Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

De kracht van het nu

  • Geplaatst op
  • Door Lennart - Superyoga
De kracht van het nu

De beleving van je eigen leven speelt zich af in jezelf, in je eigen mind. Alles wat je doet, komt vanuit jou. Met je ademhaling kun je tot je innerlijke zelf komen en de controle krijgen over je eigen gedachten. Maar hoe doe je dit?

Je handelt naar de gedachten die in je opkomen. In je mind ben je vaak bezig met gedachten uit het verleden of de toekomst, ze bewegen tussen gister en morgen. Bedenk maar eens hoe vaak je aan het piekeren bent en dat het óf iets is wat je is overkomen óf dat het iets is wat nog moet gaan gebeuren. Feit is dat je niets aan het verleden kunt doen, en dat je de toekomst goed kan laten verlopen door NU te doen wat juist is. Door vaker in het nu te zijn creëer je rust en focus. Je accepteert sneller dingen (verleden) en alle handelingen die nog komen moeten kun je zo afstemmen zodat je een positieve uitkomst creëert. Het belangrijkste om te onthouden is dat je lichaam en ademhaling altijd in het nu zijn. Met je ademhaling kun je tot je innerlijke zelf komen en de controle krijgen over je eigen gedachten. Maar hoe doe je dit?

 

1) Mediteren

Door (regelmatig) te mediteren zorg je ervoor dat je je gedachten even stil zet. Dit kun je met enkele minuten mediteren al bereiken. Bouw een aantal vaste momenten in zodat je gedurende de dag bewust bent van waar je mee bezig bent. In de ochtend kun je een langere meditatie doen op een comfortabel meditatiekussen en in de loop van de dag en avond kortere sessies van een aantal minuten. De ochtend en avond kun je ook omdraaien, wat het beste bij jou past. 

 

2) Ademhaling

Door op je ademhaling te focussen breng je je aandacht direct in het nu. Het is begrijpelijk dat je tijdens een werkdag op kantoor niet zomaar een paar minuten kunt mediteren. Een alternatief is om 10 keer in en uit te ademen via je neus, 2 seconden in en 4 seconden uit. Dit kun je meerdere malen per dag doen op verschillende momenten, bijvoorbeeld als je vanaf je auto, tram, bus of fiets naar kantoor loopt, vlak voor je lunch, bij het koffiezetapparaat of als je naar het toilet gaat. Je aandacht is gericht op het nu en daardoor maak je betere en meer bewuste beslissingen.

 

 

3) Yoga

Yoga helpt je om in het nu te zijn en dat ook volledig te ervaren, zonder enig oordeel. Door middel van verschillende oefeningen op de juiste yogamat én je ademhaling maakt je lichaam verbinding met je geest. Emoties komen vaak naar boven, ook als ze diepgeworteld zitten. Met yoga kun je deze loslaten en ervaar je bewustzijn. Daarnaast is het ook nog eens een goede work-out.

 

4) Focus

Bepaal waar je heen wilt en richt daar je aandacht op. Vermijd of verminder social media en negatieve informatie. Word bewust van alles wat je dagelijks/wekelijks doet. Achterhaal de nutteloze dingen die je doet en vervang deze door nuttige zaken. Dan zal je merken dat je stappen vooruit gaat zetten op welk gebied dan ook. We laten ons vaak veel te snel afleiden en beïnvloeden door gebeurtenissen van buitenaf. Bedenk maar eens hoe vaak je humeur anders wordt van iets dat je op tv of op de radio hebt gehoord of gezien. Dit zijn veelal zaken waar je geen invloed op hebt. Houd je bezig met dingen waar je wel controle over hebt. Dat geeft rust en ook het besef dat alleen jij je eigen leven bepaalt.

 

5) Segment intending

Je dag kun je opdelen in verschillende segmenten. Zie dit niet alleen in grote lijnen, zoals ochtend, middag en avond maar deel het op in kleinere delen. Zo heb je bijvoorbeeld de volgende segmenten: opstaan, ontbijten, wandeling/fietsen/auto, lunch, wandeling, koken, avond eten, sporten etc. Je kunt ook segmenten op werkgebied maken. De kracht van het herkennen van deze segmenten is dat je bewust door je dag heen gaat en dat je per segment de juiste intentie neerzet. Ga je bijvoorbeeld naar huis vanaf je werk dan kun je je loopje naar de auto gebruiken om te bedenken hoe je wilt dat de avond gaat verlopen. Zie je zelf een heerlijke maaltijd koken of zie je zelf sporten voor een fitte uitstraling. Zo komt je actie overeen met hoe jij je leven wilt leiden.

 

We zijn wat we denken

 

Aanbevolen producten:

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.