Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

De kracht van Karma Yoga

  • Geplaatst op
  • Door Cerise - Superyoga
De kracht van Karma Yoga

Als je meer de diepte in wilt met het integreren van yoga in je dagelijks leven dan is Karma Yoga een interessante vorm die voor veel verdieping in je leven kan zorgen. Deze vorm van yoga onderscheidt zich van andere yoga stijlen omdat je deze niet op de mat uitvoert. Integendeel, zodra je van de mat afstapt begint Karma Yoga!

Wat is karma?

Karma is een term afkomstig uit het Sanskriet en wordt letterlijk vertaald als: daad of actie. Alle daden die je in je leven uitvoert hebben uiteindelijk een eindresultaat waarop een reactie ontstaat, dit wordt ook wel karma genoemd. Afhankelijk van of je daden goed of slecht waren kun je goede of slechte karma krijgen. Niet alleen je daden hebben effect op je karma, ook je intenties en gedachten.

Oorspronkelijk heeft de term karma een religieuze benadering. Het is afkomstig uit het hindoeïsme en het boeddhisme. Binnen deze religie gaan ze ervan uit dat de mens na het overlijden reïncarneert en weer als herborene terugkomt op aarde, dit is waar karma een belangrijke rol speelt.

Of je een goede of slechte karma hebt, hangt af van hoe jij je leven hebt geleid. Bij een goede karma zul je worden herboren als een beter mens en een gelukkiger leven leiden met veel goeds op je levenspad. Bij een slechte karma is er een kans dat je als dier terugkomt op aarde of als mens maar met een lagere positie en veel tegenslagen in je leven.

Het bekende gezegde ‘je oogst wat je zaait’ is hier zeker van toepassing. In grote lijnen zijn wij als individu zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die we in het leven nemen, goed of slecht. Het karma dat je hier voor terugkrijgt is hierop gebaseerd.

Nu we een duidelijk beeld van het woord karma hebben, wordt het logischer om te begrijpen waar Karma Yoga over gaat.

 

Wat is Karma Yoga?

Karma Yoga is het naleven van de filosofie van yoga en karma binnen je dagelijks leven. Tijdens een yoga practice waarbij je allerlei oefeningen uitvoert ben je volledig gefocust op de principes van yoga en het zetten van goede intenties. Met Karma Yoga blijf je de principes van yoga aanhouden en integreer je deze zoveel mogelijk in je dagelijks leven. Niet alleen de yoga principes worden gehanteerd, ook voer je daden uit voor het creëren van een goede karma. Je leeft in harmonie en met de beste intenties naar jezelf en je medemens toe.

De filosofie van yoga gaat onder andere over eenheid, eenheid met jezelf. Lichaam en geest zijn één maar ook jij als individu bent één met alles en iedereen op aarde. Door Karma Yoga actief toe te passen in je leven maak je een mooi begin.

Karma Yoga stond al beschreven in de Yoga Sutra’s van Patanjali. Om nog specifieker te zijn, in de Bhagavad Gita staat Karma Yoga beschreven als één van de hoofdvormen van yoga.

 

Waarom Karma Yoga?

Karma Yoga kun je uitvoeren omdat je er veel voldoening uit kunt halen. Het helpt je om beter voor jezelf en mensen om je heen te zorgen. Het is misschien wat idealistisch, maar als iedereen op aarde volgens deze principes zijn leven zou leiden dan zou er een hele andere wereld zijn met meer liefde voor elkaar.

Als je de filosofie van yoga ook buiten de mat wilt ervaren, is Karma Yoga een goed begin om steeds meer vanuit de filosofie te gaan leven.

 

Hoe voer je Karma Yoga uit?

Karma Yoga voer je uit door een goede daad voor iemand anders te verrichten zonder hier iets voor terug te verwachten. Dit laatste is heel belangrijk binnen het principe van yoga en het concept van karma. Als de intentie niet puur en zuiver is, zul je ook geen goede karma op jezelf afroepen en voer je Karma Yoga niet op de juiste manier uit. Zijn de intenties wel zuiver, dan ben je op de goede weg.

Ondanks dat je ego een positieve boost krijgt als je iets doet voor een ander, moet ook dat niet de reden zijn waarom je ervoor kiest om iemand ergens mee te helpen. Binnen Karma Yoga verricht je een daad voor een ander zonder ook maar enig moment bezig te zijn met wat jij hier eventueel voor terug zou kunnen krijgen.

Om te kunnen geven aan anderen is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een goede daad voor jezelf verrichten hoort hier dan ook zeker bij. Als je zelf in balans bent en je goed voelt, ben je beter in staat om iemand anders te ondersteunen of te helpen.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.