Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
60.000+ tevreden klanten

Yoga voor beginners

Beginnende yogi’s en yogini’s

Je hebt ongetwijfeld gehoord of gelezen over yoga. Er ontstaan steeds meer yogastudio’s in Nederland, sportscholen nemen yogalessen op in het aanbod en magazines en het internet staan steeds vaker vol over yoga. Het oubollige imago is inmiddels wel over boord gegooid, yoga is voor iedereen! Als je wilt beginnen met yoga dan is het goed om je in te lezen zodat je jezelf optimaal kunt voorbereiden en weet wat yoga voor beginners inhoudt.

 

 

Yoga voor beginners

Yoga is geschikt voor iedereen en mits je de juiste keuze maakt, beoefen je het hoogstwaarschijnlijk tijdenlang. Allereerst is het goed jezelf af te vragen waarom je met yoga wilt beginnen: wil je leniger worden? Ben je op zoek naar rust in je hoofd? Of wil je aan een goede houding werken? Door de jaren heen zijn er duizenden yogastijlen ontstaan: de basis bestaat altijd uit de zoektocht naar de balans tussen geest en lichaam en per yogastijl of vorm ligt de focus anders. Sommige studio’s bieden yoga voor beginners aan, maar mocht deze les niet op het programma staan dan kun je ook heel goed beginnen met een rustige, ook wel low-impact vorm van yoga.

Yoga bestaat uit verschillende houdingen die je op allerlei niveaus, onder uiteenlopende omstandigheden en op diverse tempo’s uit kunt voeren. Zo voer je bij Yin Yoga een houding uit in een verwarmde ruimte en kan een houding wel vijf minuten duren. In dit geval ontstaat er een diepe stretch en zoek je rust in je hoofd op. Bij Bikram Yoga voer je op een veel hoger tempo houdingen uit in een verwarmde ruimte tussen de 38 en 40 graden en uiteindelijk bereik je ook ontspanning. Bij yoga voor beginners ligt de nadruk op het leren kennen van de basishoudingen en ligt het tempo lager dan bij de dynamische lessen.

 

Wennen

Als je net begint met yoga, is het in het begin vaak wennen. Haak vooral niet af na de eerste keer, maar zet een periode door. Je ervaart de eerste yogales namelijk heel anders dan de tiende en de honderdste practice. Daarnaast merk je de resultaten pas als je vaker bent geweest. Bovendien is het belangrijk dat je een juiste leraar of lerares hebt en comfortabele yoga spullen zoals een yogamat. Tijdens yoga voor beginners wil je een mat die een uitstekende grip en ondersteuning biedt. Props zoals een yoga riem, bolster en blok voorkomen blessures.

 

Superyoga.nl

Superyoga.nl levert met zorg geselecteerde producten voor een gezonde levensstijl. Met een bedenktermijn van 14 dagen, een snelle levertermijn en een veilige betaalomgeving maken wij het jou zo comfortabel mogelijk.

 

Lees meer
Lees minder
Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
60.000+ tevreden klanten
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.