Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Kurma

Filters

Kurma yogamat

De yogi van nu is fit, in vorm, wil het beste uit zichzelf halen en is bewust van de zaken die spelen in de wereld. Dat betekent dat de yogamaterialen die je gebruikt niet alleen van de allerbeste kwaliteit moeten zijn maar dat deze ook vervaardigd worden volgens strenge milieueisen die onze wereld zo min mogelijk schaden. Op elkaar passen en er voor elkaar zijn is key in de 21ste eeuw waarbij duurzame productie van materialen een belangrijke rol speelt. De yogamatten van Kurma zijn dan ook helemaal met dit idee ontworpen en geproduceerd. Duurzaamheid, kwaliteit, multifunctionaliteit en toegankelijkheid zijn de kernwaarden die bij het merk Kurma horen. Wist je dat hun producten zijn gemaakt om eenvoudig te kunnen repareren? Voordelig voor jou en het voorkomt onnodige productie van nieuwe spullen. Met andere woorden: De Kurma yogamatten die speciaal in Duitsland worden gemaakt, zullen je nooit in de steek laten omdat je er jarenlang intensief gebruik van kunt maken waarbij er oog is voor mens en milieu en waarbij jij sublieme kwaliteit geniet.

 

Waar Kurma voor staat

Er gaat veel meer achter het woord ‘Kurma’ schuil dan je in eerste instantie zou denken. Het betekent in het sanskriet ‘schildpad’ en staat voor de onwankelbare steun aan de wereld. Volgens de oude mythologie stabiliseerde Kurma het universum tijdens de eeuwige strijd van de krachten van de natuur, de hemel en de onderwereld. De symbolische waarden van betrouwbaarheid, ondersteuning, persoonlijke verbinding en transformatie zijn terug te vinden in elk Kurma-product. Wat dat voor jou betekent? Een duurzaam, betrouwbaar item dat bijdraagt aan een betere versie van jezelf en aan een schonere leefwereld.

 

Kurma is zowel duurzaam als verantwoord

Kurma zorgt er niet alleen voor dat de Kurma yogamatten eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Ook is het materiaal zelf hoogwaardig kwalitatief waardoor het lange tijd mee zal gaan. Zo worden de matten gemaakt van ultrasterk PVC, is er tijdens de productie 0% uitstoot en gaat er ook geen materiaal verloren. De Kurma yogamat krijgt vervolgens een Standard 100 OEKO-TEX® label. Dit betekent dat het materiaal uitvoerig getest is op meer dan 300 schadelijke stoffen. Je kunt er dus 100% op vertrouwen dat een Kurma mat vrij is van ftalaten, zware metalen, Azoverbindingen, latex en nog veel meer schadelijke stoffen die we met zijn allen zoveel mogelijk uit het milieu en weg van onszelf willen houden.

Talloze bedrijven kiezen ervoor hun productie te verplaatsen naar een land waarbij er goedkope arbeidskrachten ingezet kunnen worden. Kurma weigert hier aan mee te doen omdat het een bewust bedrijf wil zijn dat gelooft in eerlijke productie en gelijkwaardige kansen voor iedereen. Geen lage lonen voor winstbejag dus maar een eerlijke productielijn van de Kurma yogamatten die voor 90% binnen de EU plaatsvindt.

 

De Kurma yogamatten zijn voor elke yogi een uitkomst

Yoga is voor jong, oud, kort, lang, voor fitte personen, voor mensen die graag aan zichzelf willen werken en alles daar tussenin. Met andere woorden: yoga is voor iedereen omdat er altijd een stijl is die past bij jouw persoonlijkheid, leefstijl en behoeftes. Wat daarbij hoort, zijn de juiste hulpmiddelen die je helpen het meeste uit je practice te halen. Dat is de reden dat Kurma yogaproducten excelleren omdat er voor elk niveau geschikte materialen zijn. Of je nu beginner of gevorderd bent en wat je ook prettig vindt tijdens een practice, de Kurma yogamat kan het je bieden. Van matten met extra grip tot lichtgewicht en natuurrubber yogamatten. Design in combinatie met de perfecte balans staat hoog in het vaandel bij deze specialist van yogamaterialen.

 

Mooi om te zien en de ideale balans voor je lichaam

Je comfortabel voelen op een yogamat begint bij design. Een van de doeleinden van Kurma is dat vorm functie moet volgen. Zit de vorm goed in elkaar, dan is er al een grote stap gezet om een yogasessie met goed gevolg af te ronden. Kurma yogamatten stralen enerzijds eenvoud uit en leiden niet af waardoor je jezelf gelijk meer in balans voelt. En wat te denken van de intrinsieke eigenschappen van de Kurma mat? De mat bestaat uit twee lagen waarbij de onderlaag stroef is. Dat betekent dat je nooit bang hoeft te zijn dat de Kurma mat wegglijdt als je een keer je practice op een andere ondergrond uitvoert. De mat biedt ultieme grip en je staat rotsvast, zelfs bij dynamische stijlen of als je graag buiten je practice doet.

Zo belangrijk als de onderkant is, zo essentieel is het om een bovenlaag te hebben die effectief is en waar jij je vertrouwd op voelt. Daarom voel je vanaf het eerste moment dat je op een Kurma mat plaatsneemt, dat je grip hebt. Zelfverzekerd liggen, zitten of staan staat centraal als je goed gefocust wilt zijn. Daarnaast hebben je spieren en gewrichten ook demping nodig tijdens een sessie om pijn en blessures te voorkomen. Daarom veert de mat met de bewegingen van je lichaam mee en voelt deze heerlijk zacht aan op je huid. Eenvoudig design, grip, demping en een zijdezacht gevoel. Het komt allemaal samen in de sublieme Kurma yoga artikelen.

 

Volledig personaliseren met Kurma

Hoe groot moet jouw yogamat idealiter zijn? 185 bij 66 centimeter met een dikte van 6,5 mm? Het voordeel van de Kurma matten is dat je ze in verschillende diktes kunt krijgen, ook binnen dezelfde soort mat. Zo bekijk je eerst welke Kurma mat het beste bij jouw wensen past, bijvoorbeeld een lichtgewicht mat omdat je vaak onderweg bent. Easy en helemaal afgestemd op jouw behoeftes. En voordat we het vergeten: heb je ook een favoriete kleur? Mooi, want Kurma biedt matten aan in uiteenlopende kleurenpaletten waarvan er altijd wel eentje bij jou past. Hip, rustig, trendy of energiek. Je kunt de Kurma yogamat helemaal naar jouw hand zetten.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.