Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Weekend meditatie

 

Tijd inruimen om te mediteren in het weekend is zeer effectief. Het helpt je om tijdens deze twee dagen ‘pauze’ ook echt diepe rust en ontspanning te vinden. Zo kun je optimaler genieten van je weekend en voel je je meer energiek en gefocust als je aan een nieuwe werkweek begint.

 

De balans tussen werk en vrije tijd

Ten opzichte van vroeger ruimen we meer tijd in voor ontspanning en plezier. Terecht, want je leeft immers niet om te werken maar je werkt om te leven. Waar veel mensen nog een vijfdaagse werkweek aanhangen met twee dagen rust, begint er steeds meer een shift in de dagen te komen. Op die manier willen velen een betere balans tussen werk en privé creëren. Toch blijft dat lastig want als je thuis bent, hoe kun je je dan geestelijk losmaken van (de perikelen op) werk? En helemaal in de huidige tijd waarin thuiswerken steeds meer de norm wordt. Als je huis al in dienst van de zaak staat, hoe kun je dan toch persoonlijke ruimte claimen om werk gerelateerde zaken buiten je deur te houden? Met weekend meditatie kun je daar succes in boeken.

 

Waarom geregeld mediteren?

Er zijn legio soorten meditatieoefeningen die je kunt proberen tijdens je meditatiesessie. Het gemeenschappelijke doel van vrijwel alle meditaties is dat je de geest traint om ‘pauze’ in te lassen. Dat betekent niet simpelweg de gedachten uitschakelen en daarna weer verder gaan. Het is diepe ontspanning vinden, nieuwe neurale paden in het brein aanleggen waardoor je beter alles in perspectief leert te plaatsen, om te leren hoe je weer met volle aandacht in het moment kunt leven in plaats van vooruit te piekeren. Mediteren is dan ook oefenen en oefening baart kunst. Daarom is het nuttig om dagelijks en in het weekend te mediteren, al zou het slechts vijf minuten zijn. Zelfs in deze korte tijd kun je al succes boeken. Mediteren betekent meer zelfcompassie, nieuwe energie, beter slapen, minder stress, meer creativiteit, stabieler in het leven staan, beter met pijn om kunnen gaan en nog veel meer fysieke en mentale progressie.

 

Wat kan weekend meditatie voor mij doen?

Zal ik op zaterdagmiddag nog even mijn mail beantwoorden? Wat ligt er maandag op mijn bureau klaar? Moet ik niet even die collega bellen om te vragen of alles wel loopt? Spoken deze vragen in het weekend weleens door je hoofd? Dan is het wellicht tijd voor je om aan weekend meditatie te beginnen. Het levert je niet alleen een leuker en meer ontspannen weekend op. Ook als je weer helemaal op kunt laden in die twee dagen, dan verbeteren je prestaties vanzelf gedurende de rest van de week als je wél echt met je werk bezig bent. Met weekend meditatie kun je diepe rust en ontspanning vinden: even terug naar jezelf, terug naar het moment en daarvan genieten. Het brengt je vanzelf meer energie en als je ook nog eens beter gaat slapen, dan worden je dagen vele malen efficiënter, lichter en leuker.

Zoals beschreven, zijn er vele soorten meditaties voor in het weekend. Je kunt kiezen voor een mindfulness meditatie omdat deze simpel en laagdrempelig thuis gedaan kan worden, eventueel op een yogamatje in een rustige ruimte. Een weekend meditatie hoeft met andere woorden helemaal niet ingewikkeld en veelomvattend te zijn. Slechts een paar minuutjes voor jezelf kan al voldoende zijn.

 

Wat als ik in het weekend mediteren lastig vind?

Je bent zeker niet de enige en het begin kan lastig zijn als je niet helemaal thuis bent in de wereld van het mediteren. Ook als je in het weekend veel aan je hoofd hebt, is het lastig om daaruit te stappen. Zeker met een druk gezin, met een huis vol huisgenoten of als je allerlei afspraken hebt staan. Als je daar echt aan wilt ontsnappen, is het verstandig om dat dan ook letterlijk te doen door een andere ruimte voor jezelf op te zoeken. Dat kan zijn door weg van huis te gaan naar een bos of naar het strand. Daar kun je bijvoorbeeld een loop meditatie voor jezelf doen. Dit is een vorm van mindfulness meditatie.

Als je er echt helemaal uit wilt en meer wilt leren over mediteren, dan is een speciaal meditatie weekend ook een optie. Hierbij ga je in een groepje met gelijkgezinden een weekend lang op retraite. Onder begeleiding van een docent ga je allerlei oefeningen doen die je helpen om je optimale focus te vinden. Hoe meer je daarvan leert, hoe makkelijker het in het vervolg voor jezelf wordt om een ‘kleine’ weekend meditatie voor jezelf te plannen en in te richten.

 

Aanbevolen producten

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.