Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

De twee betekenissen van aarden

  • Geplaatst op
  • Door Earthing Nederland
De twee betekenissen van aarden

Yoga en meditatie kunnen helpen je meer ‘geaard’ te voelen, meer in verbinding met jezelf zoals jij je het fijnst voelt. Wanneer je yoga en meditatie buiten in de natuur beoefent, kun je ook een tweede betekenis van ‘geaard’ zijn ervaren. In dit artikel lees je meer over de tweede betekenis van 'geaard' zijn.

Het beoefenen van yoga en meditatie is een vriendelijke manier om voor jezelf te zorgen. Beide zijn inmiddels wijdverspreid geaccepteerde gebruiken geworden. En terecht, want yoga en meditatie kunnen helpen met het verzachten van pijn, angst en stress. Het kan helpen je meer ‘geaard’ te voelen, in de zin van je meer in verbinding met jezelf voelen zoals jij je het fijnst voelt; er helemaal mogen zijn zoals je bent.

Zowel yoga als meditatie kan heel goed buiten in de natuur beoefend worden. Wanneer je dit doet, kun je ook een tweede betekenis van ‘geaard’ zijn ervaren. En deze betekenis gaat over het werkelijk fysiek in contact zijn met de aarde, zoals wanneer je blootsvoets op het strand langs de vloedlijn wandelt. Misschien herken je het weldadige gevoel, dat het contact met de aarde je geeft als een warme, tintelende en plezierige sensatie. De energie van de aarde kun je niet zien, maar wel ervaren. Deze energie ondersteunt je gezondheid op een heel bijzondere en tegelijkertijd logische, natuurlijke wijze. Deze helende energie zorgt ervoor dat je beter kan slapen, meer energie voelt en dat je er beter uit gaat zien. Ziektes die gepaard gaan met ontstekingsklachten kunnen genezen of de symptomen ervan verminderen.

We zijn als mensheid steeds minder fysiek in contact met de aarde, omdat we schoenen zijn gaan dragen met synthetische zolen, we zijn gaan wonen in flatgebouwen en we werken veelal in kantoren met veel elektrische apparatuur om ons heen. Al deze moderne leefwijzen zorgen voor een disbalans in ons lichaam. Want ons lichaam wordt normaal gesproken gedragen door de aarde en we reageren op de elektrische signalen van de aarde.

 

Aarden, de tweede betekenis

Geaard leven kan het verschil maken tussen je goed voelen of uitgeblust zijn, lekker slapen en fris wakker worden of woelend de nacht door en brak de dag beginnen, zonder pijn leven of elke dag gebukt gaan onder de ongemakken die je lijf je laat voelen en ga zo maar verder. We leven op een planeet vol natuurlijke elektrische energie. Het aardoppervlak wemelt van subtiel pulserende frequenties, iets wat de meeste mensen zich niet realiseren. Wie ziet nu zand, gras, het trottoir of de aarde onder zijn voeten als een energieveld?

Maar dat is precies wat de aarde is, en dat is ook altijd zo geweest. De aarde is jouw oplaad-station om je energie te geven. Dit geldt voor alles wat leeft, op het land, in de lucht en de zee: voor de mens, de dieren en de planten. Je kunt jezelf opladen aan de aarde wanneer je fysiek contact maakt met haar, waardoor de elektronen vanuit de aarde jouw lichaam in balans brengen of houden. Want alle bewegingen die je maakt, je gedrag en handelingen worden aangedreven door elektrische signalen. Je hart, hersenen, seksualiteit, zenuwstelsel, spieren en immuunsysteem zijn voorbeelden van kleine elektrische systemen met hun eigen frequentie. 

 

Wat aarden doet met je lichaam

De elektronen van de aarde werken op eenzelfde manier als antioxidanten in gezonde voeding. Ze helpen mee ontstekingen te verminderen of te genezen. Zodra je gaat aarden ontspant je lichaam. Je parasympatische zenuwstelsel zorgt voor ontspanning in je lichaam, zodat je je goed voelt en het fijn vindt om in contact te zijn met jezelf en de mensen om je heen. Na 10 minuten aarden zal de oppervlaktespanning van alle cellen in je lichaam verbeteren, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter worden afgegeven. Ook gaat je bloed beter stromen en wordt de zuurstofopname verbeterd. De rode bloedlichaampjes zullen elkaar afstoten in plaats van te gaan samenklonteren. Je kunt je vast voorstellen dat na verloop van langere tijd geaard te zijn, in je hele lichaam al je systemen zich aanpassen aan de natuurlijke staat van zijn. Je zult gaan merken dat al je hormonen meer in balans komen. De cortisolspiegel zal een normaal verloop krijgen gedurende de dag en melatonine zal je ’s avonds op een natuurlijke manier in slaap brengen. In contact met de aarde functioneert je lichaam zoals het hoort, of beter! Je voelt je energieker, je gaat er beter uit zien, je slaapt beter en je herstelt sneller.

 

Hoe je je kunt aarden

Aarden is heel simpel. Je kunt buiten gaan wandelen of je yoga oefeningen doen op blote voeten, met blote handen tuinieren of zittend op gras gaan mediteren. Praktisch blijkt dit voor veel mensen in de nattere en koudere maanden vaak niet haalbaar. Daarom zijn er producten uitgevonden die je binnenshuis helpen de aarde-energie naar je bed, je bank of bureau te geleiden. Zilver, roestvrijstaal en koolstof zijn sterke geleiders en ze zijn verwerkt in verschillende aardingsproducten. Met een aansluitdraad waarin koper de geleider is maak je contact met je aardingsproduct en de aarde. Daarvoor gebruik je een aardingsstekker in een geaard stopcontact of je steekt een grondpin in de tuin.

Uitgebreide informatie over earthing vind je ook op www.earthingnederland.nl of www.earthingnl.com.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.