Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Restorative Yoga

 

Wat is Restorative Yoga?

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’ en is bedoeld om tot diepe ontspanning te komen en daarmee het lichaam te laten herstellen. Dit houdt in dat je met het beoefenen van deze yogavorm het zelfherstellende vermogen van je lichaam activeert. Een belangrijk onderdeel in deze yogastijl is dat door middel van het gebruik van veel verschillende yoga accessoires op zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel vlak ontspanning wordt gevonden.

Als je Restorative Yoga niet zo goed kent dan kan het lijken alsof het voor luie mensen is, maar niets is minder waar. De houdingen worden minimaal 5 minuten (tot wel 20 minuten) aangehouden en dat kan tegelijkertijd ontspannend en confronterend zijn. Het kan zijn je een gevoel van onbeweeglijkheid en vormeloosheid gaat voelen wat ertoe kan leiden dat je emotioneel ongemak en kwetsbaarheid voelt. Als dit gebeurt, blijf dan rustig door ademen en concentreer je extra op je ademhaling.

Houdingen die vaak voorkomen bij Restorative Yoga zijn voorzichtige twists, zittende vooroverbuigingen en voorzichtige achteroverbuigingen. Met behulp van veel yogahulpmiddelen breng je je lichaam in de juiste houding en vervolgens ga je je volledig ‘overgeven’ aan de zwaartekracht. Er is geen sprake van inspanning en je doet vooral liggende en soms zittende houdingen. Staande houdingen komen niet voor in Restorative Yoga.

Tijdens de diepe ontspanning stimuleren we ons parasympathisch zenuwstelsel, wat een ontspanningsreactie bevordert en stress in ons lichaam vermindert. Het parasympatische zenuwstelsel is onder meer verantwoordelijk voor het vertragen van onze hartslag en ademhaling en het verhogen van de bloedtoevoer naar vitale organen. Door een langere tijd in de poses te verblijven gun je je lichaam de kans om organen te laten herstellen.

 

Geschiedenis

Restorative Yoga is ontstaan vanuit Iyengar Yoga, een andere vorm waarbij veel gebruik gemaakt wordt van yoga accessoires. Iyengar docente Judith Lasater ontwikkelde in de jaren ‘70 Restorative Yoga omdat ze merkte dat veel mensen hard werkten maar zelden echt goed ontspanden, ook niet tijdens het slapen. Ze ontwikkelde specifieke poses om hen te leren diep en compleet te relaxen.

 

Restorative Yoga, voor wie?

Restorative Yoga is ideaal voor jou als je herstellende bent van een operatie, blessure of een geestelijk zware periode. Of als je een erg druk leven hebt en het gevoel hebt altijd ‘aan’ te staan. Door de beoefening van Restorative Yoga ontstaat er meer rust, ontspanning en ruimte in je lichaam en je hoofd.

Grote voordelen van deze yogastijl zijn het bestrijden van de fysieke en mentale effecten van alledaagse stress en het verlichten van veelvoorkomende aandoeningen zoals hoofdpijn, rugpijn, angst en slapeloosheid door het gebruik van rustgevende houdingen en diepe ademhalingstechnieken.

Met Restorative Yoga ontspant het lichaam diep, stilt de geest, verbetert de capaciteit voor genezing en evenwicht, brengt je het zenuwstelsel en het immuunsysteem in evenwicht en verbeter je je humeur.

Binnen Restorative Yoga wordt veelvuldig gebruik gemaakt van onder andere:

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.