Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Goodbye stress!

  • Geplaatst op
Goodbye stress!

Leuke stranduitjes voor lange wandelingen, lekker terrasjes pakken en heerlijke work-outs. Maar, ook werk en school vragen tijd en de druk kan in het voorjaar nog wel eens (te) hoog oplopen. Hoe ga je hiermee om?

Goodbye stress!

Nu de zon meer gaat schijnen en de koudste dagen verleden tijd zijn, kunnen we ons verheugen op leuke stranduitjes voor lange wandelingen, lekker terrasjes pakken (hello fris muntwater!) en heerlijke work-outs in de buitenlucht. Hardlopen is toch een stuk leuker als de zon schijnt, en een yoga sessie in het park kan behoorlijk goed voor je humeur zijn. Maar, ook werk en school vragen tijd en de druk kan in dit soort tijden nog wel eens (te) hoog oplopen. Hoe kunnen we nu het beste omgaan met stress?

 

Relaxfood

We zijn er de hele dag mee bezig: eten. Eten speelt een belangrijke rol in stressvolle perioden, je keuzes kunnen positief of juist negatief uitpakken. Besteed in een drukke periode extra aandacht aan jezelf door goed te eten en te drinken. Ga op zoek naar voedingsmiddelen die je rust kunnen geven. In rauwe cacaopoeder zit bijvoorbeeld een flinke dosis magnesium, ook wel het natuurlijke anti-stressmineraal. Verwen je jezelf eens met een heerlijk receptje:

American bowl

  • 2 bevroren bananen
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 theelepel vanillepoeder of 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • Stukjes rauwe chocolade en 2 handjes kokosrasp

Meng in je blender de bananen, rauwe cacaopoeder, amandelmelk en de vanillepoeder of kokosbloesemsuiker. Mix totdat het een mooi glad geheel vormt en schenk het in een vrolijk schaaltje. Vervolgens kun je je bowl afmaken met vers fruit, stukjes rauwe chocolade en kokosrasp!

Behalve een goed humeur, maak je ook je lichaam blij met dit recept. Je magnesium-level is in één klap geboost, je hebt voldoende energie voor de komende drie uur. Magnesium speelt een grote rol in je lichaam bij het omzetten van suiker in energie. Een mooie booster dus! Wist je dat peulvruchten ook goede energieleveranciers zijn?

Probeer frisdrank, snoep en witbrood te vermijden. Deze zorgen juist dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt waardoor je je extra gestresst kunt gaan voelen. Focus je op de goede voedingsmiddelen en je zult merken dat je de drukke perioden beter doorkomt.

 

Move it

Steeds meer mensen hebben een zittend beroep, en daarvoor zijn we eigenlijk niet gemaakt. Ons lichaam hoort veel te bewegen en niet te lang in dezelfde houding te zitten of liggen. En dat is vaak wat we precies wel doen in een drukke periode op school of werk. De juiste hoeveelheid beweging is rechtstreeks verbonden met een goed eetpatroon en het vinden van je rust. Zorg dus dat je toch beweegt op een dag! Door de flinke lichamelijke inspanning, ontspant je geest ook nog eens waardoor je de touwtjes weer in handen krijgt en een gelukkig en rustig gevoel ervaart.

Een stukje hardlopen, een work out in de sportschool, een yogasessie: het mag allemaal. Tijdens het rennen zet je je gedachten op nul terwijl je lichaam een flinke dosis endorfine aanmaakt. Endorfine zorgt voor een geluksgevoel, een perfecte stimulans voor lichaam en geest dus. Een yogasessie spreekt bijna voor zichzelf, één sessie kan er al voor zorgen dat je lichaam en geest in balans komen. Geen tijd om naar de sportschool of yogastudio te gaan? Leg zelf een yogamatje of yoga handdoek neer in een rustige kamer en voer een aantal oefeningen uit die jij prettig vindt. Dit kan tien keer de zonnegroet zijn, maar ook 10 minuten lang de Downward-Facing Dog. Waar jij happy en ontspannen van wordt!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.