Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

6 voordelen van online yoga beoefenen

  • Geplaatst op
  • Door Happywithyoga
6 voordelen van online yoga beoefenen

Natuurlijk is het onwijs fijn om naar de yoga studio te gaan, je matje uit te rollen, je spullen te pakken en lekker een yoga les mee te doen. Maar je kunt ook yoga beoefenen in je eigen woonkamer, wanneer het voor jou uitkomt. Waarom zou je kiezen voor een online yoga les ?

Wij zetten hieronder in samenwerking met Happywithyoga, de expert op het gebied van online yogalessen, de voordelen voor je onder elkaar.

 

Voordeel 1: yoga wanneer je maar wilt

Je kunt zelf je lessen inplannen. Of dat nou ’s ochtends vroeg is voordat je naar je werk gaat of juist ’s avonds als je thuis komt. Misschien wel midden op de dag zodat je weer fris verder kunt. Jij kunt zelf kiezen.

Je hoeft geen rekening te houden met een bepaalde tijd van de yoga studio. Je kunt je eigen ritme volgen waardoor het gevoel van vrijheid groter is.

 

Voordeel 2: yoga waar je maar wilt

Jij bepaalt de locatie. Vind je het fijn om in de tuin yoga te beoefenen, onder de warme zonnestralen of misschien wel lekker in het park of zelfs op het strand? Niets is te gek!

Misschien heb je een hele fijne ruimte in je huis waar het goed voelt. Misschien heb je deze ruimte zelfs al wel ingericht als een meditatie of yoga ruimte. Zo wordt het jouw eigen mini yoga studio in huis. Maar wat denk je van yoga lessen op vakantie of tijdens een weekendje weg? Je neemt de lessen online mee en je hebt overal toegang zodat je altijd een heerlijke ontspannende of juist energieke les kunt volgen.

 

Voordeel 3: altijd wel een yoga vorm die bij je past

Online is er veel keuze uit verschillende vormen yoga. Van Ashtanga tot Yin. Van Vinyasa tot Yoga Nidra. Je hebt keuze uit alles, wanneer je maar wilt. Zo kun je bijvoorbeeld je dag beginnen met een wat actievere vorm van yoga. Je zult je dan actiever en meer ‘wakker’ voelen om de dag te beginnen.

Je kunt er ’s middags of ’s avonds voor kiezen om een rustige vorm, zoals Yin Yoga, te doen. Zo kun je de dag ontspannen eindigen en rustig naar bed gaan. Maar het kan ook andersom natuurlijk! Misschien wil je de dag juist rustig beginnen en aan het einde van de weg even lekker fysiek aan het werk zijn tijdens een Vinyasa les. De keuze is aan jou!

 

Voordeel 4: jouw tempo

Misschien heb je wel eens gehad dat een les te snel ging of dat je niet helemaal duidelijk hebt hoe een bepaalde houding in elkaar steekt. En wil je dat nu eindelijk eens onder de knie krijgen. Met online yoga lessen kun je de lessen op jouw tempo volgen. Misschien wil je de lessen terugspoelen of stilzetten. Zo kun je de houding eens goed bekijken of de aanwijzingen nog een keer terug luisteren.

Je kunt zelfs bepaalde stukken uit de les herhalen als je wat meer wilt. Of de houdingen in Yin Yoga wat langer vasthouden als je nog niet helemaal klaar bent. Hoe dan ook, het kan helemaal op je eigen manier.

 

Voordeel 5: niemand ‘bekijkt’ je

Zeker voor beginners kan online yoga fijn zijn. Voor de eerste keer een yoga studio binnen stappen kan spannend zijn omdat je het gevoel kunt hebben dat de andere deelnemers meer ervaren zijn of anderen naar jou kijken. Tijdens online yoga lessen is er niemand die je bekijkt, wat rust kan geven. Maar misschien nog wel fijner: er is niemand om je mee te vergelijken.

Heb je de neiging om jezelf te vergelijken met anderen om je heen en jezelf daarop te beoordelen? Tijdens een online yoga les kun je de aandacht wat meer bij jezelf houden en voelen wat jouw lichaam kan en waar het nog kan groeien.

 

6. Goedkoper

Last but not least, online yoga lessen zijn goedkoper dan bij de yoga studio. Bij een yoga studio betaal je natuurlijk voor de studio, de spullen en de docent. Online is dat niet zo.

 

Online versus offline

Zoals je kunt lezen, zijn er veel voordelen aan online yoga lessen. Maar uiteraard zijn ‘offline’ yoga lessen ook erg fijn. Het kan heel fijn zijn om mee te gaan in de groepsenergie van de les en om even weg te zijn van huis. Daarnaast biedt een ‘live’ docent veel ondersteuning. De docent kan jou helpen met kleine aanwijzingen en fysieke aanpassingen. Zo kun je de houding steeds beter onder de knie krijgen of de diepte in gaan.

 

Online yoga platform

Happy With Yoga biedt nu ook een online Yoga Practice Platform aan. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie en zie welke verschillende lessen wij aanbieden!

Wij wensen je hele fijne yoga lessen toe!

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.