Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019: het ‘iets’ dat yoga heet

 • Geplaatst op
 • Door Esther - 100%YOGA
Wereld yoga dag 2019: het ‘iets’ dat yoga heet

Jaren geleden kwam ik onverwachts voor het eerst op een yogamat te staan. Om mijn herstel na een operatie te bevorderen werd yoga geadviseerd. Geitenwollen sokken, gongs en ohm-klanken was mijn beeld en vergrootte niet mijn enthousiasme om deze sport voor het eerst te ondernemen.

 

Vanaf vandaag, 7 juni 2019, plaatsen we 28 dagen lang iedere dag een bijzonder verhaal of een mooie boodschap van een yoga teacher met als middelpunt internationale yoga dag op 21 juni. Het eerste artikel komt van Esther van 100%YOGA.

Hoe kunnen onmogelijk uitziende pose bijdrage aan mijn herstel dacht ik? De kleermakerszit was al een enorme uitdaging! Met frisse tegenzin onderging ik een eerste les en het was love at first sight. Inmiddels beoefen ik al 20 jaar yoga waarvan 10 jaar als yoga trainer. En heb mijn kantoorbaan 8 jaar geleden opgezegd om mijn eigen yoga onderneming te starten. Toen ik voor het eerst op de yogamat stapte had ik dit nooit kunnen bedenken. Yoga doet ‘iets’ met je. Het ‘iets’ is lastig in woorden te omschrijven. Want wat maakt dat je je beter in je vel voelt zitten, hoe kan het dubbelvouwen van je lichaam bijdrage aan meer geluksgevoel en een beter functionerend lichaam en brein? Vele wetenschappers hebben zich gewaagd het ‘iets’ te onderzoeken en delen hun resultaten in deze video.

 

 

Verrassende yoga feiten

 1. Wist je dat de ‘Zonnegroet’ tussen 1888-1889 is ontwikkeld door Krishnamacharya? Tot op de dag van vandaag is de zonnegroet één van de meeste effectieve cardio workouts. Deze video laat zien hoe je hem doet.
 2. Hatha is de meest bekende vorm van yoga en ook waar alle andere stromingen van yoga uit voortkomen. Deze krachtige vorm van yoga heeft als doel de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen.
 3. Wist je dat yoga de snelst groeiende sport is onder mannen? Je leest er meer over in dit artikel.
 4. Het ziet er indrukwekkend uit, de hoofdstand. En als je social media moet geloven doet iedereen deze pose met gemak. Maar wist je dat maar 5% van alle yogi’s in Nederland de hoofdstand kunnen? De truc van de hoofdstand zit in de techniek. Deze video laat je zien hoe het werkt.
 5. Wist je dat we iedere dag ongeveer 23.000 keer ademhalen? Door het beoefenen van yoga leer je beter en rustiger ademen. Hierdoor vergroot je jouw longcapaciteit en ervaar je minder stress. Deze video laat zien hoe onze ademhaling werkt.

 

Gratis Yogales 21 juni

Op vrijdag 21 juni is het Wereld Yoga Dag en organiseer ik een gratis live online yogales. Schrijf je in via deze link en ervaar wat yoga voor jou kan doen!

 

Esther van 100%YOGA

Als enige yoga trainer in Europa geeft Esther live online yogalessen mét realtime interactie. Je kunt haar lessen volgen vanaf iedere locatie die jou het beste uitkomt, zoals vanuit huis, vakantieadres of onderweg met altijd de motivatie en begeleiding van een yoga professional. Benieuwd naar de lessen van Esther? Neem een kijkje op haar site: https://www.100procent-yoga.com/.

 

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.