Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Baby-Yoga, connecten met je baby

 • Geplaatst op
 • Door Cerise - Superyoga
Baby-Yoga, connecten met je baby

Geloof het of niet, ook voor baby’s is er yoga. Baby-Yoga is een hele fijne manier om bewust contact te maken met je kleintje. Je leert de lichaamstaal en geluidjes van je kindje goed kennen waardoor je beter met elkaar kunt communiceren. Wist je dat je doorgaans al kunt beginnen met Baby-Yoga als je baby drie maanden oud is?

Wat is Baby-Yoga?

Baby-Yoga is een yoga vorm die zich richt op subtiele oefeningen en aanrakingen die je met je baby kunt uitvoeren. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat het zorgt voor soepelheid van het lichaampje van de baby. Een baby is zich nog niet zo bewust van zijn eigen lichaam, met Baby-Yoga kun je daar op inspelen en leert je baby op een speelse manier bewuster te worden van zijn lichaam. Daarnaast wordt een baby ook bewuster van jou als ouder.

Baby-Yoga is een hele fijne manier om te connecten met je baby door middel van aanrakingen. De oefeningen en aanrakingen bestaan onder andere uit strijkingen en het voorzichtig buigen en strekken van de armpjes en beentjes.

 

Waarom beginnen met Baby-Yoga?

Beginnen met Baby-Yoga is goed voor je baby omdat je hiermee al vroeg een band kunt creëren met je kindje. Het is wetenschappelijk bewezen dat aanraking één van de belangrijkste eerste behoefte van een baby’tje is. Dit begint al bij de geboorte, de baby wordt meteen op de borst van de moeder gelegd zodat er direct huid op huid contact is en de baby zich geborgen voelt.

Je zult merken dat er een mooie interactie ontstaat tussen jezelf en de baby. Baby-Yoga is een actieve vorm van het benaderen van het lichaam waardoor de baby met geluidjes en bewegingen kan gaan reageren op de oefeningen.

Een andere belangrijke reden om te beginnen met Baby-Yoga is dat deze yoga vorm ervoor zorgt dat een babytje beter met mogelijke stress om kan gaan. Zelfs een baby kan al stress ervaren, dit kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat de ouders veel stress ervaren tijdens de babyfase, een baby voelt dit en zal hier op reageren. Een andere reden kan zijn dat een babytje ergens last van heeft en dit stress oplevert. De Baby-Yoga oefeningen geven ontspanning voor zowel de ouder/ verzorger die de oefeningen uitvoert met de baby als de baby zelf. Genoeg reden dus om het eens uit te proberen.

 

Wat zijn de voordelen van Baby-Yoga?

De voordelen van Baby-Yoga zijn dat het een hele positieve uitwerking heeft op de band tussen jou als ouder/ verzorger en de baby. Je kunt al vroeg starten met de verbinding tussen jou en je baby en hem een geborgen en veilig gevoel te geven. Dit heeft enorm veel waarde omdat je hiermee al de basis legt voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Uit onderzoek is gebleken dat volwassenen die lekker in hun vel zitten en zich zelfverzekerd voelen, als baby vaak zijn geknuffeld en veel huid op huid contact hebben gehad.

Baby-Yoga heeft niet alleen positieve effecten op de baby, ook de ouder/verzorger kan veel baat hebben bij het uitvoeren van de oefeningen op zijn of haar baby. Het uitvoeren van de aanrakingen en oefeningen zorgt voor een wisselwerking. Het kan helpen bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen in het ouderschap. Je bent beter in staat om je baby te lezen en te begrijpen. Baby-Yoga zorgt er ook voor dat je bewust een moment kiest voor jezelf en de baby waardoor je je volledige aandacht kunt geven aan je kleintje en jullie beide tot rust komen.

Specifiek voor moeders die borstvoeding geven is het goed om regelmatig te zorgen voor huid op huid contact zodat het lichaam genoeg melk produceert.

Een overzicht van de vele voordelen die Baby-Yoga kan hebben:

 • Bevordert de communicatie;
 • zorgt voor een happy baby;
 • stimuleert de ontwikkeling van de spijsvertering;
 • stimuleert de ontwikkeling van de hersenen;
 • stimuleert de ontwikkeling van het zenuwstelsel;
 • zorgt voor een hechtere band tussen ouder/verzorger en kind;
 • vermindert stress bij je baby;
 • geeft de baby een gevoel van tevredenheid;
 • stimuleert de bloedsomloop;
 • stimuleert de ontwikkeling;
 • versterkt de weerstand.

 

Hoe begin je met Baby-Yoga?

Starten met Baby-Yoga begint met een goede voorbereiding. Deze is als volgt:

 • Zorg voordat je begint dat je alle benodigdheden bij elkaar hebt verzameld. Denk hierbij aan een dekentje voor de baby, matje om op te zitten en een speentje;
 • neem een comfortabele zithouding aan waarbij je rug gestrekt is. Je kunt gebruik maken van een fijn meditatiematje of yogamatje om op te zitten. Om je rug extra te ondersteunen kun je een bolster gebruiken. Hoe relaxter je zit hoe meer ontspannen de sessie zal zijn voor zowel jezelf als je baby;
 • je kunt met gestrekte benen zitten en je baby liggend op je bovenbenen plaatsen;
 • of je kunt in kleermakerszit zitten en je baby voor je op zijn rug te leggen, plaats op de mat een zacht dekentje zodat je baby comfortabel kan liggen;
 • zorg ervoor dat je handen een aangename temperatuur hebben;
 • ondanks dat je baby nog niet kan praten is het heel belangrijk om te vertellen wat je gaat doen en toestemming te vragen aan je baby of je hem mag aanraken. Hierbij kun je kijken naar de lichaamstaal van je baby;
 • begin altijd rustig met het maken van het eerste contact door je handen rustig op de voetjes van je baby te leggen. Observeer het gedrag van je baby om in te schatten of hij het fijn vindt en zich comfortabel voelt.

Vanuit hier kun je rustig beginnen met de oefeningen. Blijf altijd alert op de reactie van je baby. Zo kun je bij het vaker uitvoeren van de handelingen steeds beter je baby lezen. De ene keer kun je de oefeningen misschien langer uitvoeren dan de andere keer, dit is uiteraard geen probleem. De baby bepaalt met Baby-Yoga!

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.