• Winkelmandje
€0,00
0

Glutenvrije appeltaart

Appeltaart van amandelmeel, je hebt nog nooit zo’n heerlijke appeltaart geproefd! Door het gebruik van amandelmeel is de appeltaart glutenvrij. Amandelmeel bevat geen transvetzuren, heeft geen chemische toevoegingen of bewerkingen ondergaan en is rijk aan vezels. De ideale basis om mee te bakken. Wil je een meer kleverige versie van deze appeltaart? Voeg dan vier of vijf medjool dadels toe aan het recept! Snijd de dadels in kleine stukjes en roer ze door het geheel heen voordat het de oven in gaat.

Ingrediënten:
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 grote appels
  • 120 gram rozijnen
  • 100 gram gemengde rauwe noten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram kokosolie, gesmolten
  • Snuf (Himalaya)zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een middelgrote kom, schil de twee appels en snijd ze in stukken, rasp ze vervolgens in de kom. Voeg vervolgens de rozijnen, kaneel, zout, kokosbloesemsuiker en wijnsteenbakpoeder toe en mix alles goed elkaar. Hak de rauwe noten grof met een mes en voeg dit toe aan de mix. Meet 200 gram amandelmeel af en mix dit met een vork goed door het geheel heen. Smelt de kokosolie in een pannetje en doe dit samen met de twee eieren in een kommetje, roer met een garde tot een glad geheel. Voeg het laatste mengsel toe aan het eerste mengsel en meng tot één beslag. Pak nu een middelgrote ovenschaal (mag ook in een cakeblik), leg hier een stuk bakpapier in en schep het beslag erin. Zet de appeltaart in de oven voor 45 minuten.

Tip: deze appeltaart is heerlijk met framboosjes, blauwe besjes, kokoschips, honing en/of kokosbloesemsuiker.



Superyoga.nl is 947 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,1/10