Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Gelukkig leven, hoe doe je dat?

  • Geplaatst op
Gelukkig leven, hoe doe je dat?

Hoe verder de tijd vordert, hoe meer bewustzijn er ontstaat. Dit geldt zowel voor het tijdperk waarin we leven als voor individuele personen. Hoe zorg jij dat je je iedere dag intens gelukkig voelt?

Hoe verder de tijd vordert, hoe meer bewustzijn er ontstaat. Dit geldt zowel voor het tijdperk waarin we leven als voor individuele personen. Steeds vaker is men zich bewust van wat men doet, waarom dat wordt gedaan en of het wel goed is wat wordt gedaan. Waarom vragen we onszelf dit af? Er is een aantal redenen zoals je zelfverzekerdheid, de mening van een ander en je gevoel van happiness in het dagelijkse leven dat hierbij een rol speelt. Hoe zorg jij dat je je iedere dag intens gelukkig voelt?

 

Voldoende (nacht)rust

Ken je dat? Je hebt een nacht slecht geslapen en alles gaat ineens mis. Of je merkt dat dit gebeurt bij je partner of een bekende. Goede nachtrust zorgt ervoor dat je lichaam én geest voorbereid zijn om weer een hele dag volwaardig te kunnen presteren. Bij een slechte nachtrust functioneren je organen niet optimaal waardoor je last krijgt van allerlei haperingen. Van een slecht humeur en een onzuivere huid tot een verminderde eetlust. Behalve nachtrust is rust in het algemeen belangrijk om je gelukkig te voelen. Als je geen rust neemt, is er geen tijd om te beseffen wat je aan het doen bent, te genieten van de leuke dingen (en mensen) om je heen of jezelf een compliment te geven voor een behaald doel en je bouwt ook nog eens stress op waardoor je je ongelukkig gaat voelen. Chill out dus!

 

Stel doelen in je leven

Een doel, hoe klein of groot maakt niet uit, zorgt ervoor dat je jezelf kunt belonen. En van succes worden we allemaal blij. Iedereen kan minimaal één ding bedenken wat hij of zij graag ooit nog eens wil doen, behalen, zien, meemaken, ga zo maar door. Sommige doelen zijn heel erg ambitieus en lijken daardoor onrealistisch of onhaalbaar, maar in werkelijkheid heb je kleinere doelen nodig om tot het einddoel te komen. Bedenk wat jij graag wilt in je leven en hak het grote einddoel op in microdoelen zodat je in korte perioden kunt toewerken naar steeds een beetje meer succes. Uiteindelijk breekt de dag aan dat alle kleine deeltjes samen het grote einddoel voltooien. Op deze dag voel je je gelukkiger dan ooit, en op alle dagen daarvoor sinds je het eerste microdoel hebt behaald, heb je je al beter gevoeld dan ooit daarvoor.

 

Gezonde voeding en sport

Een heldere geest en een gezond lichaam kunnen voor heel wat geluksmomentjes zorgen. Tegenovergesteld zorgen een warhoofd en een ongezonde lichaam voor zorgen, stress en een ongelukkig gevoel. Tijd om te sporten dus! Door te sporten werk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan je geest. Dit geldt voor sporten als yoga maar ook voor tal van andere sporten zoals hardlopen, vechtsport, balsporten, etc. Sporten is een ideale uitlaatklep om emoties te uiten waardoor je het van binnen weer op een rijtje kunt krijgen. Je lichaam beloont je er dubbel en dwars voor want direct na een workout giert de endorfine door je lichaam, een hormoon die jou een heerlijk geluksgevoel geeft en ook nog eens pijnstillend is. Wil je er nog een schepje bovenop doen? Ga dan in de buitenlucht sporten en probeer zoveel mogelijk zon op te vangen zodat je lichaam ook het hormoon serotonine aanmaakt, nog een stofje waardoor je je gelukkig voelt.

