Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
60.000+ tevreden klanten

Liforme

Filters

Yogamat blauw met tas - Liforme

Beginnende en gevorderde yogi’s opgelet! Liforme biedt een..
€134,95

Yogamat grijs met tas - Liforme

Liforme is het luxemerk onder de yogamatten. En niet zonder ..
€134,95

Yogamat groen met tas - Liforme

De speciale yogamatten van Liforme hebben unieke features di..
€134,95

Yogamat roze met tas - Liforme

Zoek jij een professionele yogamat die op alle manieren een ..
€134,95
Liforme yogamat

Liforme yogamatten zijn geboren uit het idee dat yoga toegankelijk en gemakkelijk voor iedereen moet zijn. De unieke feature van deze mat is dan ook de symmetrische uitlijning die op het oppervlak te vinden is. Dit wordt het ‘AlignForMe’ systeem genoemd. Deze lijnen en figuren zorgen ervoor dat zowel beginnende als gevorderde yogi’s zichzelf beter kunnen positioneren op de mat. In combinatie met de hoge mate van grip op de bovenkant en de vering die uit de core komt, is deze mat voor elk niveau yogi een hele fijne partner. Daarnaast heeft Liforme jarenlang gestoken in onderzoek en ontwikkeling om yogamatten te maken die volledig eco-vriendelijk zijn. De yogamatten van Liforme zijn daarom van meet af aan gericht op milieuvriendelijkheid en ethisch verantwoord. Van productie tot de gehele levenscyclus van de mat. Met een Liforme yogamat kies je niet alleen voor hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid, het is tevens een bewuste, gezonde keuze.

 

 

 

Met het AlignForMe design wordt yoga voor iedereen veilig en toegankelijk

De Liforme yogamat staat bekend om het design dat een praktisch nut heeft. Het gaat daarbij niet om complexe of kleurrijke tekeningen, maar om een mat in een egale universele kleur waarop een symmetrisch patroon is getekend. Over dit patroon is langdurig nagedacht omdat het een veilige yoga practice moet bevorderen. Je vindt op de mat een lijn die over de hele lengte loopt. Deze doorkruist een ‘afgevlakte ruit’ die in het midden van de mat staat. Dit maakt dat de yogamat in vier vlakken verdeeld is. In elk vlak bevinden zich weer twee kleinere lijnen die haaks staan op de lange pijl in het midden. Tot slot staat in elk vlak een kleine driehoek. Met behulp van de lijnen en andere figuren kan elke yogi zich optimaal positioneren op de yogamat. Dat kan met name voor beginners uitkomst bieden maar ook gevorderden kunnen zo optimaal aan hun niveau werken. Door jezelf goed uit te lijnen ten opzichte van de grond, kun je een pose op de juiste wijze aanleren. Daarmee voorkom je overstrekking, uitglijden, onverwacht naast de mat komen of anderszins lichamelijk ongemak dat tot een blessure kan leiden. Zo helpt het design van de Liforme yogamat om veilig yoga te beoefenen en kan iedereen meedoen.

 

Comfortabel op je Liforme yogamat

Niets is zo belangrijk als je fijn en comfortabel voelen op een yogamat. Hierdoor weet je zeker dat je in opperste concentratie een practice kunt uitvoeren, of je nu een mediterende stijl beoefent of een dynamische stijl waarbij je lichamelijk actief bent. Concentratie is de sleutel om een dieper level van bewustzijn te bereiken zodat je energiek en opgeladen uit een yogasessie komt. De Liforme yogamat is op het gebied van comfort een klasse apart. Dit komt zowel door de dikte en afmeting van de mat als de natuurlijke materialen waar de Liforme yogamat uit is vervaardigd.

