Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Earth day – hoe bewust ben jij?

 • Geplaatst op
 • Door Merel - Superyoga
Earth day – hoe bewust ben jij?

Earth Day (Dag van de Aarde) is een jaarlijkse dag op 22 april die bedoeld is om iedereen na te laten denken over ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Over het behoud van de natuur, een beter milieu en een gezond klimaat. Maar het is ook een dag om stil te staan bij al het moois wat de aarde voortbrengt.

Hoe leef je bewuster?

Bewuster leven kun je op allerlei verschillende manieren doen en hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Je hoeft ook niet meteen alles anders te doen, door een aantal simpele tips toe te passen help je al mee. Je kunt al een hele hoop bereiken door afval en consumptie te beperken. Je verbruik verminderen is namelijk het belangrijkste wat je kunt doen. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om afval en overconsumptie tegen te gaan:

  1. Gooi niet zomaar alles weg en geef een product een tweede leven. Verkoop bijvoorbeeld een product wat je niet meer gebruikt of koop zelf een item wat al gebruikt is. Zo voorkom je dat een product onnodig in de prullenbak belandt. Ook bij Superyoga proberen wij dit tegen te gaan, door bijvoorbeeld producten met een fabricagefout of vlekje, met een fijne korting alsnog te verkopen in onze webshop.
  2. Anderzijds kun je ook zelf tweedehands producten aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan kleding of meubels. Er zijn steeds meer platformen waarop je tweedehands producten kunt kopen, denk bijvoorbeeld aan marktplaats of vinted. Je helpt op deze manier het milieu en vaak bespaar je ook nog eens een hoop geld!
  3. Zorg voor minder plastic afval. Maak bijvoorbeeld gebruik van katoenen of linnen tasjes in plaats van plastic tasjes om je boodschappen mee te doen en neem katoenen zakjes mee om je groenten en fruit in te doen. Dat scheelt al een hele hoop onnodige plastic verpakkingen.
  4. Geen thee zakjes meer. Gebruik losse thee met een zeef in plaats van theezakjes. Dit scheelt een hele hoop verpakkingsmateriaal wat je toch weer weggooit. Daarnaast is verse, losse thee ook nog eens van betere kwaliteit. Dat is win-win!
  5. Koop in bulk. Door bijvoorbeeld voedingsmiddelen in bulk te kopen zorg je er ook weer voor dat je minder verpakkingsmateriaal hoeft weg te gooien. Bewaar de producten vervolgens in glazen potten. Hier zit ook weer een extra voordeel aan want groot inkopen betekent meestal dat het ook goedkoper is. Fijn voor de portemonnee dus!
  6. Maak gebruik van herbruikbare flessen en bekers. Neem overal je eigen waterfles of koffiebeker mee naartoe. Zo kun je weer een hoop plastic afval voorkomen. Op sommige plekken bieden ze zelfs een kleine korting wanneer je jouw eigen fles of beker meeneemt.
  7. Scheid je afval. Dit is misschien niet helemaal ‘zero waste’ maar kan wel degelijk helpen. Door afval te scheiden kan er opnieuw gebruik gemaakt worden van de grondstoffen. Er zitten namelijk veel waardevolle materialen in de spullen die wij weggooien. Door te recyclen zijn er minder grondstoffen nodig om nieuwe producten te maken.
  8. Ga op zoek naar een duurzame variant voor je verzorgingsproducten. Vele verzorgingsproducten worden maar één of enkele keren gebruikt om vervolgens weer in de prullenbak te belanden. Denk aan wattenschijfjes, scheermesjes, flessen met zeep of menstruatieproducten. Voor al deze producten zijn duurzamere varianten op de markt waarmee je veel verspilling kunt verwerken. Wattenschijfjes kun je vervangen door wasbare wattenschijfjes. Scheermesjes kun je vervangen door een duurzamere variant. Flessen met shampoo of douchegel kun je vervangen door shampoo en zeep bars om verpakkingsmateriaal te besparen. Menstruatieproducten zoals tampons of maandverband kun je vervangen door een menstruatie cup of menstruatieondergoed. Kortom, er is genoeg te verzinnen om je verzorgingsproducten duurzamer te maken en hiermee verspilling en afval tegen te gaan!
  9. Koop duurzame en ecologische producten. Investeer in producten die een lange levensduur hebben zodat je minder hoeft te consumeren. Ook is het fijn om rekening te houden met mens en natuur wanneer je een nieuw product aanschaft. Ga eens na of de producten die je koopt, op ecologische wijze zijn geproduceerd en geen schadelijke stoffen bevatten.

 

Er zijn genoeg stappen die je kunt nemen om langzaam een duurzamer leven te leiden met minder afval en consumptie. Minder afval en consumptie zorgt er ook voor dat er minder geproduceerd hoeft te worden. Zo hoeven grondstoffen niet uitgeput te worden en is er minder vervuiling en uitstoot. In het grotere plaatje heeft het dus zeker effect. Door klein te beginnen voelt het niet meteen overweldigend en blijft het haalbaar. Zo draag je jouw steentje bij aan het milieu.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.