Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga effect op lichaam

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Yoga effect op lichaam

Yoga wordt al een paar duizend jaar beoefend en heeft als doel de balans tussen lichaam en geest in stand te houden en te herstellen. Door je bewust te zijn van je lichaam en je wens met geduld iets op te bouwen, ontstaat er rust in je geest en souplesse in je lichaam waardoor er meer harmonie en zelfvertrouwen ontstaat. Wat voor effect yoga heeft op je lichaam verschilt per persoon.

 

De mentale kant

Het is zondermeer prettig om op vaste tijden even alles aan de kant te zetten. Zorg dat alle prikkels en onderbrekingen je niet meer kunnen bereiken. Je neemt alle tijd voor een aantal met zorg uitgekozen yoga oefeningen die jou een heerlijk moment van rust geven. Dit ‘yoga effect’ op je lichaam is alleen al heerlijk rustgevend. Een aparte ruimte met een goede temperatuur en een ruime yoga mat stellen je in staat tot jezelf te komen. Het geregeld uitvoeren van je yoga oefeningen kun je zien als een vorm van zelfdiscipline met als doel er op den duur beter van te worden. Het effect van yoga op je lichaam wordt iedere dag een beetje meer merkbaar waarbij het een vast punt van de dag kan worden waarop je je batterij weer mag opladen. Ook als je niet stressgevoelig bent, kan een yoga sessie heel nuttig zijn om je hoofd even helemaal leeg te maken. Een juiste diepe ademhaling (pranayama) waarbij je het middenrif stimuleert en je longcapaciteit volledig benut, kan je een verlicht gevoel bezorgen. Als je een leven vol stress leidt, ontkom je er niet aan geregeld stoom af te blazen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat yoga effect heeft op je lichaam en stress helpt verminderen. Met het minder worden of het verdwijnen van de stress krijg je ook een beter humeur en zie je de dingen weer van de positieve kant.

 

De fysieke kant

Wat voel je als je een tijdje yoga oefeningen hebt gedaan? Wat heeft yoga voor fysiek effect op je lichaam? In het begin zal je wat last van spierpijn hebben omdat je houdingen aanneemt en bewegingen uitvoert die je niet gewend bent te doen. Alle oefeningen gaan in een langzaam tempo waarbij je merkt dat je tegen een grens aanloopt. Door regelmatig te oefenen kun je je grens steeds verleggen, als je dit wilt. Je kunt ook een manier vinden die jij prettig vindt en het daarbij houden. Als je kiest voor het verleggen van je grenzen, zal je merken dat je spieren steeds wat meer worden uitgerekt en het gevoel van stretchen en ontspannen een aangenaam gevoel geeft. Na verloop van tijd merk je dat je spieren wat steviger worden, een voorbeeld van een yoga effect op je lichaam. Een aantal oefeningen wordt zittend uitgevoerd waardoor je gedwongen bent goed rechtop te gaan zitten. De gemakkelijke zit is een meditatiehouding die je langer moet kunnen volhouden. Door dit te oefenen verbeter je je lichaamshouding en de spieren in je rug. Een andere oefening voor je rug is de staande twist die een gunstige uitwerking heeft op de wervelkolom. Al dat bewegen, al zijn het dan langzame bewegingen met behulp van yoga, verbetert je bloedcirculatie en daardoor je opname van zuurstof. Hierdoor gaan andere processen ook beter waardoor je spijsvertering en stoelgang regelmatiger worden. Je kunt stellen dat het effect van yoga op je lichaam terug te zien is in de verbetering van je flexibiliteit zowel mentaal als fysiek. Al deze verbeteringen worden geleidelijk bereikt. Als er geen belemmeringen zijn en je hebt een redelijke conditie dan kun je de meeste yoga oefeningen uitvoeren. Vaak ontdek je dat er oefeningen zijn die je niet of lastig kunt uitvoeren, ook al ben je al een tijd bezig. Dat kan komen omdat je rug moeilijk buigt of omdat je armen niet zo lang zijn. In het laatste geval kan je de oefening deels uitvoeren of een yoga accessoire gebruiken zoals een riem. Bij een oefening zoals ‘de driehoek’ kun je je hand op je onderbeen leggen in plaats van op de grond. Je merkt op den duur of je uiterste grens is bereikt of niet. Belangrijk is dat je nooit over je grens gaat als dat niet prettig aanvoelt. Je bepaalt uiteindelijk zelf wat voor effect yoga op je lichaam en geest heeft omdat je het toepast op een manier die voor jou prettig is.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.