Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Gratis yoga voor beginners

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Gratis yoga voor beginners

Yoga is volop beschikbaar voor iedereen! Er zijn eindeloos veel YouTube kanalen die vol staan met gratis waardevolle yoga en meditatie video’s voor beginners en gevorderden. Zo is Yoga with Adriene een heel bekend voorbeeld van een gratis YouTube kanaal met video’s voor zowel beginners als gevorderde yogi’s. Naast YouTube zijn er ook apps met gratis content beschikbaar. Het maakt niet uit of je wilt ontspannen, de hoofdstand wilt leren of je buikspieren wilt trainen: alle mogelijke thema’s zijn er binnen handbereik.

Je speelt de video’s af via je televisie, computer, tablet of mobiel. Je kiest het apparaat wat jou het beste uitkomt! In het Corona tijdperk zijn ook veel yogastudio’s en docenten begonnen met het verspreiden van gratis en betaalde content, er ontstaat hierdoor steeds meer online materiaal. Op Facebook en Instagram vind je gratis live streams waarop je zonder moeite kunt intunen. Yoga wordt meer en meer toegankelijk voor iedereen. Dit sluit naadloos aan op yoga zelf, yoga is namelijk geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of hoe fit je bent: yoga kan door iedereen worden uitgevoerd. Met de juiste aanpassingen althans!

Het voordeel van online yoga is dat je kunt intunen wanneer het jou uitkomt en dat je kunt aandoen wat je maar wilt. Als je zin hebt om om 6 uur 's morgens in je favoriete pyjama een yoga practice te volgen, dan kan dat! Je hebt zelf de controle over de les: spoel terug als het je te snel ging of spoel de video door als het stukje content je niet aanspreekt. Nog een groot voordeel is dat je kunt uitzoeken wat je maar wilt en last minute kunt switchen als een andere video je toch meer aanspreekt. Niemand die het door heeft! Tenslotte speelt budget geen rol, er is genoeg gratis yoga voor iedereen.

 

Yoga gear

Zorg dat je beschikt over een fijne yogamat als je thuis met yoga aan de slag gaat. Als je begint biedt een sticky yogamat een prettige en veilige ondergrond, als je een meer dynamische yoga stijl gaat beoefenen kan een studio mat een juiste ondergrond vormen zodat je flow niet te veel wordt onderbroken door een plakkerig effect. Je kunt je yoga gear zo ver uitbreiden als je wilt, er zijn vele tools die je helpen om een yoga practice veilig en blessurevrij uit te voeren.

 

Gratis yoga voor beginners

Er bestaan honderden yoga stijlen, kies er één uit die jou geschikt lijkt. Een vorm als hatha yoga is geschikt voor iedereen en bevat zowel ontspannende houdingen als actieve bewegingen. Onderstaande (gratis) video is een voorbeeld van een hatha les waarbij het hele lichaam wordt aangesproken. In 50 minuten komt het hele lichaam aan bod en gaat het bloed weer vrijelijk stromen. Er komt een stukje selfcare en bewustzijn aan te pas, zo sluit je dankbaar en ontspannen de practice af.

 

Er zijn ook meer specifieke thema’s beschikbaar, denk aan practices speciaal voor de ochtend of avond. Je start de dag energiek of je sluit de dag juist in alle rust af. Het is heerlijk om je dag niet al haastend te starten en gelijk ‘aan’ te staan, maar je dag op te bouwen zodat je je kostbare energie kunt verspreiden en het beste uit iedere dag kunt halen.

 

Vind je het lekker om de dag in alle rust af te sluiten? Dan is een gratis avond flow wat voor jou! Als je een drukke dag achter de rug hebt laat je alle spanning los tijdens een yoga sessie om vervolgens sneller in slaap te vallen en in een diepe slaap te raken.

 

Een gratis yoga video voor beginners die zich richt op een bepaald onderdeel van het lichaam is ook te vinden op Internet. Zo is er een practice die zich speciaal richt op de stabiliteit van de heupen en de kracht van de buikspieren. Juist voor beginners geschikt!

 

Wil je tot rust komen in stilte? Dan is een begeleide meditatie iets voor jou! Tune in en zoek de connectie met jezelf op. Waar heb jij behoefte aan? Raas niet door, maar kom terug bij jezelf.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.