Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Edelstenen en hun betekenis

  • Geplaatst op
  • Door Merel - Superyoga
Edelstenen en hun betekenis

Edelstenen zijn mineralen met bijzondere eigenschappen. Ze onderscheiden zich van normale stenen door hun schoonheid en zeldzaamheid. De stenen worden namelijk gevormd door natuurlijke processen en dit kan miljoenen jaren duren.

Edelstenen variëren in kleur, helderheid, hardheid en andere fysieke eigenschappen. Ze zijn er in een veelheid aan kleuren en kunnen transparant, doorschijnend of ondoorzichtig zijn. Edelstenen zijn natuurlijke materialen en verschillen daarom in kwaliteit. Zo wordt de waarde van edelstenen beïnvloed door factoren zoals zeldzaamheid, kwaliteit, grootte, kleurintensiteit en slijpvorm.

Iedere edelsteen heeft ook zijn eigen (spirituele) betekenis. Ze helpt de ene steen om je energie te verhogen, waar de andere steen juist kalmerend werkt. We hebben de betekenis van een aantal populaire edelstenen voor je op een rijtje gezet:

 

Amethist

Amethist is een paarse kwartssoort en wordt al eeuwenlang zeer gewaardeerd om zijn schoonheid en symbolische betekenissen. De naam is afgeleid van het Griekse woord "amethystos", wat "niet dronken" of "nuchter" betekent. Deze naam werd aan de edelsteen gegeven omdat de oude Grieken geloofden dat het dragen van amethist of drinken uit glazen gemaakt van amethist zou voorkomen dat ze dronken werden of zou beschermen tegen de effecten van alcohol.

Naast de associatie met soberheid, staat amethist ook bekend om zijn symboliek van spirituele groei, bescherming en helderheid van geest. Amethist zorgt voor meer inzicht en mentale helderheid waardoor je emoties kunt verwerken. Het wordt beschouwd als een steen van spiritualiteit en meditatie, waarvan wordt aangenomen dat het je spirituele bewustzijn vergroot. Het is ook een edelsteen die bekend staat om zijn rustgevende energie wat de ontspanning bevordert.

 

Amazoniet

De edelsteen amazoniet is een prachtige groenblauwe steen. De kleur en de doorschijnendheid van de steen kan variëren.

Symbolisch wordt amazoniet geassocieerd met balans, harmonie en communicatie. De steen geeft een gevoel van kalmte en helpt evenwicht te herstellen, vooral in tijden van stress of emotionele onrust. Amazoniet kalmeert de geest en zorgt voor een gevoel van innerlijke rust.

Amazoniet wordt ook geassocieerd met het verbeteren van communicatie en zelfexpressie. Er wordt aangenomen dat het helpt bij het vergemakkelijken van eerlijke en open communicatie, zowel met anderen als met zichzelf. Amazoniet stimuleert om de waarheid te spreken, grenzen te stellen en gedachten en gevoelens effectief te uiten.

 

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een roze variant van kwarts en staat bekend als de 'steen van liefde'. Symbolisch wordt rozenkwarts geassocieerd met alle vormen van liefde, inclusief eigenliefde, romantische liefde en vriendschap. Rozenkwarts opent de hartchakra, waardoor gevoelens van liefde, dankbaarheid en empathie worden bevorderd.

Naast de associatie met liefde, wordt rozenkwarts ook beschouwd als een steen van emotionele genezing. De steen helpt bij het genezen van emotionele wonden, het loslaten van negatieve emoties en het herstellen van harmonie in jezelf. Het kan helpen bij het overwinnen van verdriet, trauma en emotionele pijn, waardoor je meer zelfacceptatie en eigenwaarde ontwikkelt.

Over het algemeen draagt rozenkwarts een krachtige en zachte energie, geassocieerd met liefde, compassie, emotionele genezing en innerlijke vrede. Het wordt beschouwd als een steen van onvoorwaardelijke liefde, die harmonie en balans bevordert in alle aspecten van het leven.

 

Maansteen

Maansteen staat bekend om zijn kenmerkende glinsterende en regenboog kleurenspel, dat kan variëren van blauw, wit en perzik tot grijs en zelfs transparant. Maansteen dankt zijn naam aan de gelijkenis met de gloed van de maan.

Maansteen staat symbool voor vrouwelijke energie, je intuïtie en de cycli van de maan. Hij wordt vaak beschouwd als een steen van een nieuw begin, innerlijke groei en emotioneel evenwicht. Ook helpt maansteen je op spiritueel vlak om dieper in contact te komen met je innerlijke zelf en om door veranderingen in het leven te kunnen navigeren.

In termen van emotionele genezing helpt maansteen je emotionele welzijn te ondersteunen door emoties te kalmeren. Maansteen ondersteunt bij stress, angst en emotionele instabiliteit zodat deze verlicht kan worden en je emotioneel weer in balans komt.

De twee populaire vormen van maansteen zijn regenboog maansteen en roze maansteen. Regenboog maansteen is te herkennen aan de witte kleur met zwarte delen en vooral de blauwe gloed. Hij wordt regenboog maansteen genoemd omdat die blauwe gloed ook de kleuren van de regenboog kan laten zien. Roze maansteen, ook wel perzikmaansteen, heeft een oranje perzikachtige kleur. Ook roze maansteen kan een mooie schitterende gloed geven.

 

Jade

Jade is een prachtige en zeer gewaardeerde edelsteen die al duizenden jaren wordt gekoesterd. De vaak groenkleurige steen staat bekend om zijn gladde textuur, rijke kleurvariaties en duurzaamheid. De betekenis van jade varieert tussen verschillende culturen en tradities, maar er zijn enkele gemeenschappelijke thema's die verband houden met deze steen.

Zo wordt jade vaak beschouwd als een steen van evenwicht, harmonie en overvloed. In veel culturen wordt aangenomen dat het rijkdom, welvaart en kansen aantrekt. Jade is ook een zeer beschermende edelsteen. Met jade ben je beschermt tegen negatieve energieën, wat je fysieke en emotionele welzijn bevordert.

Fysiek is jade reinigend, hierom wordt de steen ook veel ingezet voor het maken van een gua sha. Dit is een hartvormige steen die gebruikt wordt om het gezicht, nek en schouders mee te masseren.

 

Naast de edelstenen die we hier hebben benoemd zijn er natuurlijk nog veel meer stenen met verschillende betekenissen. We hebben hier een aantal populaire edelstenen benoemd die we ook in de webshop verkopen. Ben je benieuwd naar onze edelstenen en sieraden? Bekijk ze dan allemaal hier.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.