Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Meer energie

 

Hoe krijg ik meer energie door middel van meditatie?

Tegenover energie staat vermoeidheid en onvoldoende rust. Met slapen alleen is dat vaak niet meer op te lossen. Daarom kan mediteren het verschil maken. Met meditatie vind je diepe rust zodat je meer energie ontwikkelt om de dag door te komen. Aan het begin van de dag zijn energiemeditaties zeer nuttig, vooral voor mensen die moeilijk kunnen opstarten.

 

Vermoeid zijn wordt een gewoonte

Er valt bijna niet aan te ontsnappen: een wereld die niet alleen letterlijk 24/7 draait maar waarin steeds meer wordt verwacht dat we ook constant meedraaien. Talloze prikkels van werk, sociale contacten, het online leven en het familiewezen vragen constant mentale en lichamelijke energie. Ideaal gezien gaan we ’s avonds slapen, is ons brein in staat de prikkels te verwerken en als het ware te ‘defragmenteren’ en staan we weer vol frisse energie op om een nieuwe dag te beginnen. Helaas werkt dat voor veel mensen allang niet meer zo. Moeilijk in slaap komen en ook de kwaliteit van slapen is een gevolg van overprikkeling en teveel (mentale) belasting. Het resultaat is dat je niet écht volledig uitrust waardoor vermoeidheid (en spanning en stress!) een gewoonte wordt. Waar haal je dan nog nieuwe energie vandaan?

 

De neerwaartse spiraal

Gebalanceerd leven en goed slapen vormen de sleutel tot een energiek bestaan. Lijdt je nachtrust echter onder je drukke leven, dan komt het gebalanceerde leven al snel in gevaar. Spanning en stress steken de kop op en dat uit zich bijvoorbeeld in lichamelijke pijnen en niet goed kunnen concentreren. Ken je dat gevoel dat als je wakker wordt dat je helemaal niet uitgerust bent? Dat je je futloos voelt en het liefst nog urenlang je hoofd op je kussen wilt laten rusten? Het komt zelfs voor dat mensen 10 uur lang slapen en zich dan nog niet energiek voelen. Dat komt doordat ‘diepe ontspanning’ nog steeds niet wordt bereikt omdat de kwaliteit van slapen matig is. Er wordt teveel energie getrokken gedurende de dag en het tekort kan niet meer ’s nachts aangevuld worden. Je valt moeilijk in slaap en als je eenmaal in slaap dreigt te raken, word je gemakkelijk weer wakker en lig je te woelen. Een energietekort is geboren.

 

Meditatie trekt je uit die neerwaartse energiespiraal

Mensen die mediteren omschrijven het weleens als het ‘ultieme gevoel van rust en ontspanning’. Dat klinkt als een uitstekend middel om je energietekort aan te vullen, en dat is meditatie dan ook! Mediteren werkt op meerdere gebieden en daarom kun je er zo goed je energiebalans mee hervinden. Door te mediteren krijg je het rustiger in je hoofd, heb je minder last van angst en het bevordert je nachtrust waardoor je meer energie krijgt. Andersom zijn er bepaalde meditaties die direct zorgen dat je energiek aan de dag begint als je moeilijk uit je bed kunt komen. Daarom is het handig te bedenken welk soort meditatie je wanneer wilt inzetten. Je kunt er in ieder geval van op aan dat welke vorm van meditatie je ook kiest, het je op korte of langere termijn meer energie zal opleveren.

 

Wanneer kan ik het beste mediteren om meer energie te krijgen?

Het ligt eraan of je een bepaald probleemgebied wilt aanpakken. Daarom een aantal suggesties:

  • Mediteren om energiek aan de dag te beginnen
    Online zijn er talloze geleide meditaties te vinden waarin een docent je door middel van een audiofile door een meditatie kan begeleiden. En het fijne eraan is: je kunt het direct vanuit je bed doen als je wakker bent geworden. Pak je telefoon, zet de meditatie aan, en laat je vanzelf wegvoeren. Een meditatie voor meer energie hoeft slechts 5 minuten te duren. Je sluit nog even je ogen, richt je focus naar binnen, gaat op je ademhaling letten en gaat dan visualiseren hoe je wilt dat de dag verloopt die komen gaat. Je gaat bedenken wat je gaat doen en hoe je met jouw invloed een bepaalde richting in kunt. Hier kom je langzaam uit en je zal merken: je bent er helemaal ready voor!

  • Mediteren om beter te kunnen slapen en op langere termijn meer energie te krijgen
    Bevordert je slaappatroon, dan zal dat direct van invloed zijn op je energielevel. Je kunt er daarom ook voor kiezen met mediteren niet direct aan je energie te werken, maar wel aan de oorzaak van je energieprobleem. Beginnen bij beter slapen is dan een enorme stap. Veel mensen willen het niet geloven maar een goede nachtrust bevordert je lichamelijk en geestelijk welzijn enorm. Je raakt er meer energiek van zodat je overdag beter gefocust en creatief kunt zijn. Dat is geen mening, dat is een natuurwet. Daarom kun je een slaapmeditatie proberen. Ook deze kun je gewoon in bed doen. Een slaapmeditatie kan met een begeleidende stem maar ook door middel van muziek en klanken. Zo ga je langzaam over van meditatie naar inslapen en zal beter door de verschillende slaapfases heen gaan. En zodra je weer diepe slaap vindt, gaat je energielevel meteen omhoog omdat je beter uitgerust wakker wordt. Kortom, met verschillende soorten meditaties kun je (in)direct meer energie opdoen.

 

Aanbevolen producten

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.