Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Kom in balans met Dru Yoga

 • Geplaatst op
 • Door Cerise - Superyoga
Kom in balans met Dru Yoga

Als je net start met yoga kan het even zoeken zijn naar welke vorm het beste past bij wat je op dat moment nodig hebt. Als het gaat om het loslaten van emoties die je niet langer dienen of negatieve gevoelens die je voor een lange tijd hebt opgekropt, is Dru Yoga misschien wel iets voor jou. Deze yogavorm is zeer toegankelijk voor iedereen, met of zonder ervaring en voor jong en oud.

Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga is een zachte yogavorm die ook wel de yoga van het hart wordt genoemd. Dit komt omdat de focus bij Dru Yoga ligt op het loslaten van emoties. Hierdoor kan de energie langzaamaan weer vrij door het lichaam stromen. Het vasthouden van negatieve emoties in het lichaam kan op de lange termijn zorgen voor vervelende klachten. Het is belangrijk voor je gezondheid om emoties die je niet langer dienen, los te laten en niet op te kroppen in het lichaam.

Een ander belangrijk onderdeel van deze yogavorm is het ervaren van innerlijke rust en acceptatie. De zachte bewegingen van de yoga oefeningen brengen je in het hier en nu en zorgen voor meer verbinding met je innerlijke zelf. Het resultaat hiervan is dat je je een gelukkiger mens voelt en liefdevoller naar jezelf en andere kunt zijn.

Het bewust luisteren naar je eigen lichaam staat bij deze yoga stijl centraal. Voor veel mensen is het nemen van tijd om naar je lichaam te luisteren en vervolgens ook te handelen naar wat het lichaam nodig heeft, best wel een uitdaging. Dru Yoga is een geschikte yoga stijl om je daar op een laagdrempelige manier mee te helpen. De yoga oefeningen zijn zo opgebouwd dat ze je helpen om naar je lichaam te luisteren.

 

Waar staat Dru Yoga voor?

Dru Yoga staat voor Dhruva Nakshatra, wat in het Sanskriet de poolster betekent. De naam van deze yogavorm verwijst naar de eigenschap die een poolster heeft en dat is namelijk dat hij een vast punt aan de hemel aanhoudt. Zo geldt dit ook voor Dru Yoga, er wordt een vast en persoonlijk focuspunt gehanteerd waardoor innerlijke groei mogelijk is.

 

Hoe voer je Dru Yoga uit?

De oefeningen binnen een Dru Yoga les zijn vooral vloeiend en lopen heel dynamisch in elkaar over. Het tempo van de oefeningen is rustig en de houdingen worden meerdere keren herhaald. Tijdens het uitvoeren van deze yoga vorm wordt er ook veel aandacht besteed aan de ademhaling. Dit gebeurt door middel van het uitvoeren van pranayama’s (yoga ademhalingsoefeningen) en het kalme tempo waardoor ook de bloedcirculatie en de energie op gang komen.

Dru Yoga bestaat uit series van asana’s die ook wel als EBR, energy block release bekend staan. Dit zijn specifieke yoga oefeningen die erop gericht zijn om emotionele blokkades in het lichaam op te heffen. Daarnaast zorgen de oefeningen ook voor vermindering van blokkades in de gewrichten en de spieren. Je kunt hierbij denken aan oefeningen waarbij er veel wordt gestrekt, gedraaid- en gebogen.

Naast het fysieke gedeelte wordt er binnen deze yoga vorm ook veel aandacht besteed aan het mentale gedeelte door het uitvoeren van visualisaties en affirmaties. Deze kunnen bij een goede focus en veel regelmaat effectief zijn.

Omdat de intensiteit heel kalm is kan deze yoga stijl door zowel de beginnende als de gevorderde yogi worden uitgevoerd. Binnen Dru Yoga komen ook oefeningen terug van Hatha Yoga.

 

Wat zijn de effecten van Dru Yoga op ons lichaam?

De effecten van Dru Yoga zijn dat je beter om kunt gaan met je emoties en je bewuster wordt van je lichaam. Daarnaast ben je meer in vrede met jezelf en alles om je heen, dit zorgt voor een gevoel van rust.

Vanwege de zachte aard van deze yogavorm, hebben sommige asana’s ook effect op de chakra’s. Voornamelijk op het Wortel chakra vanwege zijn aardse thema.

De voordelen op een rijtje:

 • stimuleert de doorbloeding;
 • stimuleert de doorstroming van energie;
 • maakt je bewuster;
 • bevordert je zelfvertrouwen;
 • kalmeert lichaam en geest;
 • vermindert stress;
 • verbetert de ademhaling;
 • versterkt de spieren;
 • versoepelt het lichaam.

De yoga houdingen zorgen voor weinig weerstand van het lichaam waardoor je goed in staat bent om spanningen los te laten. De gedachte achter Dru Yoga is dat de zachte en kalme benadering kan zorgen voor een goede doorstroming door het hele lichaam. Als je deze yoga vorm regelmatig beoefent is er een grote kans dat de effecten zullen doorwerken in je dagelijkse leven. Je zult meer aandacht voor jezelf en anderen hebben, je voelt je zelfverzekerder en je bent bewuster van je lichaam en alles om je heen.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.