Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

De vijf grootste yoga misverstanden

  • Geplaatst op
De vijf grootste yoga misverstanden

Yoga is zweverig, je moet er lening voor zijn en het is nog saai ook. Welkom bij de vijf grootste misverstanden over yoga!

Yoga is voor zweverige mensen

De officiële betekenis van yoga is “juk”: de balans tussen lichaam en geest. Door een serie aan oefeningen wil je de meest ideale balans bereiken voor jezelf. Het woordje 'geest' zorgt al snel voor een overhaaste conclusie dat yoga zweverig zou zijn. Wat bedoelen we eigenlijk met zweverig? Ergens met je hoofd in een vage wereld zitten? Het is typerend dat je door middel van het beoefenen van yoga juist met beide benen op de grond blijft staan. Door het creëren van ruimte en rust in je hoofd, heb je plek om na te denken en vooruit te komen. Het verbetert de concentratie en humeur, het kalmeert en je bent minder gespannen.

 

Voor yoga moet je slank zijn

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, je hoeft niet slank te zijn om aan yoga te doen. Yoga is juist niet prestatiegericht, waardoor je alle oefeningen op je eigen niveau kunt uitvoeren. Bovendien maakt het regelmatig beoefenen van yoga je spieren sterker en verbetert het je houding. Twee positieve resultaten waar iedereen voordeel van heeft! Ook de buikspieren worden versterkt bij staande houdingen. Bij de zittende houdingen wordt de wervelkolom versterkt en liggende houdingen zijn goed voor de buik- en rugspieren. Je houding verbetert wanneer je flexibiliteit en kracht toenemen. Buik- en rugspieren spelen een grote rol bij je houding, door deze spieren te versterken werk je aan je houding. Zelfbewustwording zorgt er ook nog eens voor dat je je beter bewust bent van je houding, waardoor je sneller kunt bijsturen.

 

Yoga is saai

Yoga beoefenen is één grote leerweg, net zoals onze levensweg. Het uitvoeren van yoga oefeningen kan ervoor zorgen dat de leerweg soepeler verloopt en het beste uit jezelf naar boven komt. Yoga is een ontdekkingstocht naar je eigen mogelijkheden. Saai? Nee, juist niet! Ben je dezelfde oefeningen zat? Ga dan op zoek naar nieuwe mogelijkheden of naar een hele nieuwe yoga stijl! Er zijn oneindig veel stijlen, zelfs in Nederland. Voor een nieuwe impuls kan het handig zijn een yogastudio te bezoeken zodat je nieuwe ideeën op kunt doen.

 

Voor yoga moet je lenig zijn

Welnee, van yoga word je lening. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga oefeningen uit te voeren. Ieder doet het op haar of zijn niveau. De één kan met gemak de tenen met de handen aanraken met gestrekte benen, de ander komt niet verder dan de knieën. Het maakt niet uit, yoga is niet prestatiegericht. Je kunt wel jezelf verbeteren door dit regelmatig te beoefenen, je wordt leniger en flexibeler.

 

Yoga draait om oefeningen op je mat uitvoeren

Yoga is zoveel meer dan een reeks aan oefeningen op een willekeurige mat uitvoeren. De poses helpen je om in het moment te komen. Je zoekt iedere keer de grens op tussen inspanning en ontspanning. Voor een ieder is de grens verschillend, maar als je je weg weet te vinden op de grens dan is de kans groter dat je beter kunt dealen met wat er op je pad buiten yoga komt. Veranderingen zijn onvermijdelijk, zorg dat ook jij je hier op kunt anticiperen! Charles Darwin zei niet voor niets:

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
 Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.