Zonder gezonde voeding kan je lichaam niet presteren en zal er niet veel terechtkomen van dat sporten. Met gezonde voeding zorg je voor de nodige dosis energie waarmee je de hele dag door kunt presteren (zowel op je werk, in je vrije tijd als tijdens het sporten) en je lichaam is er ook nog eens heel erg blij mee. Laat geraffineerde suikers liggen, vermijd verzadigde vetten, alcohol, stimulerende middelen (cafeïne, sigaretten, drugs) en probeer medicijnen zo min mogelijk te gebruiken. Kies dagelijks voor een flinke portie groenten, fruit en eiwitten en eet geregeld een handjevol rauwe noten en een vers stuk vis of biologisch vlees en je bent klaar om te vlammen. Gezonde voeding zorgt tevens voor een heldere geest waardoor je goede beslissingen kunt nemen.

 

Snijd negatieve relaties af

Hoe gezond je ook leeft, als er van alle kanten energie wordt weggezogen dan houd je het niet lang vol. Omring je jezelf met alleen maar positiviteit, dan zal je merken dat alles wat je doet een stuk makkelijker gaat. Je wordt zelfverzekerder, neemt makkelijker beslissingen, hebt vertrouwen in een goede afloop en je voelt je gelukkiger. Helaas komt het vaak voor dat men een negatieve relatie in zijn of haar nabije netwerk heeft. Beslis voor jezelf wat deze persoon bijdraagt aan je leven en of je deze persoon kunt afsnijden waardoor je niet langer te maken hebt met de negatieve energie die iemand uitstraalt.

 

Doe de dingen die je écht leuk vindt

Dag in dag uit de sleur van het dagelijkse leven beleven, is geen ideaalbeeld. Voor niemand. Wat zou je doen als je uit alles mocht kiezen? Sommige wensen zijn helaas onrealistisch maar een groot deel van de wensen die je zelf onrealistisch acht, zijn hartstikke realistisch! Vind je je werk nog wel leuk? Heb je het leven dat je wenste toen je daar voor de laatste keer over nadacht? We leven in een wereld waarbij je 100% de baas over je eigen leven bent waardoor je iedere dag het roer 180 graden kan omdraaien. Bij veel mensen heerst angst omdat er aan de moderne verplichtingen voldaan moet worden: een huis, een auto, een telefoonabonnement en een goedgevulde koelkast. Er leiden meerdere wegen naar Rome, dus ook met een compleet ander leven kun je voldoen aan de verplichtingen die je jezelf stelt. Of is het tijd om doelen in je leven te creëren of aan te passen waardoor je ineens een andere kijk op het leven krijgt? Doe de dingen die je écht leuk vindt, want je leeft maar één keer en dat is nu.

 

Leef niet alleen voor jezelf

Mensen zijn groepswezens. Een leven alleen is niet voor ons weggelegd want daarvan worden we ongelukkig. Iedere dag werken aan je eigen doelen en het succes in je eigen leven is daarom niet altijd de weg waardoor je het beste gevoel overhoudt. Help een ander of gun een ander een succes en je zal merken dat je zelf meteen een geluksgevoel ervaart. Door een ander te helpen, profiteer je later tevens van het goede wat je zelf hebt opgebouwd als je zelf een keer hulp nodig hebt. En vinden we het niet allemaal prettig om aardig gevonden te worden en veel vrienden en kennissen te hebben? Een gelukkig gevoel begint bij jezelf: what goes around comes back around.

 

Zeg vaker ja dan nee

Het makkelijkste antwoord is een ontkennend antwoord. Tegelijkertijd maak je het minste mee en leer je het minste als je altijd nee zegt. Zeg eens wat vaker ja en verras jezelf met een nieuwe ervaring of het ontmoeten van nieuwe mensen in je leven. Denk niet te lang na over dingen en pluk het leven, er zit zoveel moois in! Je kunt onmogelijk alles hebben ervaren of iedereen kennen, dus je hebt altijd de mogelijkheid om buiten je comfortzone te treden en je horizon te verbreden. Het ervaren van nieuwe dingen of het leren kennen van nieuwe personen zorgt doorgaans (als de ervaring of persoon positief is) voor een gelukkig gevoel omdat je bent gegroeid in iets. En groei staat voor succes.

Have a happy life!Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.