• Winkelmandje
€0,00
0

Bolsters


Bolsters

Bolsters worden veelal gebruikt bij yoga, meditatie of pilates. Yoga is gericht op ontspanning en bewustwording van lichaam en geest. En juist het ontspannen van het hele lichaam bij iedere oefening is een kunst die niet iedereen beheerst. Zelfs bij moeilijke oefeningen is het van belang rustig te blijven om het maximale uit je lichaam te halen. Om je prestaties te verbeteren schaf je een bolster aan die je kunt gebruiken om lastige of nieuwe oefeningen goed uit te voeren. Hiermee voorkom je blessures. Bij het verkeerd uitvoeren van asana’s kun je blessures oplopen en lig je niet met een fijn gevoel op je yogamat.

Een bolster dient vooral ter ondersteuning van de rug, nek, armen en benen. Door het kussen in je onderrug te leggen en hierop te gaan liggen wordt de ruggengraat en onderrug versterkt. Je kunt de bolster ook onder je borst leggen of in je knieholten zodat je benen niet plat op de grond liggen maar gebogen blijven.

Bolsters kun je gebruiken bij iedere yogastijl en zijn geschikt voor iedere asana. Mocht je moeite hebben met bepaalde oefeningen of lukt het niet om een stapje verder te gaan dan is een bolster ideaal voor jou. Door een bolster te gebruiken voer je met een veilig gevoel je oefeningen uit en blijf je langdurig in een goede concentratie. Hierdoor gaan je prestaties omhoog en heb je sneller een nieuwe asana onder de knie.

Tijdens low-impact yogastijlen, meditatiesessies, pilates of een mindfulness training is ontspanning het belangrijkst. Een koude ondergrond of andere kleinigheden kunnen ervoor zorgen dat je afgeleid wordt. Dit verstoort je concentratie waardoor je niet optimaal presteert. Een deken of handdoek zijn in de meeste gevallen te dun, zeker voor beginners. Met een bolster ben je verzekerd van een warme ondergrond en geniet je van een comfortabele sessie!


Thuis of in de studio

Onze bolsters worden veel gekozen door studio’s vanwege de goede kwaliteit. Maar ook thuis kun je een bolster gebruiken, zeker als je behoefte hebt aan een zachte en warme ondergrond tijdens je sessie.


Van hoogstaande kwaliteit

De bolsters zijn gevuld met boekweitkaf. Het kaf kun je bijvullen of eruit halen om de juiste stevigheid te vinden. De één vindt het fijn om een dikke en stevige bolster te gebruiken en de ander kiest liever voor iets zachter.  zit graag hoog en stevig. De bolsters hebben aan de zijkant een draagband waardoor je deze eenvoudig mee kunt nemen.


Goed te onderhouden

Om zo lang mogelijk van je bolster gebruik te maken is het belangrijk deze goed te onderhouden. De buitenhoes van de bolster kun je eraf halen en wassen in de wasmachine op 30 graden. Zo geniet je iedere sessie van een hygiënisch kussen. Bij lichte bevuiling kun je de bolster ook afnemen met een vochtige doek of je kunt een borstel of kledingroller gebruiken. De binnenhoes kan niet worden gewassen.

Superyoga.nl is 1125 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,1/10