Amandelpasta

Het geliefde nootje, de amandel, is niet voor niets populair! Amandelen zijn lekker én bevatten belangrijke voedingsstoffen. Ze zijn een mooie bron van antioxidanten, rijk aan magnesium en ze bevatten weinig koolhydraten maar veel eiwitten en vezels. Rauwe amandelnootjes kun je zo eten en verwerken in allerlei gerechten. Een maaltijdsalade wordt extra voedzaam met amandelen bijvoorbeeld! Je kunt de amandelen ook bewerken tot geroosterde varianten, amandelmeel en zelfgemaakte amandelpasta.

Ingrediënten:

  • 250 gram rauwe amandelen
  • 1 flinke eetlepel kokosolie
  • Optioneel: 1 flinke theelepel koekkruiden

Bereiding:

Pak een koekenpan en bak de amandelnootjes in een minuut of vijf, zodat ze een geroosterde smaak krijgen. Je hoeft geen olie te gebruiken.

Laat de amandelen voor vijf minuten afkoelen en schep ze in een keukenmachine. Maal in ongeveer tien minuten de amandelen tot een amandelpasta. Na de eerste minuten ontstaat er amandelmeel (hier kun je heerlijke appeltaart mee maken!), wanneer je de keukenmachine door laat draaien ontstaat er na een paar extra minuten langzaam aan een gladde pasta. Voeg na ongeveer acht minuten de kokosolie en eventueel koekkruiden toe om de zelfgemaakte amandelpasta een overheerlijke smaak mee te geven!

Je eet de amandelpasta op een broodje of cracker, voegt een eetlepel toe aan een acai bowl of smoothie en in combinatie met een in stukjes gesneden banaan vormt het een voedzame snack.

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.