• Winkelmandje
€0,00
0

Wortelcake

Wortelcake. Een gezonde cake boordevol goede vitamines. De naam zegt het al, deze cake zit vol met wortel. Het leuke is echter dat niemand het proeft! Je hoeft je niet schuldig te voelen, want dit recept bevat alleen maar gezonde ingrediënten. De wortelcake is glutenvrij, suikervrij en bevat geen schadelijke e-nummers of vulstoffen. Je kunt de wortelcake voorschotelen aan je visite, maar ook heerlijk eten als onderdeel van je ontbijt.

Ingrediënten:
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 theelepels wijnsteenzuurbakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 3/4 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels vanillepoeder
  • 2 biologische eieren
  • 2 fijngeprakte bananen
  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 8 medjooldadels, ontpit
  • 100 gram biologische wortelrasp
  • 45 gram pompoenpitten 
  • 2 eetlepels kokosrasp

Bereiding:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng in een kom de amandelmeel, wijnsteenzuurbak-, kaneel-, gember- en vanillepoeder. Pak vervolgens een andere mengkom en klop hierin de eieren los, voeg de fijngeprakte bananen toe en vervolgens de gesmolten kokosolie. Mix goed. Meng vervolgens de droge en natte ingrediënten tot een beslag. Snijd nu de medjooldadels in kleine reepjes en mix dit samen met de wortelrasp en pompenpitten door het beslag. Schep het beslag in een goed ingevette cakevorm (25 cm). Het is belangrijk om de vorm goed in te vetten, anders laat de cake lastig los. Strooi vervolgens de kokosrasp eroverheen. Nu mag de wortelcake 45 tot 50 minuten in de oven. Laat goed afkoelen!



Superyoga.nl is 947 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,1/10