Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Detoxen, waarom?

  • Geplaatst op
Detoxen, waarom?

Waarom detoxen we en hoe reinig je je lichaam en geest op de beste manier? Focus je op rust, voeding en beweging en creëer een nieuwe start.

Er wordt veel geschreven en gezegd over detoxen: de één is fel tegen en de ander is overtuigd van de voordelen die een detox met zich meebrengt. Voordat we dieper ingaan op detoxen is het goed te weten wat detoxen nu eigenlijk is.

In feite is detoxen niets anders dan het reinigen van je lichaam en geest. Het reinigen van het lichaam en de geest wordt al eeuwenlang gedaan. Voorheen nam men kruiden in en liet men het lichaam masseren. Vandaag de dag hebben we iets meer mogelijkheden dan de laatstgenoemde middelen, maar dat is gezien de huidige werk- en leefdruk geen overbodige luxe. Een milde vorm van reinigen kan zijn: het stoppen met geraffineerde suikers eten, het mijden van (slechte) e-nummers en negatieve gedachten omzetten naar positieve gedachten. Maar hoe kun je je lichaam en geest het beste voorzien van een totale reiniging?
 

Focus je op de volgende drie punten:

Rust: stress is één van de grootste verontreinigers in ons lichaam. Door jezelf in de ruststand te zetten, creëer je de mogelijkheid om je lichaam te ontdoen van alle gifstoffen. Het lichaam heeft een aangeboren vermogen om zichzelf te genezen. Ontgifting is een manier waarop je het lichaam de mogelijkheid geeft het genezingsproces doeltreffend uit te voeren. Stress belast je lichaam enorm, net zoals roken, alcohol, slechte voeding, luchtverontreiniging en negatieve gedachten. Door een opeenstapeling van afvalstoffen die uit eerdergenoemde voorbeelden voortkomen, kan het lichaam gaan protesteren. Allerlei klachten, ziekten en ongemakken kunnen de kop opsteken.

Het belangrijkste bij je lichaam en geest in de ruststand zetten, is dat je jezelf écht losmaakt van het dagelijks leven. Een andere omgeving, rustgevende muziek, boeken lezen, breken met je smartphone en laptop, het hoort er allemaal bij om de rust in je hoofd op te zoeken. Extreme sporten, werken, neem voor een periode afscheid en focus je op je detox. Vind je dit moeilijk? Wellicht is een detoxvakantie dan wat voor jou! Je neemt een week vrij, gaat naar een andere locatie en omgeeft je in een perfecte omgeving om een totale reiniging te pakken.
 

Voeding: naast rust is voeding een focuspunt tijdens je detox. De bedoeling van een reiniging is dat je giftige stoffen verwijdert, dat de ‘slakken’ uit je darmen worden losgemaakt en dat al je organen een flinke beurt krijgen. Je kunt niet reinigen door gifstoffen te blijven opbouwen, het is de bedoeling dat je je voedingspatroon omgooit voor een paar dagen. Je hebt uiteenlopende vormen, van mild tot zeer zwaar. Door te sapvasten in combinatie met de juiste supplementen geef je je spijsverteringsorganen optimale rust en de kans om zich te herstellen en daarna te versterken. Natuurlijk kun je ook een mildere vorm kiezen waarbij je bepaalde voedingsmiddelen mijdt en je concentreert op ontgiftende voeding. Je kunt denken aan citroenen, knoflook, rode bieten, artisjokken, groene bladgroenten, veel water en bepaalde theesoorten. Het bijkomende voordeel van sapvasten is dat je bewust wordt van wat je eet en wat de werking hiervan is op je lichaam en geest.
 

Beweging: laat het zware werk aan je voorbij gaan en kies vormen van bewegen die het ontgiften stimuleren. Denk aan een wandeling, ontspannen zwemmen, rustige vormen van yoga of een beperkt aantal lichte fitness oefeningen met lichte gewichtjes. Toepasselijke bewegingen met yoga zijn de torsibewegingen. Dit zijn bewegingen waarbij je je torso draait. Ga in een kleermakerszit zitten, zet je (rechter)hand vlak achter je rug neer. Adem rustig uit, en bij het inademen recht je je rug. Kijk over je (rechter)schouder, houd dit even vast en kom uitademend weer terug in de eerste positie. Op deze manier stimuleer je het loslaten van de gifstoffen maar houd je het stressniveau in je lichaam laag.

Als je de drie punten van focus op de juiste manier met elkaar combineert, creëer je de perfecte basis voor een detox en daarmee de grootste kans op een complete reiniging van je lichaam en geest. Je voelt je sterk, fris, energiek en het kan wel eens de basis zijn voor nieuwe dromen en doelen.


Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.