Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Denk vaker positief

  • Geplaatst op
  • Door Lennart - Superyoga
Denk vaker positief

Denk jij positief? Goede vraag die je aan het denken zet. Want denk jij écht positief? Of denk je dat je positief denkt terwijl het niet zo is. Bewustwording is een belangrijk onderdeel binnen dit proces om ervoor te zorgen dat je positief in het leven staat. Laten we hieronder een aantal aspecten verder uitdiepen.

Hoe begin ik met bewustwording?

Je begint met het proces van bewustwording door met jezelf in gesprek te gaan en de juiste vragen te stellen. Hierdoor krijg je een beter inzicht in wie je bent. Want hoe reageer jij op bepaalde situaties? Reageer je vaak boos, kortaf of gepikeerd? Dit zijn tekenen van negativiteit en dit heb je vaak niet eens door. Wordt daarom bewust van gesprekken die je voert. Het beste advies is om de tijd te nemen voordat je antwoord geeft zodat je niet reageert met een reactie die vaak verkeerd overkomt maar dat je reageert uit een liefdevolle gedachte. Die paar seconden extra geeft je de mogelijkheid om een positieve houding aan te nemen hoe vervelend de situatie ook is.

 

Hoe ga ik het beste om met negatieve gedachten?

Je kunt het beste omgaan met negatieve gedachten door ze onder andere om te buigen naar positieve gedachten. Je krijgt hoe dan ook te maken met negatieve gedachten, daar heeft iedereen last van. De vraag is alleen hoe snel je deze kan omzetten. Dat is de key om positief in het leven te staan. Duw de negatieve gedachte niet direct weg, maar laat deze toe. Want hoe erg is het probleem waarmee je zit? Valt het eigenlijk wel mee? Door dit kort te analyseren kom je er vaak achter dat het eigenlijk wel meevalt. Problemen zijn er uiteindelijk om op te lossen. In een positieve mindset ga je op zoek naar die oplossingen waardoor je de switch maakt naar een positieve houding. Blijf dus niet hangen in het negatieve, maar zet de knop zo snel mogelijk om en denk in oplossingen. Je zult merken dat je veel minder lang stilstaat bij bepaalde issues. Na verloop van tijd zie je deze issues niet eens meer omdat je steeds sneller je gedachte kunt omzetten.

Op dagen dat het even tegenzit en je boos bent, probeer dan op het einde van de dag (of eerder) dit te relativeren en er een positieve draai aan te geven. Bijvoorbeeld door te denken: dit was niet leuk vandaag, maar uiteindelijk heb ik mijn best gedaan om alles goed te regelen.

 

Dankbaarheid

Op momenten dat je het even niet ziet zitten bedenk dan drie dingen waar je dankbaar voor bent. Schrijf ze eventueel op. Dit kunnen grote dingen zijn, zoals je gezondheid maar ook kleine dingen zoals de lach van je kind of van een random iemand die je tegenkomt. Dankbaarheid is zeer krachtig om binnen enkele seconden je mindset te veranderen en jezelf een boost te geven.

 

Hoe stel ik de goede vragen?

Je stelt de goede vragen door even afstand te nemen van je gedachten en jezelf af te vragen waar het precies om gaat. Op deze manier zul je er achter komen dat het vaak om iets kleins of soms zelfs niet gaat.

Het stellen van goede vragen is een moeilijk onderdeel, maar is zeer waardevol om zaken te zien zoals ze daadwerkelijk zijn. Vaak blijven we veel te lang hangen in een bepaalde sfeer. Een voorbeeld van een goede vraag is: wat is het ergste wat er kan gebeuren? En is het echt zo erg? En probeer ook anders te denken, bijvoorbeeld niet ‘ik doe mijn werk slecht’ als je leidinggevende vraagt om een gesprek met jou. Maar ‘wat zou ik kunnen verbeteren?’. Dit is een voorbeeld van een positieve groeimindset, niet opgeven maar door ontwikkelen.

 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Negatieve gedachten ontstaan vaak omdat we te snel willen. Razendsnel afvallen, vijf keer in de week sporten of twee keer per dag mediteren zijn hier goede voorbeelden van. Het is vaak te extreem waardoor je het niet op lange termijn volhoudt. Bouw het langzaam op, begin bijvoorbeeld met twee keer in de week sporten, en verhoog dit dan naar drie keer. Kijk iedere keer of het fijn aanvoelt en je leven nog in balans is. Als blijkt dat een vierde keer sporten in de week zorgt voor frustratie of negatieve gedachten, omdat je geen tijd meer overhoudt voor je andere dagelijkse dingetjes, dan is wellicht drie keer het juiste aantal voor een gelukkig en gezond leven.

Vaker positief denken lukt niet in één keer. Zorg dat je bewust bent van je gedrag, denk aan leuke dingen (dankbaarheid) en stel jezelf de juiste vragen. Je zult merken dat je nog vaak de mist in zal gaan, maar dat is niet erg als je maar steeds sneller de knop kan omzetten naar een gedachte waar je je goed bij voelt.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.