Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

10 wijsheden voor 2023

  • Geplaatst op
  • Door Guido - Superyoga
10 wijsheden voor 2023

Een nieuw jaar is begonnen nadat het oude jaar is afgelopen. Een moment waarop velen even stilstaan bij het leven en wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar, maar ook wat er allemaal aan gaat komen in het nieuwe jaar. Voor sommigen geeft het voor- en achteruit kijken een helder beeld terwijl dit voor anderen helemaal niet zo is.

Met de onderstaande 10 wijsheden kun je houvast creëren en een draai geven aan een manier van leven die misschien niet het resultaat levert waarnaar jij op zoek bent. Alle tien de wijsheden zijn op ieder moment in je leven toe te passen.

 

Wijsheid 1: Eerlijkheid brengt rust

Eerlijk zijn zorgt voor zuiverheid en diepe rust van binnen. Wetende dat je eerlijk bent tegenover anderen, maar des te meer tegenover jezelf biedt een solide basis en stevige grond onder je voeten. Het is een principe dat een enorme hoeveelheid zekerheid met zich meebrengt wat bij jou kan zorgen voor vertrouwen. In jezelf en in het leven, want wat je geeft krijg je uiteindelijk ook weer terug.

 

Wijsheid 2: Focus brengt kwaliteit

Focus jezelf op belangrijke dingen in jouw leven en besteed veel tijd aan een select aantal onderwerpen dat voor jou belangrijk is zonder afgeleid te worden door andere zaken. Steeds vaker zijn we bezig met veel verschillende dingen in een kort tijdsbestek. Dit zorgt voor onrust en stress. Je aandachtspanne wordt kort en de kwaliteit die uit jou komt is vele malen lager dan wanneer je je volledig op één ding focus. Vraag jezelf eens af of je weinig van veel wilt weten of juist veel van weinig. Wil je een expert zijn of iemand die met veel onderwerpen tot op beperkte hoogte mee wil kunnen praten?

 

Wijsheid 3. Geduld brengt waarde

Lang wachten, levert doorgaans veel op. En omgekeerd geldt dat snelheid vaak gepaard gaat met weinig resultaat of resultaat van korte duur. Er bestaan talloze gezegden die hier naadloos op aansluiten en het leven bewijst dit principe continu. Een versneld opgegroeid gewas bevat bijvoorbeeld veel minder kwaliteit en vitale elementen dan een gewas dat in alle rust op de manier volgroeid is zoals moeder natuur het heeft bedacht. Probeer geduld een mooie plek in je leven te geven. De wijsheid van de lange adem zit verweven in alle aspecten van het leven en kan veel geluk en succes met zich meebrengen.

 

Wijsheid 4. Liefde brengt geluk

Liefde houdt ons warm en biedt zelfs uitzicht in de meest uitzichtloze situaties. Wat is er mooier dan je liefde, de warmte uit je hart aan iemand anders aanbieden? Ken je dat gevoel dat je gelukkiger wordt van een cadeautje geven dan het te ontvangen? Dit is een prachtig voorbeeld van liefde waarbij je gelukkig wordt van het gelukkig maken van een ander. Liefde bestaat niet alleen uit kunnen geven, maar ook uit het open staan om liefde te ontvangen. Voor velen is het niet makkelijk om jezelf open te stellen en ontvankelijk te zijn voor de liefde van een ander.

 

Wijsheid 5. Verbinden brengt vertrouwen

Omring jezelf met fijne mensen. Mensen waar jij je veilig bij voelt en waar jij volledig jezelf kunt zijn. Mensen waarbij je je eerlijkheid kunt laten spreken en waar je liefde aan kunt geven en van kunt ontvangen. Als mens zijn we ingesteld op het samen zijn met anderen. We leven niet individueel maar in groepen en dat is precies wat ons gezond maakt en houdt. In verschillende onderzoeken komt naar voren dat het omringen van jezelf met fijne mensen een geneeskrachtige werking kan hebben. Het brengt vertrouwen als je weet dat je onderdeel bent van een groep gelijkgestemden.

