Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Heb ik een yoga handdoek nodig?

  • Geplaatst op
Heb ik een yoga handdoek nodig?

Vraag jij jezelf af of je een yoga handdoek nodig hebt? Lees dan onderstaand artikel! Haal het maximale uit je yoga sessie en verbeter de grip op je yogamat voor een optimale prestatie.

Heb ik een yoga handdoek nodig?

Yoga handdoeken zijn speciaal ontworpen om over een yogamat heen te leggen. De handdoeken liggen stevig op de mat waardoor je met een veilig gevoel op je mat en handdoek staat. Je raakt niet zomaar van de mat door transpiratie of door te weinig grip.

Een handdoek is aan te raden bij mensen die snel transpireren, aan bikram/hot yoga doen,  een andere actieve yogastijl beoefenen of gewoonweg op zoek zijn naar meer grip. De kans op transpiratie is bij deze stijlen het grootst door de vele bewegingen achter elkaar of de hoge temperatuur (40 graden bij bikram yoga!). Hierdoor krijg je natte handen en voeten en het kan van je lichaam afdruppen. Gebruik je geen handdoek dan krijg je naarmate je yoga sessie een steeds nattere yogamat. Yogamatten kunnen het transpiratievocht niet absorberen waardoor er een nat laagje op de mat ontstaat. Dit zorgt ervoor dat je gaat glijden en je oefeningen niet goed meer kunt uitvoeren.

Juist hiervoor biedt een yoga handdoek de uitkomst. De handdoek vangt het transpiratievocht op, absorbeert het en droogt super snel waardoor er meer grip ontstaat. Een ‘normale’ handdoek of strandlaken heeft deze eigenschappen niet waardoor je alsnog gaat glijden. Die drogen niet snel genoeg wat resulteert in uitglijden. Het hebben van een stroeve en droge ondergrond is bij yoga enorm belangrijk voor een optimale prestatie. Voor bikram/hot yoga zijn er speciale handdoeken ontwikkeld door Manduka. De microfiber technologie zorgt ervoor dat de handdoek nog sneller absorbeert en droogt. Voordeel is dat je je yogamat ook minder vaak hoeft schoon te maken, de handdoek stop je eenvoudig in de wasmachine. Zo profiteer je de volgende sessie weer van een fris ruikend handdoek.

 

 

Nog een reden om een yoga handdoek te gebruiken is als je gebruik maakt van een yogamat die niet van jou is, denk hierbij aan de sportschool of yoga studio. Dit is vooral uit hygiënisch oogpunt. Je legt de handdoek over de mat heen die je leent zodat er een hygiënische laag ontstaat tussen jou en de mat. De handdoek was je simpelweg in de wasmachine voor je volgende les!

Tevens kun je een yoga handdoek gebruiken als je vaak op reis of vakantie gaat. Je yoga handdoek vervangt in dit geval je yogamatje zodat je alsnog je practice kunt uitvoeren. Een handdoek neemt weinig ruimte in en weegt praktisch niets. Ideaal als je ook op vakantie niet zonder yoga kunt!

Twijfel je nog steeds of je een yoga handdoek moet aanschaffen? Of weet je niet welke yoga handdoek je nodig hebt? Neem dan contact op via [email protected]. Daar helpen wij je graag verder!

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.