Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

5 yoga traveltips

  • Geplaatst op
5 yoga traveltips

Heb je een vakantie in het vooruitzicht en ga je op pad? 5 tips voor een ontspannen vakantie!

Vakantie staat in het teken van ontstressen en een andere beleving opzoeken dan het dagelijkse ritme waarin we ons doorgaans bevinden. Voor de één kan een andere beleving het opzoeken van rust zijn, terwijl een ander graag kiest voor een actieve ervaring vol met spannende activiteiten. Feit blijft dat we ons normale leven voor een periode achterlaten en los willen komen van onze activiteiten. Heb je nog geen vrije dagen in het vooruitzicht maar ben je toe aan een moment van rust? Neem een minibreak: zet je verstand een kwartiertje op nul, sluit je ogen en focus je op je ademhaling. Denk aan een fijne plek en ga hier volledig op in. Als je dit een aantal keer oefent zal je verstelt staan van het resultaat! Heb je een vakantie in het vooruitzicht en ga je op pad? Bekijk onderstaande tips voor een ontspannen vakantie.

 

Googlen als voorbereiding

Wil je niet voor verrassingen tijdens je vakantie komen te staan wat betreft gezondheid? Google ruim van te voren naar de omgeving. Met Google Maps en Street View krijg je een goede indruk van je omgeving en met verzamelsites als Happy Cow vind je binnen no-time je favoriete restaurants. Termen als vegetarisch en glutenvrij kennen geen geheimen voor deze site. Als je twijfelt over het aanbod, voorzie jezelf dan bij een allergie van een basispakket in je koffer. Zo heb je met een pak rijstwafels en glutenvrije crackers een basis voor menig ontbijtjes als je coeliakie hebt. Bovendien zijn fruit en groenten veel verser en sappiger in het buitenland dan in ons eigen land, waardoor je al snel de hele dag gevuld hebt met lekkere hapjes.

 

Travelaccessoires

Neem accessoires mee om je verblijf te optimaliseren, je kunt hierbij denken aan een yoga mat, meditatiekussen of een springtouw. Als je kiest voor de travelvarianten zit je niet direct aan het maximale gewicht bij een vliegreis en nemen ze niet te veel plek in. Zo is een travelmat van Manduka makkelijk opvouwbaar en de mat weegt amper een kilo. Zelfs van een product als een meditatiekussen heb je kleinere varianten die heel fijn zijn tijdens je vakantie (ook als hoofdkussen voor op het strand!).

 

Yoga op het balkon

Schiet niet in de stress nu je niet op je geliefde spot je yoga sessie kunt uitvoeren. Vaak zijn er op vakantie zoveel mooie plekken te vinden waar je heerlijk op je gemak yoga of meditatie oefeningen kunt doen! Denk maar aan je hotelkamer, balkon, een park in de buurt of op het strand. Het is belangrijk om je sessie aan te passen naar de warmte en je vakantieritme. Wil je meer inspiratie voor nieuwe oefeningen? Met je smartphone kom je een heel eind. Apps als Pocket Yoga, Yogify, Yoga Stretch en Daily Yoga bieden talloze mogelijke oefeningen, video’s, tips en tricks. Extra tip: in de meer luxueuze (all inclusive) resorts bieden ze vaak dagelijks yoga sessies aan, informeer aan het begin van je vakantie en geniet van deze ervaring!

 

Inspirerende magazines

Neem inspirerende boeken en magazines mee. Tijdens het lezen van een boek of tijdschrift ben je met niets anders bezig dan het lezen zelf. Deze focus zorgt voor ontspanning en is een hele eenvoudige en makkelijk toe te passen tip. Je hebt interessante meditatie of yoga tijdschriften waarmee je weer een dosis inspiratie op doet voor je eigen sessies.

 

Zoek de buitenlucht op

Door de buitenlucht op te zoeken breng je je stresslevel omlaag en kun je nieuwe energie opdoen. Je krijgt volop verse zuurstof binnen wat ervoor zorgt dat je lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen en open staat voor nieuwe energie. Tijdens je buitensessie op vakantie ben je in een andere omgeving, wat ervoor zorgt dat je je aandacht volledig op alle elementen in de omgeving kan focussen. Zo doe je op een relaxte manier nieuwe indrukken op en kun je heerlijk je hoofd leegmaken. Op deze manier ontstaat er genoeg ruimte om met frisse inspiratie over nieuwe doelen voor jezelf na te denken. De buitenlucht in combinatie met lichamelijke inspanning van bijvoorbeeld een wandeltocht zorgen er bovendien voor dat je antistresshormonen aanmaakt. Hierdoor voel je je positiever en gelukkiger!

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.