Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Ochtend meditatie

 

Wat is ochtend meditatie?

Ochtend meditatie is een vorm van mediteren die goed helpt bij mensen die moeite hebben met opstaan. Door de dag in rust en stilte te beginnen, kun je energie opdoen. Meditatie in de ochtend is daarom een perfecte manier om je dag te starten.

 

Is ochtend meditatie iets voor mij?

Allereerst is (af en toe) mediteren voor iedereen een uitkomst. Een rustmoment voor jezelf inplannen in deze drukke wereld kan zowel mentaal als fysiek veel goeds losmaken. Het is als het ware een resetknop indrukken. Terug naar de basis van rust en stilte waarmee je even jezelf terug kunt vinden. Waarom zou je echter specifiek ’s ochtends mediteren?

Veel mensen noemen zichzelf een ochtend- of avondmens. Als je een ‘avondmens’ bent herken je het moeilijk ’s ochtends op kunnen starten, lastig uit bed komen en weinig energie hebben. Zelfs met een goede, lange nachtrust achter de rug kun je je soms futloos voelen. Daarom kan een ochtend meditatie zeer effectief werken. Al met een korte ochtend meditatie kun je bewust wakker worden en de dag met aandacht beginnen. Je gaat terug naar jezelf en zet een intentie voor de dag. Hoe wil je dat de dag zich gaat ontwikkelen? Wat ga je allemaal doen en hoe ga je je daarbij voelen? Focus je daar kort op en je zal merken dat je gedurende de dag beter kunt concentreren op wat je doet en dat je daar energie van krijgt.

 

De voordelen van ochtend meditatie

Het ligt eraan hoe vroeg je aan je meditatie begint. Word je heel vroeg wakker, dan is het voordeel dat er buiten nog weinig gaande is waardoor je afgeleid kunt raken. Ook je inbox is nog niet volgestroomd met berichten van collega’s en er zijn maar weinig mensen die om dat tijdstip je appen of bellen. Het is daarom gemakkelijker om ’s ochtends de focus voor het mediteren te kunnen vinden. Daarbij komt dat je ’s ochtends net uit de ultieme ontspanning komt: je slaap. Je hersenen zijn dan nog niet geprikkeld en op volle toeren. Dat maakt dat je meditatiemomentje beter tot zijn recht kan komen.

 

Hoe begin ik een meditatie in de ochtend?

Een positieve ochtend meditatie starten kan zo laagdrempelig zijn als jij zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld je ochtend meditatie in bed doen, dan hoef je niet eens eerst de koude vloer op! Neem eventueel een actieve houding aan door rechtop in bed te gaan zitten. Je kunt je ogen dichtdoen, maar het is ook mogelijk je te focussen op een punt op de muur of op de vloer met je ogen open. Als je de ogen dicht hebt, helpt het om je op je ademhaling te focussen. Hierdoor wordt het makkelijker om je doelen van de dag voor te bedenken en tijdens je ochtend meditatie dankbaarheid uit te spreken in jezelf voor de dingen in je leven waar je dankbaar voor bent. Probeer alles daar omheen even los te laten en ga naar je gevoel en emoties. Hoe zijn die? Zodra je dit in kaart hebt, kun je overgaan naar een intentie zetten voor die dag. Op welke manier ga jij je dag inrichten? Welke zaken staan er op stapel en hoe ga jij daar een positieve invloed op uitoefenen? Zijn er negatieve gedachten en gevoelens die je ervaart? Probeer die los te laten en buig het om naar positiviteit. Jij hebt invloed op wat er die dag gaat gebeuren en jij kan het zo fijn en heerlijk maken als je zelf wilt. Richt je daarop tijdens je ochtend meditatie en je voelt direct de energie door je lijf stromen.

 

Wat kan nog meer bijdragen aan een effectieve meditatie in de ochtend?

Het doel van een ochtend meditatie is om lekkere positieve energie te voelen waardoor je helemaal klaar bent voor de rest van de dag. Het helpt je om een betere concentratie te hebben en om gemakkelijker met prikkels van buiten om te gaan. Een ochtend meditatie kun je in bed starten maar daar zijn natuurlijk nog veel meer variaties op. Zo kun je ook kiezen voor een andere plek waar je meer energie van krijgt, bijvoorbeeld in een andere kamer op een meditatiekussen of op een yogamat. Ga lekker zitten en kijk of er nog andere facetten zijn die jouw meditatiemoment positief kunnen beïnvloeden. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld fijn om bepaalde geluiden om zich heen te hebben. Je kunt daarom een muziekje opzetten of het raam openen en de vogeltjes horen fluiten. Je kunt ook een geleide meditatie aanzetten. Hierbij vertelt een docent je hoe je door de verschillende fases van je ochtend meditatie heen kunt gaan. En niet geheel onbelangrijk: hoe lang vind je het fijn om te mediteren? Wanneer ben jij eraan toe om met energie de dag tegemoet te zien. Na 5 minuten of na een langere sessie? Kortom: richt jouw meditatieritueel in de ochtend in zoals jij dat prettig vindt. Vind je het fijn om je dankbaarheid nogmaals in een meditatie naar voren tel aten komen? Herhaal je meditatie ’s avonds dan nogmaals om te beoordelen of je de dag hebt doorgebracht op de manier die je ’s ochtends hebt bedacht.

 

Aanbevolen producten

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.