 

Wijsheid 6. Geven brengt voldoening

Geven brengt vele malen meer dan nemen. We leven in een maatschappij waar nemen de overhand heeft. Probeer eens om een paar dagen lang voornamelijk te geven en juist niet te nemen. Door te geven creëer je een geheel andere energie dan wanneer het om nemen draait. Geven gaat gepaard met gunnen, liefde, respect, aandacht en overzicht. Het kan je volledig in balans brengen en op het einde van een dag een fijn en tevreden gevoel geven. Een gevoel dat je iets hebt bijgedragen aan het geluk van een ander.

 

Wijsheid 7. Voelen brengt inzicht

De grootste valkuil van het hedendaagse leven is de het continue nadenken. Wist je dat je niet kunt voelen en nadenken tegelijkertijd? Dit betekent dat zolang je aan het nadenken bent, je niet in verbinding met je lichaam staat om te voelen hoe het met je gaat. En dat is juist zo belangrijk. Dit is de essentie van mediteren: je stopt met actief nadenken zodat er ruimte ontstaat om te voelen. Bij veel meditaties wordt geadviseerd om je te focussen op je ademhaling als je merkt dat je gedachten de overhand willen nemen. Focussen op je ademhaling is voelen hoe de lucht door je neus een weg naar je longen vindt en omgekeerd.

Zodra je het nadenken stop hebt gezet en begint te voelen, gaat er een wereld voor je open. Er ontstaan inzichten, antwoorden en allerlei wijsheden die jij op dat moment nodig hebt. Het komt je gezondheid in alle opzichten ten goede. Wist je dat je gedachten een onderdeel zijn van je bewustzijn en dat je gedachten volledig gevormd worden door je eigen subjectiviteit? Oftewel: het kan zomaar zo zijn dat je gedachten helemaal niet de waarheid weerspiegelen maar simpelweg onjuist zijn. Je onderbewustzijn daarentegen, welke vele malen groter is dan je bewustzijn maar waar we niet actief bij kunnen, is echter een bron van wijsheid gebaseerd op je gehele lichaam dat veel slimmer is dan alleen je brein.

 

Wijsheid 8. Jij in plaats van ik brengt betekenis

Eerst aan een ander denken in plaats van aan jezelf, iets geven in plaats van iets nemen, waardering en dankbaarheid uitspreken voor een ander in plaats van zelf geroemd willen worden. Het is een wereld van verschil. Bedenk eens hoe vaak een bericht dat je typt met het woord ‘Ik’ begint. Egoïsme komt veel voor en verduistert heel wat mooie kanten van het leven. Probeer eens iets toe te voegen aan het leven van een ander zonder bemoeierig te zijn, gewoon omdat je het iemand gunt. Of een compliment te geven waardoor iemand zich gezien of gehoord voelt. De kleinste dingen brengen het grootste geluk.

 

Wijsheid 9. Vertrouwen in jezelf brengt kracht

Wie je ook bent, je bent een unieke verschijning. Je kunt dingen die anderen niet op diezelfde manier kunnen en daarmee ben je een onmisbaar onderdeel van het geheel. Zelfvertrouwen is helaas iets wat een minderheid met zich meedraagt en wat is dat zonde! Zelfvertrouwen brengt een enorme kracht met zich mee waardoor je dingen kunt waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou kunnen. Alle andere wijsheden uit dit artikel dragen bij aan het creëren van zelfvertrouwen. Zo is eerlijkheid een belangrijk onderdeel van je zelfvertrouwen. Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Zodra je voldoende zelfvertrouwen hebt opgebouwd, kun je beginnen met leven voor jezelf in plaats van voor de buitenwereld. De verwachting van een ander is ineens niet meer belangrijk omdat je doet wat voor jou goed voelt en waar jij achter staat. Er is kracht nodig om maling te hebben aan wat de maatschappij of een ander van je vindt. Die kracht begint bij het hebben van zelfvertrouwen.

 

Wijsheid 10. Respect brengt respect

Respect is de wortel van het geheel. Dat klinkt misschien vaag, maar ga de andere wijsheden uit dit artikel maar eens na: respect voor jezelf als persoon, voor je lichaam, voor een ander, voor processen. Respect brengt liefde voort en om de cirkel compleet te maken brengt het ook weer respect terug.

Respect opbrengen voor wat er om je heen gebeurt is een beginpunt van iets positiefs. Door met respect omgaan met een ander, met de natuur, met dieren en al het andere draag je een steentje bijdragen aan een mooie wereld.

Namasté.

 

Producten die aansluiten bij de 10 wijsheden

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.