Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

5 Selfcare tips

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
5 Selfcare tips

Drukke dagen kennen we allemaal en nu de ontwikkelingen elkaar vliegensvlug opvolgen is balans meer dan ooit nodig. Wij mensen houden over het algemeen niet zo van veranderingen, we houden ons graag vast aan oude gewoonten. Het leven is echter een opeenstapeling van ontwikkelingen en vandaag de dag volgen ontwikkelingen elkaar steeds sneller op. Wie flexibel is stuit het minst op moeilijkheden en lastige situaties, je flowt immers mee en maakt het beste van de situatie.

Door voldoende aandacht te schenken aan selfcare, ook wel zelfzorg, kunnen we onszelf observeren, ontdekken en meegroeien in ontwikkelingen. Het is nodig om stil te staan, soms zelfs een stapje terug te doen, om onszelf aan te kijken en naar binnen te gaan. Wanneer we naar binnen gaan kunnen we uitzoeken wie we zijn en waar we behoefte aan hebben. Op deze manier kunnen we werken aan onze eigen balans. Welke tools je hiervoor kunt gebruiken? Hieronder volgen vijf selfcare tips!

 

Wandelen (in de natuur)

In principe is buiten altijd binnen handbereik. Zelfs als we behoorlijk worden beperkt, zoals in het Corona tijdperk, kunnen we nog naar buiten. Pak dagelijks een rondje in de buitenlucht om je humeur te boosten, je bloed vrijelijk te laten stromen en je systeem te verfrissen met buitenlucht. Zelfs een rondje door je buurt kun je verrijken door plekjes te ontdekken die je nog niet eerder kende of door je rondje mindful te wandelen. Beweging zorgt juist voor energie, dus zit je lang binnen of voel je je moe, probeer het te doorbreken met een wandeling in de frisse lucht! Met wandelen in de natuur sluit je bovendien veel prikkels uit om vervolgens te kunnen onthaasten en vertragen. Het hormoon cortisol neemt af waardoor grote druk of stress van je schouders afglijdt en het gelukshormoon serotonine, wat zorgt voor een goed humeur en blije gevoelens, wordt juist aangemaakt.

 

Ademhalingsoefening

Op het moment dat je de focus verlegt naar je ademhaling creëer je ruimte en rust. Probeer regelmatig een moment te vinden waarbij je je richt op je ademhaling. Adem in vier seconden in door je neus, houd je ademhaling even vast en laat je adem voorzichtig ontsnappen door je neus in zes seconden. Houd vervolgens weer vast voordat je opnieuw inademt. Hoe vaak je wilt herhalen is aan jou, op het moment dat je jezelf rustig voelt worden weet je dat je op de goede weg zit.

 

Unpluggen

Dankzij het nieuws ben je op de hoogte van veel ontwikkelingen in de wereld, door social media te gebruiken voel je verbinding en door je werkmail snel te beantwoorden help je die ene collega op weg. Onze smartphone brengt goede dingen met zich mee, maar wanneer de prikkels elkaar snel opvolgen en je kunt hier geen afstand van doen zal je energieniveau lager en lager worden. Alhoewel we onze smartphone wel opladen, slaan we onszelf over met alle gevolgen van dien. Ontdoe jezelf dus regelmatig van je telefoon zodat je jezelf kunt voorzien van een nieuwe dosis energie.

Je hebt meer tijd over voor een wandeling, yoga practice of het maken van bijvoorbeeld een dankbaarheidslijstje. Neem de tijd om om je heen te kijken en laat je ogen rusten op wat je wél hebt. Bedenk drie dingen waarvoor je die dag dankbaar bent en schrijf ze op. Als je dit regelmatig doet, word je bewuster van de positieve aspecten in je leven en kun je deze aspecten met meer plezier ervaren. Uiteindelijk leidt dit er vaak toe dat je veerkrachtiger wordt en beter met tegenslagen kunt omgaan.

 

Privé en werk

In het Corona tijdperk hebben we massaal mogen ervaren hoe het is als werk en privé samenkomen in één huis. Het kan ontzettend lastig worden om voldoende rust te vinden. Probeer daarom met de nodige tips en tricks scheiding aan te brengen. Werk in een aparte kamer indien mogelijk, scheid een hoekje af met een kamerscherm of kast, stop je laptop weg en vervang de gadget door mooie kaarsen en een fijne set edelstenen. Eindig de werkdag met een liggende vlinder om de hartstreek te openen en de schouders te laten ontspannen. Wandel een rondje en trakteer jezelf op je favoriete warme drankje en steun tegelijkertijd een lokaal tentje bij jou in de buurt.

 

 

Stap op de yogamat

Met een sessie op de yogamat pak je niet alleen een moment voor jezelf, je creëert door het uitvoeren van bepaalde houdingen ruimte in je lichaam en je zorgt ervoor dat je immuunsysteem en zenuwstelsel tot rust komen. De continue gedachtestroom komt langzaam in rustiger vaarwater en je komt in de gelegenheid om te connecten met je hart. Dit alles komt doordat yoga je weer bewust maakt van je lichaam. Onze aandacht is continu naar buiten gericht en tijdens een yoga practice keer je weer naar binnen. Door de houdingen en bewegingen écht te ervaren voel je je lichaam en zijn je gedachten minder aanwezig. Nu je gedachten minder krachtig zijn ontstaat er ruimte om te voelen: waar heb je behoefte aan? Als je dit geregeld weet te doen, pas je dit uiteindelijk ook toe op het leven buiten de yogamat.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.