Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Het verhaal van: Esther Goercharn

  • Geplaatst op
  • Door Esther Goercharn
Het verhaal van: Esther Goercharn

Als je aan iets begint moet je dat gewoon afmaken, zo zit ik in elkaar. Maar nu we ons in zo'n uitdagende tijd bevinden kun je die B niet altijd uitvoeren. Soms moet je voor die B een Nee zetten.

Wie A zegt mag Nee zeggen

'We kennen 'm allemaal het motto 'Wie A zegt moet ook B zeggen' en dat is zo'n beetje mijn levensinstelling. Als je aan iets begint moet je dat gewoon afmaken, zo zit ik in elkaar. Maar nu we ons in zo'n uitdagende tijd bevinden kun je die B niet altijd uitvoeren. Soms moet je voor die B een Nee zetten of beter gezegd een C = alternatief. Nu schept zo'n Motto een stuk trouw zijn aan jezelf maar ook een stuk vertrouwen naar de buitenwereld, je kunt hiermee op jezelf rekenen maar anderen ook op jou. Maar is het in deze tijd waarin we leven nog realistisch om trots (=Ego) vast te houden aan die B? Want als je A zegt kan het evengoed zijn dat je nu je koers moet veranderen en alsnog niet met B kan opvolgen maar een Nee moet verkopen, omdat blijkt dat jouw missie niet meer resoneert in zijn huidige vorm in deze tijd. Aanpassing is de enige oplossing, de C; meestromen, meevormen, bij je missie blijven en vertrouwen op die missie, de vorm die het gaat krijgen en je niet laten overheersen door het collectieve gevoel van Angst wat nu heerst. Angst blokkeert.

 

..Ga daar maar eens aan staan

Een inventieve ondernemersgeest is nu een vereiste om met je onderneming vol te houden en bij die eventueel herziene missie te blijven. Nog sterker word je voor de vraag gezet waar je het allemaal om bent begonnen, wat is je drive, wat roept je hart? En dat geldt niet alleen voor de ondernemers, maar ook in het algemeen. Lock down, is letterlijk Lock in.. Je insluiten en of je het nu wilt of niet: de aandacht gaat daarmee automatisch naar binnen net als in het najaar. Ondanks de situatie niet aangenaam is voor velen, levert het wel iets positiefs op: deze inkeer laat je weer luisteren naar wat van binnen geroepen wordt. Wat mag eruit? Wat mag erin? Hierdoor ontstaan shifts, voor sommige kleine en anderen een stuk ingrijpender met als doel je hart te volgen en dieper te voelen wat jouw levensmissie is.

Ik als Yogaschool ondernemer word gesterkt door de gedachte dat de afgelopen jaren al met toenemende mate steeds meer mensen de weg naar een meer ontspannen leefstijl zoeken, waarbij ook het burn-out percentage vóór de crisis al steeds meer opliep. Ik besef me dat ik hierin met mijn Yogaschool van grote ondersteunende waarde ben en daarvoor ben ik immens dankbaar! En dankbaarheid verjaagt angst. Ook door deze crisis besef ik me opnieuw weer dat Yoga onder de Preventieve Zorg valt en denk ik terug aan de hoeveelheid deelnemers die we in de loop der jaren hebben zien groeien en meer in balans hebben zien komen. Dat warmt mijn hart!

 

Kalmeren en vertrouwen

Nu de regels langzaamaan weer versoepelen valt het me op dat er mensen zijn die als een koe zo blij zijn weer van stal te mogen in het voorjaar erop uit trekken, maar ook een groepering die heel voorzichtig is. Deze lockdown heeft zeker zijn naweeën, fysiek maar ook mentaal en nu het sociale leven weer op gang komt hebben we te maken met social distancing, wat voor velen een nadelig effect heeft op hun gevoel van welzijn. Daarom denk ik dat Yoga juist in deze tijd zelfs nog van veel grotere onschatbare waarde is geworden en helpt om te kalmeren, te vertrouwen op je eigen weg en weer te zien wat er werkelijk toe doet, niet te vergeten de fysieke uitwerking van de houdingen voor je gezondheid. En ook ik kijk reikhalzend uit naar 1 juli om weer te mogen openen, ondanks de onzekerheid over de toekomst met een halvering van de capaciteit door de 1,5 meter restricties. Maar ik voel me gesterkt en blijf ik volhouden. Mijn hart roept tussen het gewankel van mijn gedachten en emoties door: 'Blijf bij je missie'.

 

Wat is jouw missie?

 

 

Esther Goercharn, Solide Yoga & Wellness

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.