Glutenvrije appeltaart

 

Appeltaart van amandelmeel, je hebt nog nooit zo’n heerlijke appeltaart geproefd! Door het gebruik van amandelmeel is de appeltaart glutenvrij. Amandelmeel bevat geen transvetzuren, heeft geen chemische toevoegingen of bewerkingen ondergaan en is rijk aan vezels. De ideale basis om mee te bakken. Voor dit recept is geen boter gebruikt, waardoor het recept ook lactosevrij is. De twee eieren kun je bovendien prima vervangen zodat de appeltaart vegan wordt. 

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 flinke theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 eieren
  • 4-5 eetlepels ahornsiroop
  • Snuf (Himalaya)zout
  • 4 grote appels
  • 2 handjes rozijnen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Pak twee handjes rozijnen en laat ze tien minuten wellen in lauw water. Pak een middelgrote kom, schil de vier appels en snijd ze in stukjes. Voeg vervolgens de rozijnen, kaneel, één ei en drie eetlepels ahornsiroop toe en mix alles goed elkaar. Pak een andere kom en meet 200 gram amandelmeel af. Verwarm vier eetlepels kokosolie in een pannetje of in de oven totdat het helemaal is gesmolten en mix dit met een vork door de amandelmeel heen samen met één tot twee eetlepels ahornsiroop, één ei, het bakpoeder en een snuf zout.

Pak vervolgens een springvorm van ongeveer 22 cm en bedek de bodem met bakpapier. Je kunt het glutenvrije deeg als het goed is kneden tot een grote bal en vervolgens uitspreiden als een dunne bodem over het bakblik. Hier stort je vervolgens de appelmix op. Let op! Heb je overtollig sap? Laat dat in de kom zitten. Zet de appeltaart voor 30 minuten in de oven, laat hem vervolgens goed afkoelen en tada! De meest heerlijke appeltaart! De appeltaart wordt nog lekkerder als je hem een dagje in de koelkast laat staan.

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.