Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

7 beauty voordelen van vitamine C

  • Geplaatst op
7 beauty voordelen van vitamine C

Vitamine C wordt vaak ingenomen om het immuunsysteem te verbeteren. Maar wat velen niet weten is dat vitamine C een essentiële voedingsstof voor je schoonheid is!

Een veelvoorkomende reden voor het innemen van vitamine C is om het immuunsysteem te verbeteren of te versterken tegen onder andere verkoudheid en griep. Maar weet veel mensen niet weten is dat vitamine C een essentiële voedingsstof voor je schoonheid is. Veel mensen en vooral vrouwen gebruiken dure cosmetica en huidverzorgingsproducten om veroudering tegen te gaan of om een gezonde huid te creëren. Maar één van de meest krachtige en goedkope manieren om een gezonde gloed te krijgen is door voldoende vitamine C binnen te krijgen. Goed om te weten is dat je lichaam overtollige vitamine C uitplast en niet op slaat als reserve waardoor je elke dag genoeg vitamine C binnen moet krijgen door je dagelijkse voeding en drinken. Superfoods zoals acerola kersen, camu camu en goji bessen zijn voorbeelden van de meest krachtige voedingsbronnen van vitamine C. In één portie (1 theelepel) camu camu poeder zit wel tot 30 keer zoveel vitamine C als in één sinaasappel. Rode pepers, kiwi, guavas, papaya, aardbeien en broccoli zijn andere voedingsbronnenn waar veel vitamine C in zit.

Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende vitamine C tot je neemt om van de volgende voordelen te profiteren:

 

1. Langere nagels

Vitamine C helpt de kracht van je nagels te behouden en van binnenuit te versterken door het lichaam te helpen collageen te produceren. Collageen, een lijmvormend eiwit, is belangrijk voor het bindweefsel van de huid en nagels.

 

2. Voorkomt tekenen van veroudering

Vitamine C is een krachtige middel tegen veroudering. Het helpt rimpels en een droge huid zo veel mogelijk te voorkomen.

 

3. Je voelt je energiek

IJzertekort kan leiden tot vermoeidheid en een verzwakt lichaam. Vitamine C zorgt ervoor dat het ijzer uit je voeding optimaal wordt geabsorbeerd. Hierdoor zie je er energiek en fris uit en voel je je ook energiek.

 

4. Beschermt je huid tegen de zon

Vitamine C is een milde zonnebrandcrème die je huid beschermt tegen UV-schade. Daarnaast herstellen de krachtige eigenschappen van dit vitamine tevens je lichaam van schade die al is opgedaan door de zon.

 

5. Het ondersteunt glanzend en sterk haar

Voldoende vitamine C stimuleert de haargroei en voorkomt gespleten haarpunten en droog haar. Innemen van vitamine C kan leiden tot een oplossing tegen een aantal haar problemen die effect hebben op onze haargroei.

 

6. Het verstevigt en versterkt je huid

Vitamine C is zoals eerder al benoemd essentieel voor de productie van collageen die de huid stevigheid geeft. Een tekort aan collageen zorgt voor een doffe en levenloze huid. Om je lichaam te helpen meer collageen aan te maken is het innemen van vitamine C uiterst belangrijk. Deze ‘extra’ productie geeft je een mooie en gezonde huid!

 

7. Het helpt je lichaam tegen beschadigd weefsel

Het lichaam gebruikt vitamine C om beschadigd weefsel, zoals snijwonden, kneuzingen, acné gerelateerde vlekken en andere wonden te genezen. Verhoog de inname van vitamine C om je lichaam extra te stimuleren om je huid volledig te herstellen.

 

Volwassenen hebben per dag minimaal 75 milligram vitamine C nodig. Vitamine C is oplosbaar in water. Belangrijk is om groente niet te lang te koken en in weinig water. Ook is het beter om groente niet te klein te snijden. Vitamine C gaat verloren zodra het te lang wordt verhit en te lang in het zonlicht ligt. Gesneden en uitgeperste producten moeten zo min mogelijk aan de lucht blootgesteld worden om zoveel mogelijk vitamine C te behouden. In een zuur, zoals sinaasappelsap of citroensap blijft de vitamine C redelijk gewaarborgd. Overigens is het aan te raden extra vitamine C in te nemen om je weerstand te versterken.

Mensen die weinig groente en fruit consumeren, krijgen te weinig vitamine C binnen. Dit leidt tot een mindere weerstand waardoor je lichaam ontzettend gevoelig is voor ziekten en moeilijk kan hetstellen van diverse kwalen. Veel mensen slikken daarom vitamine C supplementen om extra vitamine C binnen te krijgen. Supplementen zijn niet slecht voor je en vormen een goede oplossing om je dagelijkse hoeveelheid aan te vullen, specifiek als je op dat moment een zwak immuunsysteem hebt. Gebruik geen voedingssupplementen om geen groente of fruit meer te hoeven eten, maar puur ter aanvulling en kies een kwalitatief supplement zonder vulstoffen. Gezonde voeding blijft uiteindelijk de beste bron van vitamine C, het bevat naast vitaminen nog andere belangrijke voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam en die niet in een vitaminesupplement zitten.

Maak jij al gebruik van vitamine C voor een gezonde huid?

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.