Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Chakra meditatie

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Chakra meditatie

De chakra theorie die uitgaat van zeven hoofdchakra’s werd begin vorige eeuw door vertalingen van Indiase manuscripten geïntroduceerd in het Westen. Het geheel kan als een metafysisch/ filosofisch concept worden beschouwd.

Het bestaan van chakra’s en hun werking op het lichaam is wetenschappelijk niet aangetoond. Toch is dit geen beletsel voor de vele volgers die hier baat bij hebben. Chakra’s of energie centra vormen tezamen het energetisch lichaam waar je met behulp van chakra meditatie mee in contact kan komen.

 

De zeven chakra’s en hun betekenis

In het lichaam bevinden zich zeven chakra’s die een verticale as in het lichaam vormen. Ze bevinden zich in de buurt waar de belangrijkste zenuwknopen liggen. Elke chakra kan je je voorstellen als een ronddraaiende energetische trechter die energie absorbeert uit de kosmos en deze verspreid over het lichaam. Deze energie gebruiken we voor lichamelijke en geestelijke activiteiten. Bij de chakra meditatie kan je van beneden naar boven de volgende chakra’s en enkele van hun belangrijkste eigenschappen onderscheiden.

1. Wortelchakra.
Het accent ligt op het fysieke aspect. De kracht, de energie en een fysieke gezondheid. De wil te leven in de realiteit van nu.

2. Heiligbeen- of sacraal chakra.
Verbinding met o.a. de nieren, de blaas, het bekken, de gonaden en de geslachtsorganen. Belangrijk voor je intieme leven.

3. Navelchakra.
Verbinding met je maag, je lever en je galblaas. Van belang voor je zelfvertrouwen.

4. Hartchakra.
Verbinding met je hart en je bloedsomloop. Belangrijk voor emoties en de beleving van liefde. Stel je hart(chakra) open om van anderen en van jezelf te kunnen houden.

5. Keelchakra.
Verbinding met je longen en je slokdarm. Van belang voor zelfverwezenlijking en het aangaan van uitdagingen.

6. Voorhoofdschakra.
Verbinding met je neus, je oren en je hersenen. Voorstellingsvermogen en visualisatie. Innovatie en creativiteit.

7. Kruinchakra.
Verbinding met je spiritualiteit.

 

Het doel van chakra meditatie met de zeven chakra’s

Chakra meditatie kan je helpen de balans te herstellen indien er een disbalans is tussen de energiestromen in je lichaam. Je kan het zien als een soort helingsproces. Door alle chakra’s één voor één, te beginnen bij de wortelchakra en te eindigen bij de kruinchakra, langs te gaan en open te stellen ontstaat een ontspannen gevoel. Door het abstracte karakter van chakra meditatie kan een vorm van visualisatie helpen.

 

Voorbeelden van chakra meditatie

Enkele voorbeelden van chakra meditatie geven aan hoe je hier gebruik van kunt maken en welke resultaten er mogelijk zijn. Een voorbeeld hiervan is het verbeteren van je zelfvertrouwen door je te concentreren op je navelchakra. Door gezeten op een meditatiekussen, rustig en geconcentreerd de buikademhaling uit te voeren, kan je door middel van visualisatie je een voorstelling maken hoe een bepaalde gebeurtenis verloopt. Hierbij roep je het beeld op dat alles op een fijne en ontspannen manier gaat. Visualisatie en fantasie zijn een mooi hulpmiddel om je een bepaalde voorstelling te geven van je chakra’s. Vaak wordt een bloem genomen als voorbeeld om het openen en sluiten van je chakra’s te verbeelden. Ook licht zoals bijvoorbeeld de opkomende zon kan symbool staan voor het openen van je chakra’s.

Om in een bepaalde sfeer te komen die het hele proces stimuleert kan je voor jou aangename muziek opzoeken en die zachtjes aanzetten. Of je je goed voelt bij chakra meditatie hangt af of je in staat bent je open te stellen en onbevooroordeeld je over te geven aan deze vorm van de zoektocht naar je zelf.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.