Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wij gaan bewust om met het milieu

Samen kunnen we een steentje bijdragen aan een gezondere wereld. Help jij ook mee?

Als yoga webshop hebben we direct en indirect iedere dag met het milieu te maken. We kopen producten in, laten producten produceren en verkopen onze producten met trots aan onze klanten. We slaan het milieu niet over en doen er alles aan om onze klanten een eerlijk product aan te bieden. Eerlijk betekent volgens ons niet alleen een eerlijke prijs, maar ook een eerlijk productieproces en een gezonde wereld. 

Lees meer over hoe we er bij Superyoga iedere dag alles aan doen om de wereld gezond te houden!

Zo min mogelijk plastic


Plastic is een van de grootste vervuilers in de wereld. Wij doen ons uiterste best om zo min mogelijk plastic de wereld in te helpen door onze producten plasticvrij te versturen. Vanwege hygiëne of beschermen tegen lekken, kunnen we dit helaas niet bij 100% van onze producten doen. De producten die wel zijn ingepakt in plastic, zijn grotendeels ingepakt in gerecycled plastic. Bij de producten waar dit nog niet zo is, doen we ons uiterste best om ook hier gerecycled plastic te gebruiken. En als we dan toch te maken hebben met plastic, dan voeren we dit netjes af op de plek waar we dit het beste kunnen doen: bij het PMD afval.

Wij doen graag ons uiterste best voor een gezondere planeet.

Doe jij ook mee?

 

Lotus: bewuste keuze


Onze serie Lotus producten bevat zo goed als alle yoga producten die je nodig hebt voor een complete yoga practice. Voorop staat dat de producten op een eerlijke en bewuste manier worden geproduceerd. Op de oogkussentjes na worden alle Lotus producten zonder plastic bezorgd bij onze klanten. De oogkussentjes zitten in een klein plastic zakje dat ervoor zorgt dat de lavendelgeur niet ontsnapt en een lange tijd heerlijk blijft geuren. Zo kies je bij een Lotus product niet alleen voor een kwalitatief en voordelig product, maar draag je ook een steentje bij aan de gezondheid van de aarde. En dat vinden wij belangrijk.

De missie van Superyoga en onze Lotus producten is om zoveel mogelijk mensen te helpen aan een product dat bijdraagt aan gezondheid. Niet alleen van de gebruiker, maar ook die van de wereld.

 

Manduka: geen waste


Manduka is het bekendste yoga merk ter wereld en daarvan mag je verwachten dat de producten milieuvriendelijk zijn en dat het productieproces het milieu niet onnodig vervuilt. Bijna alle Manduka producten worden zonder plastic bezorgd, maar niet allemaal. Zelfs de mat spray is niet verpakt in een plastic zakje maar bij het spuitstuk goed dicht gemaakt zodat het flesje niet kan lekken. Enkel de EVA yoga blokken zijn verpakt in een superdun plastic laagje, om het gevoelige materiaal te beschermen tegen krassen, vegen en andere bevuiling of beschadiging van het product die het kan oplopen tijdens de bezorging. Manduka gebruikt uitsluitend gerecycled plastic dus daarover hoef je je geen zorgen te maken!

Wist je dat de meeste Manduka matten óf 100% biologisch afbreekbaar zijn óf een leven lang mee gaan zodat er niets in het milieu achterblijft?

 

PURE: PUUR EN EERLIJK

Ons eigen merk Pure bestaat voor 100% uit duurzame en eerlijke producten die vrijwel volledig uit natuurlijke materialen zijn vervaardigd. Geen synthetische materialen die jarenlang achterblijven in het milieu dus. En daar laten we het niet bij, we kiezen ook voor materialen die bij het winnen en bewerken zo min mogelijk vragen van de natuur. Zo weet je zeker dat je een product kiest dat een minimale impact heeft op het milieu terwijl je in je dagelijkse leven, net als we decennia geleden als mens ook deden, kunt genieten van de wonderen van de natuur.


WIJ PLANTEN BOMEN

Wij zijn partner van Trees for all. Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Daarom plant Trees for All bomen voor het leven. Voor mensen, dieren en natuur. Als partner van de organisatie Trees for All, proberen we onze footprint te verkleinen, het vergroenen van de aarde en de opslag hiervan. Wij planten bomen via het 1-2 programma, waarbij we één boom in Nederland en één boom in het buitenland planten.

Duurzaam verzenden


We zijn continu op zoek naar de meest neutrale manier van verzenden van onze pakketten. Zo hopen we dat we samen onze voetafdruk kunnen verkleinen. Heb je wel eens overwogen om je pakket bij een afhaallocatie te laten bezorgen zodat de bezorger maar één keer hoeft te rijden voor meerdere pakketten? We bieden je altijd de mogelijkheid aan om een afhaallocatie in de buurt te kiezen!

PVC: wat is dat?


PVC is een synthetisch en niet natuurlijk materiaal. Bij het productieproces van onze sticky yogamatten van Lotus wordt rekening gehouden met een optimale gezondheid voor de gebruiker waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van giftige weekmakers (ftalaten), latex en BPA.

 

Yoga Design Lab


Manduka is niet het enige wereldwijde yoga merk dat 100% milieuvriendelijk te werk gaat. Yoga Design Lab is nog zo'n merk. De matten zijn gemaakt van natuurrubber gecombineerd met gerecyclede petflessen en vervolgens afgewerkt met kleurstoffen op waterbasis die het milieu niet belasten!

 

VERANTWOORD KURK UIT EUROPA

De kurk eikenboom, quercus suber, groeit in landen die grenzen aan de westelijke rand van het Middellandse Zeegebied. De kurkboom moet ongeveer 25 jaar oud zijn voor de eerste oogst en daarna moet er negen jaar worden gewacht voordat de volgende oogst mag plaatsvinden. Gelukkig leeft de kurkboom zo'n 180 tot 200 jaar! De eigenschappen van kurk zijn: het zeer fijne lichte gewicht, de elasticiteit en de ondoordringbaarheid. En dat is niet alles want kurk zorgt voor een fantastische isolatie, is super slijtvast, hypoallergeen en brandvertragend. Het kopen en gebruiken van kurkproducten draagt ​​bij aan het behoud van een natuurlijk product.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.