Glutenvrij kwarkbrood

Alhoewel dit heerlijke gezonde recept onder de noemer 'gezonde lunch' staat, is het brood evengoed ontbijt-waardig. Het is glutenvrij kwarkbrood, waarbij geen ongezonde ingrediënten komen kijken. Je kunt zonder schuldgevoel één of twee plakken consumeren! Omdat dit kwarkbrood is gemaakt met boekweitmeel is het glutenvrij. Maak dit niet uit? Vervang de 250 gram boekweitmeel dan voor speltmeel.

Ingrediënten:

  • 250 gram boekweitmeel
  • 250 gram griekse (volle) yoghurt
  • 1 biologisch ei
  • 1 theelepel wijnsteenpoeder 
  • klein snufje (himalaya)zout 
  • 1 theelepel vanillepoeder 
  • 1/2 eetlepel kokosolie, om je cakeblik mee in te vetten

    Vulling: 
  • 50 gram rozijnen, geweekt
  • 1 appel
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • 2 eetlepels kokosrasp

Bereiding:
!Verhit je oven niet voor. Mix de boekweitmeel, de wijnsteenpoeder, de kaneel, de vanillepoeder en de kokosrasp in een mengkom. Met een lepel of garde lukt dit prima. Mix in een andere kom de yoghurt en het ei en voeg het mengsel toe aan je eerste mengsel. Voeg tenslotte de rozijnen en appel toe en maak een deegbal. Vet je cakeblik in met de kokosolie en doe de deegbal in het blik. Maak glad met je handen of met de achterkant van een lepel. 

Zet de oven nu pas aan op 220 graden en doe direct het kwarkbrood in het oven. Na 30 minuten is het kwarkbrood klaar! Controleer met een prikkertje of je brood goed is. Het brood smaakt nog beter met wat biologische (suikervrije) jam of met een beetje agave siroop.

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.