouwen

Ik geloof dat je overgeven en (zelf)vertrouwen hebben, ‘key’ zijn. Terwijl iedereen zijn of haar eigen proces heeft. Met je eigen innerlijke belevingswereld. En met je eigen uitdagingen en onzekerheden.

Voor de mind is dit bijna niet te doen. Je mind wil controle en oplossingen. Daarom hoop ik anderen te inspireren om op een meditatiekussen of yogamat te stappen. Om met je hart te leren kijken in plaats van met je hoofd. Terwijl alles er mag zijn. Ook je weggestopte emoties, je donkere gedachten en je schaduwkanten. Dat is de kunst van een mindful leven, je overgeven aan dat wat er is.

 

Bewustwording

We kunnen er niet omheen dat we een transformatie door maken. Een shift waar ons moderne bestaan misschien wel heel erg aan toe was. Ik hoop dat in ‘het nieuwe tijdperk’ liefde, verbinding en bewustwording meer ruimte zullen krijgen. En dat we verantwoordelijkheid blijven nemen door goed voor onszelf en goed voor elkaar te zorgen.

Inmiddels mag mijn studio weer bijna open. En gaan we eind augustus alsnog retreaten in Spanje. Maar ik blijf ook online, er komt zelfs een app! Om de kracht van yin binnen handbereik te hebben, altijd en overal.

 

Namasté, Lotte
www.hartjeyinyoga.com

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.