• Winkelmandje
€0,00
0

Chocolade muffins van amandelmeel

Zin een heerlijk tussendoortje? Of wil je lekkere maar gezonde muffins trakteren? Met dit recept maak je 6-12 chocolade muffins van amandelmeel! Amandeelmeel komt van amandelen die van het bruine vliesje zijn ontdaan. De smaak is fijn en zacht. Amandelmeel is een bron van goede vetten, vezels en hoogwaardige proteïnen. Het is ook nog eens lichtverteerbaar. Kortom: amandelmeel is de ideale basis om mee te bakken!

Ingrediënten:
  • 150 gram amandelmeel
  • 30 gram rauwe cacaopoeder
  • 30 ml zonnebloem- of olijfolie
  • 100 ml amandelmelk
  • 5 medjool dadels
  • 2 bananen
  • 2 biologische eieren
  • 2 theelepels wijnsteenpoeder
  • klein snufje (himalaya)zout
  • Optioneel: 2 eetlepels moerbeien

Bereiding:
Verhit je oven voor op 180 graden. Blend de bananen en de medjool dadels tot een glad geheel, dit kan ook met de staafmixer. Schenk het mengsel in een mengkom en voeg hier één voor één de eieren aan toe, roer goed door. Mix het amandelmeel, de cacaopoeder, het snufje zout en de wijnsteenpoeder in een andere mengkom. Voeg het andere mengsel hier aan toe en roer goed door met een vork of garde. Je kunt nu de amandelmelk en de zonnebloem- of olijfolie er rustig bij schenken, blijf mixen.

Het is een vloeibaar beslag, omdat je amandelmeel gebruikt is dit juist de bedoeling. Fleur de muffins gerust op met moerbeien. Je voegt de moerbeien toe aan het beslag en roert ze er door heen. Moerbeien bevatten twee belangrijke antioxidanten, veel vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Doe het mengsel in muffinvormpjes. Je kunt er 6 - 12 maken, het is net voor welke grootte je gaat. Ze zijn behoorlijk vullend! De muffins in ongeveer 30-35 minuten afbakken de oven in. Controleer met een prikkertje of de chocolade muffins klaar zijn.



Superyoga.nl is 1026 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,1/10