Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Groeien met Yoga, innerlijk én uiterlijk

  • Geplaatst op
  • Door Jouw persoonlijke groei
Groeien met Yoga, innerlijk én uiterlijk

Wat heeft yoga te bieden, wat is de connectie met persoonlijke ontwikkeling en hoe kan je het zelf doen?

Yoga: we kennen het tegenwoordig allemaal, maar hoeveel van ons doen het effectief? Yoga is zowat een standaard woordje geworden in de wereld van de zelfontwikkeling. De meeste mensen associëren het met die vreemd uitziende houdingen en bewegingen die je in een groepje, onder leiding van een coach, uitvoert, maar het is eigenlijk véél meer dan dat. Wat heeft yoga te bieden, wat is de connectie met persoonlijke ontwikkeling en hoe kan je het zelf doen?

 

De herkomst van yoga

Yoga is een Sanskriet woord dat letterlijk ‘eenheid’ betekent. Vaak wordt het ook vertaald als ‘juk’ of ‘vereniging’, maar deze woorden duiden eigenlijk allemaal op hetzelfde, symbolisch gezien: het één maken van het lichamelijke met het spirituele, het aardse met het goddelijke. Yoga vindt zijn oorsprong in het Hindoeïsme en heeft de laatste decennia ook een steeds sterkere invloed gehad op het begrip spiritualiteit in het westen.

Beoefenaars van yoga zullen door middel van verschillende technieken, houdingen en oefeningen proberen om hun lichaam en geest in een gebalanceerde staat te krijgen. Maar wat is daar nu precies het nut van, en hoe kunnen deze voordelen helpen om jezelf te blijven ontwikkelen?

 

De vele voordelen van yoga voor je persoonlijke groei

Als je voor de eerste keer aan yoga doet, dan is het normaal dat je niet zo goed weet waar je mee bezig bent. Zoals dat bij alles het geval is, baart oefening echter kunst. Hieronder enkele van de belangrijkste voordelen van yoga voor je persoonlijke groei:

 

1. Je leert je lichaam onder controle houden

Of je nu Power Yoga lessen volgt of toch maar liever Yin Yoga doet, elke variant geeft je de mogelijkheid om je bewuster te worden van je eigen lichaam. Zie het als een soort van fitness, waarbij je je mobiliteit, flexibiliteit, spieren en coördinatie oefent. Het spreekt voor zich dat deze grotere kracht, controle en bewustzijn doorsijpelen in je dagelijkse leven!

 

2. Je leert beter met stress omgaan

Eén van de belangrijkste pijlers van Yoga is ademhaling. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen en de houdingen zal een yoga coach of begeleider je er meermaals aan herinneren dat het belangrijk is om diep te ademen. En wat is het resultaat van een diepere, gecontroleerde ademhaling? Je lichaam kan de lichamelijke en psychologische gevolgen van stress beter afweren.

 

3. Je hersengolven veranderen

Misschien niet meteen een duidelijke link met yoga, maar er is wel degelijk een connectie tussen Yoga en de effectiviteit en gezondheid van je hersenen. Als je regelmatig aan yoga doet, dan worden je hersengolven trager en stabieler. Dit komt doordat de activiteit van je brein rechtstreeks verbonden is met je staat van bewustzijn, en de lichamelijke en mentale rust die je ervaart. De zogenaamde Delta-hersengolven brengen je lichaam en geest in een staat van diepe rust, waardoor je naderhand je fitter, energieker en kalmer voelt.

 

4. Cardiovasculaire voordelen

Ten slotte helpt yoga ook bij het gezond houden van je hart en bloedvaten. Dat is eigenlijk het geval bij elke vorm van beweging en Yoga is geen uitzondering! Vooral de actievere vormen van yoga, zoals Power Yoga, dagen je hart uit waardoor het sterker wordt. Wil je naast je mentale gezondheid ook je conditie verbeteren? Ga dan voor yoga!

 

Persoonlijke groei begint bij jezelf, en yoga kan je daarbij helpen

Als we het hebben over persoonlijke ontwikkeling, dan beseffen de meeste mensen onder ons maar al te goed dat dat een innerlijke reis is. De veranderingen die je in jezelf teweegbrengt, resulteren echter altijd in een veranderend uiterlijk. Yoga is een goede manier om je van je eigen gedachten, gevoelens en patronen bewust te worden, en dat betekent meteen dat ze geen macht meer over je hebben. Het gevolg? Je kent jezelf beter, en dat is de eerste belangrijke stap om te blijven groeien. Pas als je dat doet, kan je immers bijleren over jezelf, je eigen lichaam, je geest en het leven en de wereld in het algemeen.

Of je nu zelf in je huiskamer al jaren de beste online Yoga lessen volgt, voor de eerste keer in een groepje met een coach yoga doet of met je vrienden of vriendinnen in het park zelf experimenteert met yoga, de voordelen van deze vorm van beweging (en zijn) reiken erg ver. Het belangrijkste is dat je er een gewoonte van maakt, en wie weet welke positieve effect yoga kan hebben op jouw welzijn? Probeer het uit en je vindt het antwoord op die vraag sneller dan je denkt.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.