Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Happy yoga zomer

  • Geplaatst op
  • Door Rosalie - Welikeyoga
Happy yoga zomer

Het is zomer. De tijd van de lange avonden, vakantie vieren en buiten zijn. Op veel plaatsen worden ook yogalessen in de buitenlucht gegeven. Vooral op mooie dagen en zwoele avonden is dit heerlijk.

Vandaag deelt Rosalie van Welikeyoga haar verhaal over yoga in de zomer. Geniet van het artikel en de handige tips die ze geeft!

 

Het is zomer. De tijd van de lange avonden, vakantie vieren en buiten zijn. Op veel plaatsen worden ook yogalessen in de buitenlucht gegeven. Vooral op mooie dagen en zwoele avonden is dit heerlijk – een bries door je haren, groen om je heen en natuurgeluiden. In deze blog geef ik je een aantal leuke vormen van yoga en activiteiten om tijdens de zomervakantie uit te proberen. Of je nu weg gaat of in Nederland blijft: er is genoeg te doen.

Veel leesplezier en een hele fijne Yogi zomer!

 

Yoga abonnement

Verwen jezelf met een (onbeperkt) yoga abonnement - vooral als je er niet tussenuit gaat. Op deze manier kun je iedere dag een mini-vakantie in de yogastudio ervaren. Een ander voordeel, sommige yogascholen hebben in de zomer een speciale aanbiedingen omdat het meestal iets rustiger is dan normaal. Wat ook leuk is om te doen: volg een workshop of een dag retraite.

 

Yoga in het park of bos

In veel steden wordt er yoga in het park aangeboden of in een natuurgebied aan de rand van de stad. Sommige yogi’s ervaren tijdens zo’n buitenles een diep gevoel van verbondenheid met de natuur om hen heen. Ook heeft natuur bij de meeste mensen een positieve invloed op het verminderen van stressgevoelens. En wist je dat veel asana’s (yogahoudingen) dieren en de natuur weerspiegelen? Yoga en natuur gaan dus goed samen.

 

 

Yoga aan zee

Yoga op het strand met het ruizen van de zee als achtergrondmuziek werkt al meteen ontspannend. Daarnaast kun je je longen met zilte zeelucht vullen. In de zomer wordt er op veel plekken langs de kust strandyoga aangeboden.

 

SUP Yoga

Yoga kan écht bijna overal, dus óók op het water. Maar dan natuurlijk wel met behulp van een SUP-board. SUP staat voor Stand Up Paddling. En een SUP-board is een surfplank die wat breder en stabieler is dan een normale surfplank. Kabbelend water, drijvende waterlelies om je heen, een extra uitdaging voor je balans. Klinkt aantrekkelijk toch?

 

Yoga zittend voor onderweg

Wat is er fijner dan fit aankomen op je vakantiebestemming? Met onderstaande yoga oefeningen maak je ook de weg naar je bestemming tot een leuk onderdeel van je vakantie.

Voetenlift
Kom met je rug los van de rugleuning. Zet je voeten plat aan de grond. Voel hoe beide zitbotten contact maken met het stoelvlak. Strek je kruin op richting het plafond en voel de extra ruimte die je tussen de wervels creëert. Trek de schouderbladen naar elkaar toe en omlaag. Trek je navel licht in en beweeg om en om je rechtervoet en je linkervoet van de vloer af, terwijl je been in dezelfde hoek blijft.

Zittende twist
Kom terug met beide voeten aan de grond. Adem diep in en op de volgende uitadem twist je naar rechts. Je kijkt over je rechterschouder naar achter. Leg je linkerhand op je bovenbeen en je rechterhand plat tegen de rugleuning. Op elke inademing strek je je kruin op richting het plafond en op elke uitademing kijk je of er ruimte is om nog iets dieper naar achteren te twisten. Kom op een uitademing terug naar het midden en herhaal naar links.

Schouders draaien
Adem in, cirkel de schouders naar voren en omhoog. Adem uit, cirkel de schouders naar achteren en omlaag. Ga door tot het voor jou genoeg is. Herhaal de oefening maar dan met het naar voren draaien van de schouder in plaats van naar achteren.

Cat-cow
Maak de beweging als in cat-cow maar dan zittend. Op de uitademing maak je je rug bol en kijk je naar de navel. Op de inademing maak je de rug hol en kijk je schuin omhoog. Voel hoe niet alleen je onderrug hol en bol wordt, maar hoe ook je schouderbladen op de rug naar elkaar toe en van elkaar af bewegen.

Geleide meditatie
Zonder jezelf even af met je ogen dicht, oortjes in en een geleide meditatie. Hiervoor kun je ook een gratis app gebruiken.

 

Yoga op vakantie

Wil je op vakantie je yoga bijhouden maar vind je het lastig om te bedenken wat je dan kunt doen? Als je jezelf op de eerste dag van je vakantie een serie houdingen aanleert, kun je deze elke dag op een vast moment uitvoeren. Ook keer je gemakkelijker naar binnen, doordat je niet telkens hoeft na te denken over wat je precies aan yoga houdingen gaat doen. Breid je practice uit door te starten met een korte meditatie, dan 3 tot 10 keer de aangeleerde serie en sluit af door in Savasana te gaan liggen en na te voelen. Drie voorbeelden van series om jezelf aan te leren zijn: de zonnegroet, de maangroet of de aardegroet.

 

 

Practice yoga is like being on a body holiday
– Vanda Scaravelli –

 

Namasté & fijne Yogi zomer!

WELIKEYOGA

Op welikeyoga.nl leggen Marloes en Rosalie, samen met gastbloggers, allerlei aspecten van yoga uit op een praktische en luchtige manier. We zouden het geweldig vinden om je door de blogs te inspireren om op de yoga mat te stappen.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.