- Lorem ipsum
Chocolade muffins van kokosmeel
Heb je kokosmeel in huis, maar geen idee wat je ermee moet doen? Maak deze overheerlijke chocolade muffins! Wanneer je er één hebt geproefd, ben je verslaafd. Ze zijn perfect om te serveren bij een verjaardag of om te delen met je vriendinnen of kinderen. Uit ervaring weet ik dat zelfs mannen hooked zijn als het gaat om deze muffins. Het fijne is dat de chocolade muffins gemaakt zijn van kokosmeel, rauwe cacaopoeder, eieren en agave siroop. Gezond en glutenvrij. Hoe maak je deze chocolade muffins van kokosmeel?
Wat je moet weten over kokosmeel
Fijngemalen kokosmeel heeft een hoog vezelgehalte en is een goede bron van eiwitten. Het is meel geproduceerd van gedroogd kokosvlees. Je kunt kokosmeel niet één op één inzetten als vervanger van bijvoorbeeld speltmeel. Kokosmeel is bijzonder absorberend, hierdoor heb je weinig nodig om een goed recept te produceren. Door voldoende 'natte ingrediënten' toe te voegen, worden je recepten niet droog.
Ingrediënten:
- 50 gram kokosmeel
- 10 gram rauwe cacaopoeder
- 80 ml agave siroop (of koudgeslingerde honing)
- 60 ml kokosolie
- 4 biologische eieren
- 1/4 theelepel wijnsteenpoeder
- klein snufje (himalaya)zout
Bereiding:
Verhit je oven voor op 175 graden. Mix het kokosmeel, de cacaopoeder, het snufje zout en de wijnsteenpoeder in een mengkom. Mix in een andere kom de eieren, agave siroop en gesmolten kokosolie. Voeg het tweede mengsel toe aan het eerste mengsel. Met een vork kun je dit mengsel perfect mengen tot een super glad beslag. Mocht dit niet lukken dan kun je de mixer gebruiken. Het is een vloeibaar beslag, omdat je kokosmeel gebruikt is dit juist de bedoeling.
Doe het mengsel in muffin vormpjes. Je kunt er 6 - 12 maken, het is net welke grootte je graag wilt verkrijgen. Ze zijn behoorlijk vullend! De muffins in ongeveer 18 minuten gaar bakken. Controleer met een prikkertje of de muffins klaar zijn.