Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Hello autumn!

  • Geplaatst op
Hello autumn!

Wij geven je vijf redenen om deze herfst gelukkig en gezond door te komen!

Is de herfst voor jou een gezellig seizoen met veel knusse dagen en gezelligheid? Of heb je het niet zo op natte jassen, verkoudheid en een verwaaid kapsel? Wij geven je vijf redenen om deze herfst gelukkig en gezond door te komen!

 

Prachtige kleuren

De herfst brengt prachtige kleuren en fijn licht met zich mee. De verkleuring van de buitenomgeving in combinatie met het mooie licht brengen prachtige momenten met zich mee. Let er maar eens op! De temperatuur is doorgaans heerlijk om een goede wandeling te maken. We halen onze vitamine D voor een groot deel uit zonlicht, met een relaxte wandeling heb je binnen no time een dosis vitamine D binnen. Daarnaast is het daglicht essentieel om ’s avonds beter in slaap te komen en in een diepe slaap te blijven. Voldoende redenen om lekker buiten te zijn en de frisse herfstlucht op te snuiven!

 

Seizoensgroenten

Geen zin in een verkoudheid? Maak gebruik van de weerstandtopper en nummer één herfstgroente boerenkool. Door de flinke dosis ijzer vullen je bloedcellen zich beter met zuurstof en glucose en heb je net dat extra beetje energie. Boerenkool kun je voor allerlei recepten gebruiken, van een stampot, tot een salade of smoothie. Natuurlijk zijn er nog zoveel meer groenten te bedenken, andijvie, bleekselderij, champignons, schorseneren en koolraap vormen een kleine selectie uit alle groenten die in overvloed tijdens de herfst aanwezig zijn. Door met seizoensgroenten te werken kun je bovendien een hoop geld besparen.

 

Sporten

Naast de herfstwandelingen is de stap tot sporten makkelijker gemaakt. Tenslotte is het weer om op terrasjes te hangen voorbij. Tijd om een extra workout in te plannen en een stukje ontspanning te pakken met yoga! Zo kun je goed ontladen van de drukke werkdagen en op een gezonde manier met de drukte omgaan. Scheelt ook weer een glaasje alcohol.

 

Binnenklimaat

Omdat het kouder wordt zijn we geneigd alle ramen dicht te doen en de verwarming aan te zetten. Dit is echter niet het beste voor onze gezondheid. Het is belangrijk om je huis goed te ventileren! Er wonen verschillende schimmelsoorten in huizen, schimmels houden van vochtige warme plekken met weinig ventilatie. Daar zit direct de match met het dichthouden van de ramen en het aanzetten van de verwarming, om schimmels te voorkomen lucht je je woning dus goed door. Bovendien zorgt de verwarming voor droge lucht, hierdoor drogen je neusslijmvliezen uit en kun je sneller infecties oplopen. Je neusslijmvlies is namelijk de start van de bescherming tegen bacteriën en virussen.

 

Heerlijk receptje

Er zijn eindeloos veel goede recepten te vinden die super goed bij de herfst passen! Het volgende recept smaakt fantastisch en maakt gebruik van seizoensfruit. Je hebt 50 ml water, 300 gram peren, 400 gram appels, 2 theelepels kaneelpoeder en 1 theelepel geraspte gember nodig. Je schilt de appels en peren en haalt de pitjes eruit, vervolgens doe je alles in een pan en je laat het geheel ongeveer 30 minuten koken. Laat het mengsel een beetje afkoelen, schep het in de blender en mix tot een fijne massa. Als je houdt van een grovere appel-peren moes kun je de blender ook overslaan. Laat het goed afkoelen en schenk het in een goed afsluitbare pot om het in de koelkast te bewaren. De moes is zowel koud als warm te nuttigen!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.