Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
60.000+ tevreden klanten

Wij gaan bewust om met het milieu

Samen kunnen we een steentje bijdragen aan een gezondere wereld. Help jij ook mee?

Als yoga webshop hebben we direct en indirect iedere dag met het milieu te maken. We kopen producten in, laten producten produceren en verkopen onze producten met trots aan onze klanten. We slaan het milieu niet over en doen er alles aan om onze klanten een eerlijk product aan te bieden. Eerlijk betekent volgens ons niet alleen een eerlijke prijs, maar ook een eerlijk productieproces en een gezonde wereld. Lees meer over hoe we er bij Superyoga iedere dag alles aan doen om de wereld gezond te houden!

 

Zo min mogelijk plastic


Plastic is een van de grootste vervuilers in de wereld. Wij doen ons uiterste best om zo min mogelijk plastic de wereld in te helpen door onze producten plasticvrij te versturen. Vanwege hygiëne of beschermen tegen lekken, kunnen we dit helaas niet bij 100% van onze producten doen. De producten die wel zijn ingepakt in plastic, zijn grotendeels ingepakt in gerecycled plastic. Bij de producten waar dit nog niet zo is, doen we ons uiterste best om ook hier gerecycled plastic te gebruiken. Daarnaast maken we gebruiken van papieren tape in plaats van plastic tape om onze dozen dicht te plakken. En als we dan toch te maken hebben met plastic, dan voeren we dit netjes af op de plek waar we dit het beste kunnen doen: bij het PMD afval.

Wij doen graag ons uiterste best voor een gezondere planeet. Doe jij mee? 

 

Lotus: milieuvriendelijk


Onze serie Lotus producten bevat zo goed als alle yoga producten die je nodig hebt voor een complete yoga practice. Voorop staat dat de producten op een milieubewuste en eerlijke manier worden geproduceerd. Op de oog- en nekkussentjes na worden alle Lotus producten zonder plastic bezorgd bij onze klanten. De oog- en nekkussentjes zitten in een klein plastic zakje dat ervoor zorgt dat de lavendelgeur niet ontsnapt en een lange tijd heerlijk blijft geuren. Zo kies je bij een Lotus product niet alleen voor een kwalitatief en voordelig product, maar draag je ook een steentje bij aan de gezondheid van de aarde. En dat vinden wij belangrijk.

De missie van Superyoga en onze Lotus producten is om zoveel mogelijk mensen te helpen aan een product dat bijdraagt aan gezondheid. Niet alleen van de gebruiker, maar ook die van de wereld.

 

Manduka: geen waste


Manduka is het bekendste yoga merk ter wereld en daarvan mag je verwachten dat de producten milieuvriendelijk zijn en dat het productieproces het milieu niet onnodig vervuilt. Bijna alle Manduka producten worden zonder plastic bezorgd, maar niet allemaal. Zelfs de mat spray is niet verpakt in een plastic zakje maar bij het spuitstuk goed dicht gemaakt zodat het flesje niet kan lekken. Enkel de EVA yoga blokken zijn verpakt in een superdun plastic laagje, om het gevoelige materiaal te beschermen tegen krassen, vegen en andere bevuiling of beschadiging van het product die het kan oplopen tijdens de bezorging. Manduka gebruikt uitsluitend gerecycled plastic dus daarover hoef je je geen zorgen te maken!

Wist je dat de meeste Manduka matten óf 100% biologisch afbreekbaar zijn óf een leven lang mee gaan zodat er niets in het milieu achterblijft?

 

Papieren tape


We zorgen er niet alleen voor dat er geen plastic om onze producten zit, ook onze dozen zijn plasticvrij. Om onze dozen stevig, netjes en milieubewust dicht te plakken gebruiken we papieren tape. Je kunt er gerust op zijn dat de doos extra stevig dicht zit geplakt en onderweg niet open gaat.

 

PVC: wat is dat?


PVC is een synthetisch en niet natuurlijk materiaal. Bij het productieproces van onze sticky yogamatten van Lotus wordt rekening gehouden met een optimale gezondheid voor de gebruiker waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van giftige stoffen die de gezondheid kunnen schaden.

 

Yoga Design Lab


Manduka is niet het enige wereldwijde yoga merk dat 100% milieuvriendelijk te werk gaat. Yoga Design Lab is nog zo'n merk. De matten zijn gemaakt van natuurrubber gecombineerd met gerecyclede petflessen en vervolgens afgewerkt met kleurstoffen op waterbasis die het milieu niet belasten!

 

VERANTWOORD KURK UIT EUROPA

De kurk eikenboom, quercus suber, groeit in landen die grenzen aan de westelijke rand van het Middellandse Zeegebied. De kurkboom moet ongeveer 25 jaar oud zijn voor de eerste oogst en daarna moet er negen jaar worden gewacht voordat de volgende oogst mag plaatsvinden. Gelukkig leeft de kurkboom zo'n 180 tot 200 jaar! De eigenschappen van kurk zijn: het zeer fijne lichte gewicht, de elasticiteit en de ondoordringbaarheid. En dat is niet alles want kurk zorgt voor een fantastische isolatie, is super slijtvast, hypoallergeen en brandvertragend. Het kopen en gebruiken van kurkproducten draagt ​​bij aan het behoud van een natuurlijk product.

 


LIFORME: MILIEUBEWUST IN IEDER OPZICHT

Vanaf het begin van Liforme is het doel geweest om een ​​mat te produceren die mens- en milieuvriendelijk is in elke productiefase. De mat bestaat uit 2 lagen: de onderste laag, het grootste deel van de mat, is gemaakt van natuurlijk rubber. De toplaag is gemaakt van speciaal ontworpen eco-polyurethaan (PU). Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat de Liforme-matten niet giftig zijn en biologisch afbreekbaar zijn binnen 1-5 jaar.

Er zijn talloze varianten van polyurethaan. De manier waarop dit materiaal wordt vervaardigd heeft een enorme impact op hoe milieuvriendelijk dit materiaal is. Het polyurethaan dat Liforme gebruikt voor het bovenoppervlak van de mat is speciaal ontworpen door een team specialisten die de beste technologie en processen hebben gebruikt die beschikbaar zijn om dit materiaal op een veilige en milieuvriendelijke manier te vervaardigen. In een periode van 5 jaar is er samen met fantastische wetenschappers en chemische ingenieurs gewerkt aan het vinden van een eigen formulie. Deze manier van produceren onderscheidt zich door het gebruik van apparatuur en technologie om de oplosmiddelen die worden gebruikt bij de productie van polyurethaan veilig af te vangen en opnieuw te gebruiken zodat mens en milieu hier niet door worden geschaad.

Liforme staat bekend om het produceren van een van de beste yogamatten ter wereld. En de manier waarop zij dat doen waarbij het milieu minimaal wordt belast, is uniek. Liforme is een bedrijf dat met recht trots is op haar geweldige ethische en milieunormen.

 

Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
60.000+ tevreden klanten
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.