Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Bewust en gezond ouder worden voor vrouwen

  • Geplaatst op
  • Door Nelleke Kloet
Bewust en gezond ouder worden voor vrouwen

Ben je tussen de 35 en 55 en wil meer weten over hormonen? Op 22 september organiseren we een eendaags ‘retreat’ met lezingen, workshops, gezond eten en ontspanning en met name praktische tips.

“Enjoy being young because as soon as you hit 40 your body will fail you and fall apart.”

Dit is wat mijn vrouwelijke Engelse baas regelmatig tegen haar gehele vrouwen-onder-40 team met een grote glimlach verkondigde. Het was een soort grapje maar hoeveel waarheid erin zat, merkte ik pas een aantal jaren later. Tot mijn 43e voelde ik me super voor iemand van rond de 40. Ik moest nog wel eens aan mijn baas denken en was dan blij dat het voor mij niet van toepassing was.

 

Over mijn ervaring

Tot ik een aantal maanden voor mijn 44e naar de huisarts stapte voor toenemende klachten van PMS. Die ene dag chagrijnig per maand werd nu wel een korte week of soms langer. Ik dacht eerst dat het gewoon bij vrouw zijn hoorde maar mijn man was er minder van overtuigd. De huisarts zei het is normaal en je bent veel te jong voor de overgang dus we gaan geen testen doen. Een dosis werk - en thuisstress erbij, leidde op mijn 44e verjaardag tot een instorting. Burn-out was de diagnose van de psychiater dus neem rust. Ik vertelde nog over mijn PMS maar de mannelijke psychiater en de mannelijke huisarts zeiden allebei, neem rust, minder stress en het gaat weg.

Totdat ik zelf verder zocht en een gynaecologe en hormonen specialist vond, die mij vertelde dat mijn hormoonhuishouding helemaal uit balans was. Ten eerste vertelde ze me dat door ouder worden we als vrouw minder oestrogeen aanmaken, dat dit versterkt werd doordat ik het jaar ervoor mijn spiraaltje had laten verwijderen en verder door de burn-out ik veel te veel cortisol -een ander cruciaal hormoon- had aangemaakt.Ouder worden doen we elk dag

Elke dag worden onze cellen weer ouder en vernieuwen ze zich ook. Maar hoe die kleine veranderingen en onze levensstijl zo’n grote impact kunnen hebben, daar had ik geen idee van. Ik dacht dat mijn baas het over knieën en pijn in je rug had! En ik deed ten slotte yoga dus daar had ik (nog) geen last van.

Wat voor mij hielp was combinatie van ontspanning (yoga), inspanning (yoga), medicatie en voeding. Ik wil deze kennis heel graag delen met andere vrouwen door yoga te doen en te horen van de experts over medicatie en levensstijl veranderingen. Daarom organiseren we op 22 september een eendaags ‘retreat’ met lezingen, workshops, gezond eten en ontspanning en met name praktische tips.

Ben je tussen de 35 en 55 en wil meer weten over hormonen? Ervaar je hormonale problemen zoals PMS of overgangsklachten waar je nog geen passende ondersteuning voor hebt gevonden? Worstel jij soms met je emoties? Is het op je werk of in je relaties een uitdaging om dicht bij jezelf en waar jij voor staat te blijven? Is de alledaagse stress je ineens teveel? Wil jij weten waarom je als vrouw op een bepaalde manier reageert?

Het belooft een bijzondere dag te worden, georganiseerd door professionals die zich met hart en ziel inzetten om vrouwen in hun kracht te laten stralen! Voel jij dat dit aansluit bij jouw vragen en behoeftes? Kom dan alleen of samen met een vriendin en ontmoet mij op een prachtig landgoed in Culemborg.

Voor meer informatie over de dag zelf, de lezingen en de workshops die gegeven zullen worden en de kaartverkoop:

 

Groetjes,
Nelleke Kloet

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.