De Liforme yogamatten hebben een afmeting van 185 bij 68 centimeter. Dat betekent dat deze mat zowel in de lengte als breedte iets groter is dan de gemiddelde yogamat. Het lijkt misschien een miniem verschil maar de paar centimeters extra maken dat je samen met het AlignForMe systeem zekerder op de Liforme mat staat. De kans wordt zo nog kleiner dat je op de grond belandt en uit je concentratie wordt gehaald. Met een beetje extra ruimte kun je verder strekken en buigen wat je stabiliteit op de mat vergroot.

Ook de dikte van de mat is met 4,2 millimeter meer dan wat je van een reguliere mat kunt verwachten. Dat biedt meerdere voordelen. Zo is de mat uit twee lagen opgebouwd. De onderste laag die de grond raakt bestaat uit natuurrubber, de bovenste laag waar jij contact mee maakt uit eco-polyurethaan (PU). Beide materialen zijn lekker stroef en gecombineerd met de dikte zorgt dit ervoor dat de Liforme yogamat altijd vlak op de grond blijft liggen, zelfs op onregelmatige oppervlakken. Geen wegglijdende mat of eentje die opkrult draagt er aan bij dat je nooit je concentratie hoeft te verliezen. Daarnaast bieden de twee lagen ook een perfecte demping voor je lichaam. Met name als je graag dynamische stijlen uitoefent, dan is je lichaam hierbij gebaat. Schokken die vrijkomen als je landt op de mat of druk die op je lichaam staat bij een intensieve pose wordt weggevoerd naar de grond via de mat. Je spieren en gewrichten worden daarmee minder heftig belast waardoor je enerzijds langer je practice kan volhouden en anderzijds minder kans loopt op blessureleed. Tot slot werkt de dikte van de Liforme yogamat ook een goede isolatie in de hand. Je practice op een koude ondergrond doen? Geen probleem want kou wordt niet doorgelaten door de twee dikke natuurlijke lagen van deze mat.

 

De Liforme yogamat is over de hele breedte sociaal- en milieuverantwoord

De bedenker van de Liforme yogamat wilde bij de uitwerking van zijn ideeën twee zaken veilig stellen: een yogamat die ultiem gebruikerscomfort biedt en die in het hele proces ethisch en milieuverantwoordelijk is. Dat is met de Liforme yogamattenlijn meer dan gelukt. De mat kent vanaf het eerste moment een eerlijk productieproces waarbij er ethisch verantwoord wordt gehandeld. Er is nadrukkelijk oog voor mens en milieu wat heeft geresulteerd in een mat die volledig biologisch afbreekbaar is. Geen giftige stoffen en vrij van PVC is wat je van de Liforme yogamat kunt verwachten. Door het gebruik van eco-polyurethaan en natuurrubber zal deze yogamat, mocht deze in contact komen met het milieu, binnen anderhalf jaar helemaal opgelost zijn in de omgeving zonder enig spoor achter te laten. Een Liforme yogamat is daarmee een hoogwaardige kwalitatieve yogamat die duurzaam en verantwoord genoemd mag worden. Kies je voor deze mat, dan maak je een bewuste keuze.

 

Overal je practice kunnen doen met de Liforme yogamat

Het kwalitatieve, lichtgewicht natuurlijke materiaal van de Liforme yogamat maakt dat deze slechts 2,5 kilogram weegt. Ondanks het lichte gewicht wilden de ontwerpers van de mat dat elke yogi de mogelijkheid heeft ook buitenshuis de mat optimaal te kunnen gebruiken. Daarom komt elke Liforme yogamat met een gratis zwarte luxe tas inbegrepen die een handige verstelbare draagriem heeft. Hierin berg je de mat gemakkelijk op en kun je deze overal mee naartoe nemen. Van de sportschool tot de yogastudio en van het grasveldje voor je huis tot dat fijne plekje langs de waterkant. Waar jij ook het prettigst je yogapractice uitvoert, de Liforme yogamat gaat met je mee.

 

Lees meer
Lees minder
Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
60.000+ tevreden klanten
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.