• Winkelmandje
€0,00
0

Glutenvrije brownies

Brownies, velen hebben deze gebakjes hoog op het lijstje van lekkerheden staan. Heerlijk in combinatie met een sausje en/ of slagroom. Helaas zitten de meeste brownies vol met suiker, boter en soms e-nummers. Vandaar dat wij op zoek gingen naar gezonde brownies, maar minstens zo lekker als dat je ze kent! De brownies, of chocolade muffins zijn perfect te serveren bij een verjaardag of om heerlijk op te smullen bij een kopje thee. Ze zijn ook nog eens glutenvrij, ideaal.

Ingrediënten:
  • 200 gram boekweitmeel
  • 75 gram rauwe cacao
  • 120 gram palmsuiker 
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • halve tl zeezout
     
  • 1 tl vanille extract
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 175 gram geweekte dadels (ontpit)
  • 90 gram kokosolie
  • 100 ml warm water
     
  • Optioneel: geraspte kokos en amandelsnippers

Bereiding:
De boekweitmeel, rauwe cacao, palmsuiker, wijnsteenbakpoeder en zeezout mogen samen in een mengkom. Het warme water, kokosolie, geweekte dadels, ei, bananen en vanille extract doe je samen in de blender. Mix het tot een romig geheel. Schenk vervolgens het romige geheel bij de andere ingrediënten in de mengkom. Zorg dat alles goed door elkaar wordt geroerd. Schenk vervolgens het beslag in een vorm of in meedere vormpjes. 

Bak in 35 minuten op 180 graden de overheerlijke glutenvrije brownie(s) gaar.


Superyoga.nl is 1026 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,1/10